Excursie naar CERN
Excursie naar CERN
CERN

Excursie naar CERN

ExcurCie

De voorinschrijving is inmiddels gesloten. Als je je had vooringeschreven, heb je inmiddels, als het goed is, bericht van ons gehad. Mocht dit niet het geval zijn, laat het ons dan even weten.

Het CERN is een van die plekken waar je als natuurkundige echt geweest moet zijn. Wereldwijd is het met de Large Hadron Collider toploper in de deeltjesfysica. Door de samenwerking met het NIKHEF kunnen wij bovendien meer zien dan normale bezoekers. En jij kan er bij zijn!

De excursie duurt van vrijdag 8 juni tot en met zondag 10 juni. De kosten betreffen 55 euro, inclusief reis en overnachting.

We kunnen alvast een globaal overzicht geven van het programma. Op vrijdagochtend gaan we met de bus naar Zwitserland, en zullen daar ongeveer in het begin van de avond aankomen. Na een overnachting in Geneve, worden we op zaterdagochtend op het CERN verwacht voor een rondleiding. 's Middags wordt speciaal voor ons een programma georganiseerd door Nederlandse wetenschappers die er werken. Na dit dagvullende programma ben je tot later in de avond vrij om in Geneve van de lokale cuisine te genieten, c.q. andere dingen te doen. Hierna reizen we met de bus terug naar Nederland, waar we in het begin van zondagochtend weer in Utrecht zullen zijn.