Afstudeeropdracht: Grafische componenten User Interface
Afstudeeropdracht: Grafische componenten User Interface

(Thesis for all majors)

Bedrijfsinformatie
Togetr is een dynamisch hightech bedrijf gevestigd in Veenendaal. Togetr biedt krachtige innovatieve oplossingen voor de industrie, gebouwd op basis van een low-code, model gedreven architectuur. Slimme applicaties, een krachtige functionele en technische architectuur en de ondersteuning van vergaande robotisering in de industrie maken Togetr – nationaal en internationaal – vernieuwend en differentiërend. Kernwoorden zijn: model gestuurde -low code- software ontwikkeling, massa maatwerk, dynamische workflows, Big Data en ketenoptimalisatie. Prominente klanten uit de Nederlandse Industrie -Valk Welding, Mitsubishi, 247TailorSteel, NTS Group, Altrex, Safan Darley, Euroma en de Best Fresh Group geven hun digitale transformatie -in samenwerking met Togetr- succesvol vorm.

Opdrachtgever:
Togetr
Lunet 6B
3905 NW Veenendaal
T. 0318-701016
Email: info@togetr.nl

Bedrijfsbegeleider: Theo Hoogendoorn

TOGETR BENEFITS
1. Model driven development
Flexibility of solution
2. Dynamic Workflows
Management of work & task
3. Integrate machine data (IoT)
Use machine data to book progress and analytics.
5. Business Intelligence
Data to information
6. Personal User Interaction
Provide personal UX.

 

Probleem
Aanleiding
User interface design (UI) of user interface engineering is het ontwerp van gebruikersinterfaces voor machines en software, zoals computers, huishoudelijke apparaten, mobiele apparaten en andere elektronische apparaten. Belangrijk is om de interactie van de gebruiker zo eenvoudig en efficiënt mogelijk te maken. Tijdens het ontwerpen van een UI is het selecteren van de juiste interface-elementen (zoals tekst, knoppen, tekstvelden, lijsten met kleurcodes, enz.) belangrijk. Voor de taak die de gebruiker probeert om ze op het scherm te bereiken en te rangschikken op een manier die gemakkelijk zal worden begrepen en gemakkelijk kan worden gebruikt. De Togetr applicaties bevatten enkele complexe en intensieve interacties met de gebruikers. Enkele voorbeelden zijn: de grafische planningsschermen, workflows en assignment. Het vereenvoudigen, standaardiseren en optimaliseren is belangrijk voor Togetr en haar klanten.

Vraagstelling
Analyseer het gebruik van de huidige User Interface bij 2 Togetr klanten en ontwerp voor de Togetr User Interface aanvullende UI componenten. Het betreft hier grafische schermen die geoptimaliseerd moeten worden.

Voorlopige opdracht
De bedoeling is om de grafische interactie schermen te optimaliseren en libraries van t.b.v. Togetr UI te verrijken door componenten te ontwikkelen die het gebruiik van de Togetr Solution ondersteunen.

De volgende vragen / aspecten zijn belangrijk:
1. Analyseer het gebruik van de grafische schermen
2. Ontwerp verbeteringen op basis van een wireframe / mockup en valideer deze voorstellen met 2 Togetr klanten
3. Implementeer de componenten, zodat hergebruik mogelijk is.
4. Ontwerp mogelijke personalisatie mogelijkheiden binnen de componenten.

Technologie
Gedurende het project wordt de Togetr low-code technologie gebruikt. Voor de front-end maken we gebruik van de React library aangevuld met de Material Design-UI library. React (ook bekend als React.js of ReactJs) is een krachtige JavaScript-bibliotheek die server-side rendering (SSR) gebruikt met als unieke kenmerk: React biedt een flexibele, op prestaties gerichte, componenten oplossing voor het "V" aspect in de MVC (Model View Controller).


Back to the job bank