Studievereniging A–Eskwadraat

Natuurkunde – Wiskunde

Door het organiseren van activiteiten en het hebben van een gezelligheidskamer brengt A–Eskwadraat studenten en onderwijs dichter bij elkaar. Ontdek wat A–Eskwadraat jou als student te bieden heeft!

A–Eskwadraat organiseert veel activiteiten voor haar leden, mede mogelijk gemaakt door alle commissies die A–Eskwadraat heeft

Lijkt het je ook leuk om activiteiten te organiseren of om A–Eskwadraat te organiseren? Neem dan een kijkje bij onze commissievacatures!

 • ma 4 mrt 2024, 12:00
  Bestuurs Informatie Uurtje

  Lijkt het jou misschien leuk om volgend jaar bestuur te doen? Loop dan vooral even langs bij het bestuurs info uurtje! Hier vertellen wij je meer over hoe een bestuursjaar er nou precies uitziet en kan je al je vragen stellen.

 • ma 4 mrt 2024, 15:00
  spelletjesmiddag

  spellenmiddag
  maandag 4 maart, bbg 175, 15:00

  Maandag 4 maart is het weer spellenmiddag. Kom dus gezellig langs. De themaspellen zijn macchiavelli en grote dalmuti. Deze leveren bonuspunten op voor het grootspellenspel.

 • ma 4 mrt 2024, 15:00
  Grafieken Wedstrijd

  Ben jij dol op grafieken en heb je er al wel eens over nagedacht om dit te combineren met je innerlijke creativiteit? Doe dan zeker mee met de Grafieken Wedstrijd! Je kan bij de volgende link je grafiek inleveren: https://forms.gle/XLNtv4Ua83zAbBPp8. Na de deadline zullen onze commissieleden alle inzendingen beoordelen op onder andere esthetiek en originaliteit. We zetten de beste inzendingen op een rijtje en zullen deze presenteren.

  Zorg ervoor dat je inzending controleerbaar is, zodat we zelf kunnen nagaan dat het daadwerkelijk een grafiek voorstelt. (Indien je gebruikmaakt van Desmos kan je de grafiek opslaan door een account aan te maken; de grafiek is dan opgeslagen met een apart linkje, die je kan delen.)

  De deadline voor inleveren is 12 uur s'middags op de dag voor de presentatie, die te vinden is op het poster.

 • ma 4 mrt 2024, 17:15
  Penningmeestercursus

  Ben jij voor de eerste keer penningmeesterbij je commissie of wil je graag nog een keer horen hoe het nou allemaal werkt? Kom dan naar deze cursus!

 • ma 4 mrt 2024, 20:00
  Aanmeld deadline SONS

  Hoi allemaal!

  Het SONS zoekt nieuwe leden voor het bestuur volgend jaar. Deze positie houdt in dat je bezig bent met de day-to-day taken van studentenmedezeggenschap binnen de natuurkunde bachelor en masters, zoals het beantwoorden van vragen van medestudenten, het vergaren van hun feedback en het organiseren van de onderSONSjes. Ook presenteren en regelen wij de jaarlijkse Departementsdag, een dag vol praatjes van natuurkundigen, posterpresentaties en een afsluitend buffet. 

  Lijkt het jou leuk om betrokken te zijn in studiegerelateerde zaken en je stem te laten horen? Geef je interesse dan op door te mailen naar sons@uu.nl. :)

 • di 5 mrt 2024, 17:15
  Voorzittercursus

  Leer hier alles over hoe je een goede voorzitter kan zijn voor jouw commissie

 • wo 6 mrt 2024, 17:15
  Promocursus

  Wil jij leren hoe je de mooiste posters maakt? Kom dan naar deze cursus!

 • do 7 mrt 2024, 17:00
  Verstoppertje Borrel

  Kom ons zoeken!

 • do 7 mrt 2024, 22:00
  Heroes & Villains Party! | FeesCie & Mebiose & Tridens & SV Contact

  Heroes & Villains Party! | 7 maart | 22:00-03:00 | K-sjot | 5€
  🎭 Doe mee in de strijd tussen goed en kwaad op het Heroes and Villains feest!

  Op 7 maart transformeert locatie K-sjot in een episch strijdtoneel waar helden en schurken van A–Eskwadraat, Mebiose, SV Contact en Tridens samenkomen voor een avond vol spanning en avontuur.

  🦸‍♂ Sta jij aan de kant van rechtvaardigheid en verdedig je de K-sjot als een held, of laat je je duistere kant naar boven komen...

  Koop nu je kaartjes en bereid je voor op een avond vol heldendaden en schurkenstreken bij ons Heroes and Villains themafeest! 💥

  Kaartjes kopen kan bij Mebiose: https://mebiose.nl/externe-kaartverkoop/

 • ma 11 mrt 2024, 17:00
  (Re)creatieve Wiskunde Avond

  Het idee dat wiskunde niet alleen nuttig hoeft te zijn, maar dat je ook leuke wiskunde kan doen puur en alleen omdat het leuk is, is bijna 4000 jaar oud en bedacht door de Babyloniërs. Om deze oeroude traditie van het doen van recreatieve wiskunde in stand te houden organiseert de Cie Infinity maandelijks de (Re)creatieve Wiskunde Avond. Een avondje samen leuke vraagstukken bekijken, van het soort dat je ook krijgt op wedstrijden zoals de (internationale) Wiskunde Olympiade, de MOAWOA of het IMC. Iedereen is welkom en er zijn vraagstukken van ieder niveau! So join the dork side, we have cookies!

 • di 12 mrt 2024, 12:00
  OnderSONSje

  Zoals altijd bij een onderSONSje:

  Kom langs met je klachten, opmerkingen of suggesties - of als je gewoon wat wil vertellen over de docenten, vakken of andere aspecten van de Natuurkunde bachelor- en masteropleidingen. Het SONS staat paraat om wat te doen met al jullie feedback. Tot dan!

 • di 12 mrt 2024, 19:00
  Kroegcollege

  Op dinsdag 12 maart is het weer zover, kroegcollege! Heb jij altijd al docenten in een kroeg willen zien? Wil jij een college volgen met je favoriete drankje in je hand? De docenten worden nog bekend gemaakt, maar schrijf je alvast in!

 • wo 13 mrt 2024, 19:30
  Jocasta's Line Opera&Ballet

  Ancient tragedy in contemporary form
  Ja, we gaan met de C&M naar een heuse opera voorstelling, van het Nationale Opera en Ballet! Je zal vast denken: oke, maar dat zal dan wel ontzettend duur zijn, maar niets is minder waar! Voor maar €15,- pp kun je met ons op een prima plaats van deze opera en ballet genieten! Dat is wel 50% korting! Er zijn maar een paar tickets beschikbaar, dus wees er snel bij!

  When Jocasta unwittingly marries her son Oedipus, an inevitable tragic continuity is passed to the next generation. Internationally acclaimed choreographer and director McGregor gives the classical tragedies of Jocasta, her son Oedipus and daughter Antigone a gripping, contemporary movement language: expect no narrative dance to illustrate the music and words, but rather an integrated experience in which the movements of singers and dancers reveal their own truths.

  We zullen samen naar Amsterdam reizen, maar je kan ons ook daar meeten :) De voorstelling begint om 20:15 en duurt twee uur.

 • do 14 mrt 2024, 12:45
  Rijtjes Afmaken

  Kom jij wel eens een rijtje tegen, en vraag jij je dan af wat de volgende term zou kunnen zijn? Lust jij taart? Kom dan je patroon-zoekende hersenen uitdagen bij de activiteit Rijtjes Afmaken van de Cie Infinity, op π-dag in de A-Eskamer! Creativiteit wordt beloond (met taart!)

 • do 14 mrt 2024, 17:00
  Bestuurs Informatie Uurtje

  Lijkt het jou misschien leuk om volgend jaar bestuur te doen? Loop dan vooral even langs bij het bestuurs info uurtje! Hier vertellen wij je meer over hoe een bestuursjaar er nou precies uitziet en kan je al je vragen stellen.

 • vr 15 mrt 2024, 14:00
  Natuurkunde Masterdag

  Op vrijdag 15 maart organiseert SPiN (Studenten Physica in Nederland) de landelijke MasterDag voor alle studenten die natuurkunde of astronomie studeren en graag een master willen volgen na hun bachelor. Op de MasterDag maakt je kennis met vele verschillende opleidingen die je na de bachelor natuurkunde of astronomie kan volgen. Inschrijven is gratis en kan via de website: https://masterdag.verenigingspin.nl/


  Op de dag zelf kan je rond de informatiemarkt lopen en praten met verschillende opleidingen. De MasterDag zal dit jaar worden georganiseerd in Enschede (Drienerlolaan 5, 7522 NB Enschede). Deze begint om 14:00 en duurt tot 18:00 met een borrel na.
  Je kunt heel veel opleidingen van Nederland bezoeken op één locatie zodat je niet het hele land hoeft rond te reizen. Een overzicht met deelnemende opleidingen met bijbehorende omschrijving is te vinden op de website.


  Voor vragen of andere zaken verwijzen we naar de contactpagina op onze website.

Leden

3675

Activiteiten 2022-2023

232

Actieve commissies

37

Foto's

109726