Studievereniging A–Eskwadraat

Gametechnologie – Informatica – Informatiekunde – Natuurkunde – Wiskunde

Door het organiseren van activiteiten en het hebben van een gezelligheidskamer brengt A–Eskwadraat studenten en onderwijs dichter bij elkaar. Ontdek wat A–Eskwadraat jou als student te bieden heeft!

A–Eskwadraat organiseert veel activiteiten voor haar leden, mede mogelijk gemaakt door alle commissies die A–Eskwadraat heeft

Lijkt het je ook leuk om activiteiten te organiseren of om A–Eskwadraat te organiseren? Neem dan een kijkje bij onze commissievacatures!

 • ma 20 jan 2020, 12:00
  A-EskwaTaart

  Pak een gratis stukje taart van A-EskwaTaart en wie weet bak jij voor de volgende keer de taart!

 • ma 20 jan 2020, 15:15
  Spelletjesavond

  Ben je dit decennia nog naar een spelletjesavond geweest? Dat wordt hoog tijd

  P.S. er wordt eten besteld. Als je mee wil bestellen moet je contant geld meenemen

 • ma 20 jan 2020, 17:00
  BestuursInformatieUurtje #1

  Benieuwd wat het bestuur uitspookt in de bestuurskamer?

  Join ons dan om vragen te stellen over het leven van een bestuurder van A-Eskwadraat. Wij zullen zo goed mogelijk proberen uit te leggen wat het "bestuur van A-Eskwadraat zijn" inhoudt. Wie weet kun jij wel plaatsnemen in het prestigieuze lustrumbestuur van volgend jaar!

 • di 21 jan 2020, 17:00
  (Re)creatieve Wiskunde Avond

  Het idee dat wiskunde niet alleen nuttig hoeft te zijn, maar dat je ook leuke wiskunde kan doen puur en alleen omdat het leuk is, is bijna 4000 jaar oud en bedacht door de Babyloniers. Om deze oeroude traditie van het doen van recreatieve wiskunde in stand te houden organiseert de Cie-Infinity maandelijks de (Re)creatieve Wiskundeavond. Een avondje samen onder het genot van een koekje leuke vraagstukken bekijken, van het soort dat je ook krijgt op wedstrijden zoals de (internationale) Wiskunde Olympiade, de MOAWOA of het IMC. Iedereen is welkom en er zijn vraagstukken van ieder niveau! So join the dork side, we have cookies!

 • ma 3 feb 2020, 12:00
  A-EskwaTaart

  Pak een gratis stukje taart van A-EskwaTaart en wie weet bak jij voor de volgende keer de taart!

 • di 4 feb 2020, 15:00
  Workshop NS

  Serious Game ‘HyperSpits’

   

  Tijdens de workshop gaan jullie aan de slag met een serious game. In deze game zijn jullie een IT-team met onderstaande opdracht;

   

  Het is de laatste jaren goed gegaan met NS. Het aantal reizigers is flink gestegen en de reizigerstevredenheid is daarbij stabiel gebleven. Het gaat ondertussen zelfs zo goed, dat er een fenomeen is ontstaan dat de “HyperSpits” wordt genoemd. In de spits is het altijd druk, maar er is een specifiek moment waarop het zo druk is dat sommige mensen niet meer kunnen zitten, of zelfs de trein niet meer in kunnen of willen! Dit moment is tussen 7.30 uur en 8.30 uur.

   

  Om te voorkomen dat mensen niet meer kunnen zitten en/of hun bestemming niet kunnen bereiken én om de reizigerstevredenheid hoog te houden, vragen we aan ons top IT-team om een moderne oplossing te vinden zodat onze reizigers zélfs in de hyperspits tevreden zijn!

   

  Dit top IT-team is een all-round IT-productieteam, aangesteld om een IT-gefocuste oplossing te vinden.Het team werkt volgens de LEAN-methode, wat inhoudt dat zij verschillende versies van oplossingen kunnen én mógen maken. De spelers krijgen verschillende doelstellingen gepresenteerd. Als team moeten ze zorgen voor een hoge reizigerstevredenheidonder/op budget blijven en zo veel mogelijk reizigers meenemen.

   

 • di 4 feb 2020, 17:00
  WebCie Open Werkavond

  Wil je eens weten hoe deze 'prachtige' website in elkaar zit? Wil je weten hoe groot feestje het wel is bij de WebCie? Kom dan eens kijken bij de WebCie! Vanaf 17:00 is het mogelijk om eens een kijkje te nemen bij een werkavond. Programeerkennis is niet vereist en wees vrij om ergens tussen 17:00 en 22:00 langs te komen. Eten zal besteld worden om 18:00, mocht je wel mee willen eten maar er dan nog niet zijn stuur dan even een mailtje naar www@a-eskwadraat.nl

  Mocht je voor welke reden niet kunnen maar wel een keertje een kijkje wil nemen stuur dan een mailtje naar www@a-eskwadraat.nl

 • di 4 feb 2020, 20:00
  Master Borrel (Herhaling)

  Gezellige borrel voor Master studenten

 • wo 5 feb 2020, 17:00
  Science Symposium Utrecht

  Het Science Symposium Utrecht komt er weer aan! Dit jaar is het onderwerp: energie van groot naar klein.

  Voor wie het niet kent: het Science Symposium Utrecht is een samenwerking van UBV, UAV, Proton en A–Eskwadraat voor hun studenten om in aanraking te komen met andere vakgebieden (nog wel steeds beta natuurlijk).

  Het is vanaf 17:00 in verschillende zalen rond de Ruppert hal en er is tussendoor mogelijkheid om wat te eten in de educatorium kantine.

   

  Schrijf je hier in: https://www.uavonline.nl/sciencesymposiumutrecht2020/ 

 • wo 5 feb 2020, 20:00
  Master Introductie Pubquiz

  Ook tijdens de februari introductie organiseert de MasterCie weer een grote activiteit. Een pubquiz in de Mick O'Connells! Test je kennis en win grootse prijzen.

 • do 6 feb 2020, 17:00
  Thuisbezorgdborrel

  Download de app!

 • ma 10 feb 2020, 00:00
  DIESWEEK Buenos Dies

  De Dies is de verjaardag de studievereniging. Op 10 februari 2020 wordt A–Eskwadraat 49 jaar! 🎉 Dat vieren we door in de week van 10 t/m 14 februari allerlei activiteiten te organiseren. Bij zijn is meemaken! Het gala zal op donderdag 13 februari zijn, dus dat kun je alvast in je agenda zetten! 🥑

 • ma 10 feb 2020, 20:00
  Kroegentocht

  Ook leuk, wees For never alone en niet Altijd Afwezig! 

 • di 11 feb 2020, 18:00
  ALE (Actieve Leden Eten)

  Het ALE zal zoals altijd plaatsvinden in de Dies. De Axicie gaat voor de actieve leden een heerlijk diner koken als bedankje voor al jullie inzet. Zet het in je agenda! 

  Schrijf je in als je gaat en neem al je vrienden mee! Iedereen die in de afgelopen 365 dagen in een commissie van A–Eskwadraat heeft gezeten is van harte welkom!

  Zorg dat je om 18:30 uur binnen bent, want dan beginnen we met eten!

  (Inschrijven is verplicht! Anders is er geen eten voor jou)

 • wo 12 feb 2020, 15:00
  Kaoleuke spelletjes

  Ben jij beter in improviseren dan mij? Zo ja, bewijs het en kom dan gezellig met onss erop los improviseren à la de Lama's. Zo nee, kom dan kieken hoe wij een poging doen om grappig te zijn. 

  Het is een vrije in- en uitloop dus kom zeker even langs om te lache.

 • do 13 feb 2020, 13:00
  Tapas met Petje Af ft. TostiCie

  Kom allen gezellig GRATIS Tapas eten op deze mooie donderdag middag, geregeld door Petje Af en de TostiCie.

  De perfecte lunch om aan te zetten richting de borrel en het Gala!

   

Leden

2668

Activiteiten 2018-2019

289

Actieve commissies

43

Foto's

98930