Kroegentocht
Kroegentocht
Een kroegentocht in Groningen! What else is there to say? Planning: 21.00 utrecht CS, 21.20-23.20 in de trein, 23.30 kroeg in, 0.00 kroeg uit, 0.30 volgende kroeg in, 1.00 kroeg uit, 1.30 andere kroeg in, 2.00 kroeg uit, 02.00-05.00 naar eigen invulling, 5.00 of later met de trein terug op weg naar ons zachte bedje..

---------------------------------------------------------------

In de trein, ongeveer ter hoogte van Amersfoort, werden de eerste flesjes bier al opengetrokken. Merkwaardig genoeg was het niet de AxiCie die voor bier en chips had gezorgd, maar waren Kenny en Sjoerd zo attent geweest om iets te regelen om voor te genieten in de trein.

Tevens was er een puzzelboekje gemaakt, waarin vooral de sudoku en de kabouterkleurplaat populair waren. De laatste gaf aanleiding voor een wedstrijd, die met glans werd gewonnen door de 5-jarige Sjoerd uit Seist.

Na overleg over wat de places-to-be zijn in Groningen bleek 'De drie gezusters' iets te zijn waar je geweest moet zijn. Toen we echter onderweg naar de eerste kroeg langs enkele dames wandelden die het oudste beroep ter wereld uitoefenden suggereerde Dick, die voor het eerst in Groningen was, dat zij misschien 'De drie gezusters' zouden zijn. De anderen betwijfelden dit, dus we liepen maar door.

Dorstig van de reis doken we de eerste de beste niet-volle kroeg in om wat binnen te krijgen. Na de eerste twee kroegen vonden de fijnproevers die mee waren (dat waren we eigenlijk allemaal) dat we voor de smaak maar eens een Grolsch- of Hertog Jan-kroeg moesten zoeken. Dat bleek echter makkelijker gezegd dan gedaan; in een zijstraatje van de Grote Markt bleef het bij Drommelsch, Drommelsch en nog eens Dommelsch! Gelukkig kwam het goed en we kwamen ergens terecht waar we onder het genot van een glas Grolsch ons konden vermaken met Boerenbridge en Mao.

Uiteindelijk kwamen we terecht in 'De drie gezusters', waar men zijn ogen uitkeek, bekenden tegenkwam, los ging op de muziek en alles in de strijd zette om bij de bar een paar biertjes te bestellen. Toen de muziek stopte om half vijf werden we desondanks nogal bot de tent uit gezet.

Sommigen hadden het toen wel gehad en gingen buiten op een bankje het heden en de toekomst van A-Eskwadraat behandelen. Vanwege de toestand van de meesten zal wat er precies besproken is voor altijd een raadsel blijven...

Na een lange nacht die toch weer was omgevlogen settelden we ons in de trein, op weg naar Utrecht. Onderweg was er nog commotie omdat Sjoerd bedacht dat het heel relaxt zou zijn om te slapen in een bagagerek. Hij nam dan ook de proef op de som. Een enkele medereiziger met ochtendhumeur nam dit niet in dank af, waarop Sjoerd maar zo gauw mogelijk ging slapen op zijn stoel...

Vertraging in Amersfoort maakte dat we om 9 uur terug waren in de Uithof... precies op tijd voor college.

De dag was zwaar.

  • Commissie: AxiCie
  • Begin: do 8 mrt 2007, 00:00
  • Eind: za 10 mrt 2007, 00:00
  • Locatie: de trein + Groningen
  • Toegangsprijs: een brakke dag erna
  • Organisator: A–Eskwadraat
  • Poster: Nee