Remote sensing specialist
Remote sensing specialist

(Startersfunctie voor Informatica, Informatiekunde, Natuurkunde, Wiskunde)

Ben jij een remote sensing specialist enwil je met die kennis graag het verschil maken in praktische projecten?

Die mogelijkheid wordt je geboden in de functie van remote sensing specialist bij Witteveen+Bos. Binnen deze functie werk je aan multidisciplinaire projecten op het gebied van de water- en deltatechnologie. Jouw belangrijkste uitdaging is om zelfstandig creatieve oplossingen te bedenken voor telkens nieuwe, inhoudelijke vraagstukken.

Als remote sensing specialist pas je de beschikbare complexe ruimtelijke datasets toe in projecten en gebruik je deze om bruikbare diensten te ontwikkelen. Daarvoor is kennis van beschikbaarheid, bewerkingen en analyse van deze datasets noodzakelijk, evenals bekendheid met recente ontwikkelingen en actuele technieken op het gebied van remote sensing. Wij zien diverse mogelijkheden om remote sensing toe te passen in onze nationale en internationale projecten, en pakken dit graag verder op samen met jou!

De groep Data-analyse en informatievoorziening maakt deel uit van de product-marktcombinatie (PMC) Kusten, rivieren en landaanwinning. Deze PMC houdt zich internationaal bezig met natte waterbouwkundige projecten, vanaf de initiatieffase tot en met detailontwerp. Onze groep werkt voor de PMC aan diverse projecten zoals het datamanagement van het Wind op zee ecologisch programma (Wozep). De unieke kennispositie van de groep maakt daarnaast dat onze expertise breder toegepast wordt binnen Witteveen+Bos, bijvoorbeeld door de inzet van ontwikkelde producten in projecten op het gebied van onder andere drinkwater, ecologie en stedelijk waterbeheer. Vanwege de sterke groei van onze activiteiten zijn wij op zoek naar enthousiaste collega's.

Wat wij vragen

 • een afgeronde wo-opleiding met een remote sensing specialisatie;
 • een open, kennisgedreven, oplossingsgerichte en initiatiefrijke instelling; - goede sociale, communicatieve en analytische vaardigheden;
 • teamspeler;
 • de ambitie om jezelf verder te ontwikkelen;
 • een positieve houding ten opzichte van werken in het buitenland;
 • goede beheersing van de Engelse taal, zowel in woord als schrift.

Wat wij bieden

 • een uitdagende functie in een dynamische organisatie;
 • samenwerking met jonge en enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid in projecten;
 • een gedegen begeleiding en breed aanbod van in- en externe opleidingen;
 • speciaal opleidingstraject voor pasafgestudeerden; het Starterstraject;
 • een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende omgeving werken onze ruim 1000 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met mevrouw ir. C.H. Clemens (Rina), groepshoofd Data-analyse en informatievoorziening, telefoon 05 70 69 73 75 / 06 50 22 18 90.

 

https://www.witteveenbos.com/nl/werken-bij/vacatures/1233-remote-sensing-specialist/

 


Terug naar de vacaturebank