Studievereniging A–Eskwadraat

Gametechnologie – Informatica – Informatiekunde – Natuurkunde – Wiskunde

Door het organiseren van activiteiten en het hebben van een gezelligheidskamer brengt A–Eskwadraat studenten en onderwijs dichter bij elkaar. Ontdek wat A–Eskwadraat jou als student te bieden heeft!

A–Eskwadraat organiseert veel activiteiten voor haar leden, mede mogelijk gemaakt door alle commissies die A–Eskwadraat heeft

Lijkt het je ook leuk om activiteiten te organiseren of om A–Eskwadraat te organiseren? Neem dan een kijkje bij onze commissievacatures!

 • ma 29 nov 2021, 19:00
  Escape-room Borrel[Uitgesteld]

  TBA

 • di 30 nov 2021, 19:00
  All-in(Uitgesteld)

  ALL-in is verplaatsd naar een nader te bepalen datum!

   

  ALL-IN is eindelijk terug! A-Eskwadraat, Alcmaeon, Helix, Proton en de UHSK organiseren samen dit knallende feest op 30 november in De Werfkelder. 

  Kaartjes(€6,00) zijn online te koop! Om binnen te komen heb je je (fysieke) kaartje nodig. Als het feest nog niet uitverkocht is tegen die tijd zal er ook kaartverkoop aan de deur zijn. Op=op!

 • wo 1 dec 2021, 14:00
  Bestuur feedback uurtje

  We zijn al weer een tijdje bestuur van A-Eskwadraat, maar we hebben nog veel te leren. Mocht jij een idee voor ons hebben hoe wij beter de vereniging kunnen besturen of juist willen vertellen dat we bepaalde dingen goed doen is dat jullie moment om dat te doen.

  Op woensdag 1 December van 14:00 tot 16:00 zitten minstens twee van ons in de A-Eskwadraat Teams kanaal: https://ap.lc/OD74w.
  Dus join de teams kanaal en kom Woensdag gezellig langs.

  Groetjes High Five

 • wo 1 dec 2021, 16:30
  Meetkunde Wedstrijd [Uitgesteld]

  Mis je de meetkunde van de middelbare school of heb je helemaal geen meetkunde meer gehad en wil je wel graag weten wat het is? Kom dan naar de opvolger van de vele andere meetkunde wedstrijden waaronder AGENT X, WOORDGRAP en GOEDHEILIGMAN! Naast meetkunde bevat de wedstrijd ook vragen die misschien niets met meetkunde te maken hebben. Vergeet zeker je geodriehoek niet!

  De wedstrijd zal zoals gebruikelijk ergens binnen de universiteit plaatsvinden, de precieze locatie volgt nog. De wedstrijd zal beginnen om 17:00, inloop vanaf 16:30.

 • ma 6 dec 2021, 18:00
  Bedrijvendinner 2021

  Gratis dineren en netwerken met Gupta Strategists, Picnic en ??????. We zullen naar Humphrey's gaan en daar heb je de kans om gedurende de avond deze bedrijven beter te leren kennen. Interesse? Meld je aan door je CV, uiterlijk 21 november, te sturen naar extern@a-eskwadraat.nl! 

  Kort iets over de bedrijven:
  - Gupta Strategists is een onafhankelijk adviesbureau voor organisaties in de zorgsector, in binnen- en buitenland. Uit complexe vraagstukken destilleren ze praktische oplossingen of innovatieve ideeën.
  - Picnic verandert de manier waarop mensen eten kopen. Hun team werkt hard aan een lonend project: het leiden van een supermarktrevolutie op een technologiegedreven, duurzame en betaalbare manier. Hiervoor hebben ze slimme koppen nodig met verschillende achtergronden.

  AANMELDINGSDEADLINE: 
  Zondag 21 november om 23:59
  Datum: 6 december
  Locatie: Humphrey's Utrecht

 • di 7 dec 2021, 18:30
  Kultureel Pannenkoekendiner

  Mjam Mjam Mjam

 • do 16 dec 2021, 21:00
  Lustrum Zwembadfeest

  Save the date! Meer informatie volgt...

 • di 21 dec 2021, 15:00
  (Re)creatieve Wiskunde Avond

  Het idee dat wiskunde niet alleen nuttig hoeft te zijn, maar dat je ook leuke wiskunde kan doen puur en alleen omdat het leuk is, is bijna 4000 jaar oud en bedacht door de Babyloniërs. Om deze oeroude traditie van het doen van recreatieve wiskunde in stand te houden organiseert de Cie Infinity maandelijks de (Re)creatieve Wiskunde Avond. De activiteit zal weer gewoon in de a-eskwadraatkamer plaatsvinden! Een avondje samen leuke vraagstukken bekijken, van het soort dat je ook krijgt op wedstrijden zoals de (internationale) Wiskunde Olympiade, de MOAWOA of het IMC. Iedereen is welkom en er zijn vraagstukken van ieder niveau! So join the dork side, we have cookies!

 • di 21 dec 2021, 20:00
  Bèta Music Night 2021 (VERPLAATST)

  We gaan dit jaar weer het grootste en leukste concert van A-eskwadraat houden! Met een geheime setlist gevuld met alles van Rock tot Jazz maar ook Metal zal er voor ieder wat leuks bij zitten.

  Er is dit jaar een iets kleinere capaciteit dus zorg dat je op tijd je kaartje koopt! Ook ga je een geldige Corona QR code nodig hebben, dus vergeet deze niet!

  Deuren open vanaf 19.30
  Aanvang 20.00

  Koop je tickets hier!

 • wo 22 dec 2021, 12:00
  NK Hoofdrekenen

  Is jouw brein nog net niet aan vakantie toe? Test dan hoe goed je nog kan rekenen door mee te doen aan het NK hoofdrekenen! Het doel is om binnen een kwartier zonder kladpapier zoveel mogelijk opgaven goed uit te rekenen.

  Je kan deelnemen tussen 12:00 en 14:00 wanneer het jou uitkomt.

 • vr 7 jan 2022, 18:00
  Wintersport 2022 (Vol maar er is een reservelijst)

  De inschrijving is vol, stuur een mailtje naar wintersport2021@a-eskwadraat.nl. Dan kom je op de reservelijst en krijg je een berichtje als er een plekje vrijkomt!

  ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

   

   

   

   

  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  De leukste activiteit van het jaar komt er weer aan! We gaan dit jaar op skireis naar het altijd zonnige Saint-Sorlin-d'Arves.

  Dit gebied bevindt zich in het mooie Frankrijk. We zijn samen 10 dagen onderweg. We gaan vlak na de kerstvakantie, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je hertentamens mist. Het is een ontzettend groot gebied; wel 310 km aan piste! Ook zit er bij ons appartementencomplex een zwembad en is de grootste yeti bar van Europa om de hoek.

  Er zijn dit jaar 40 deelnemersplekken (inclusief de commissie) beschikbaar en VOL = VOL dus wees er snel bij. De inschrijvingen gaan maandag 20 september open om 12:00. Vorig jaar waren de inschrijving binnen een half uur vol dus wees er echt om 12:00 bij als je zeker een plek wil hebben.

  Schrijf je alleen in als je (bijna) zeker weet dat je mee wil! Zo hou je geen plekje bezet voor iemand die misschien wel heel graag wil. Schrijf je je later toch weer uit, stuur ons dan even een mailtje op wintersport2021@a-eskwadraat.nl zodat we jouw plekje aan iemand op de reservelijst kunnen geven.

  Corona

  Helaas is corona nogsteeds een ding maar gelukkig is het minder aanwezig dan vorig jaar. Als commissie verwachten we dat het dit jaar gewoon kan doorgaan maar dat kunnen we natuurlijk niet met 100% zekerheid zeggen. Wat we gelukkig wel kunnen zeggen is dat wanneer Totally (de reisorganisatie) de reis annuleert, de reis volledig vergoed wordt. Dit zou dan ook het enige geval zijn waardoor de reis niet zou kunnen doorgaan. Voor meer informatie kijk onderaan.

   

  Hieronder wat belangrijke informatie voor je je inschrijft:
   

  • We vertrekken op vrijdag 7 januari aan het einde van de middag vanaf de Uithof en zullen hier op zondagochtend 16 januari weer terug zijn. De reis duurt in totaal 10 dagen. We zijn dan 8 dagen op de bestemming en slapen 7 nachten in Saint-Sorlin-d'Arves.
    
  • De reis is inclusief vervoer, accommodatie, een skipas voor 6 dagen. Het is nog optioneel om tegen betaling een skipas te nemen van 7 of 8 dagen. Een skipas van 7 dagen is 23 euro extra en een skipas van 8 dagen is 41 euro extra.
    
  • Let op: als je de optionele skipas voor 8 dagen aanschaft, is de eerste skidag de aankomstdag. Mocht je ski's willen huren, ben je de aankomstdag waarschijnlijk hier aan kwijt en is een skipas voor 8 niet aan te raden. De skipas van 7 dagen geeft je nog een extra skidag op de laatste dag. Dit is wel voor iedereen aan te raden, aangezien in onze ervaring je makkelijk dan nog de hele dag kan skiën/snowboarden.
    
  • De gegeven prijs is exclusief materiaal en skilessen. Mocht je (een van) deze dingen wél willen, kan je dit bij het definitieve boeken aangeven.
    
  • De deelnemersbijdrage van €35 is voor een unieke onesie en een verrassingsactiviteit in Saint-Sorlin-d'Arves.
    
  • Iedereen die mee gaat is vereist een coronabewijs te tonen. Dit kan een vaccinatie bewijs zijn of een negative ggd test niet ouder dan 24 uur. Het kan zijn dat je ook weer moet testen als je terug komt naar Nederland dus hou daar rekening mee.
    
  • De prijzen van de skiverhuur en lessen zijn nog niet bekend. Zodra wij deze weten geven we dit natuurlijk meteen door!
    
  • Mocht de inschrijving al vol zijn, stuur dan een mailtje naar wintersport2021@a-eskwadraat.nl. Dan kom je op de reservelijst en krijg je een berichtje als er een plekje vrijkomt!
    
  • Nadat de inschrijving vol/afgelopen zijn krijg je meer informatie over hoe het verder gaat.

   

  We zien je graag op de piste! Veel liefs,

  iCiebergsla

   

  Totally Annuleren m.b.t. corona, algemene informatie van Totally:

  "In de boekingsbevestiging vind het het volgende artikel terug:

   

  ANVR

  Onze organisatie is aangesloten bij het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen en de branche-organisatie voor Reisorganisatoren. Ons lidmaatschapsnummer is 3200. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en controleert de kwaliteit van de reizen en de informatie daarover.

  De reizen van Husk worden aangeboden onder het beding dat de ANVR-reisvoorwaarden van toepassing zijn op alle aanbiedingen in deze reisgids, tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Husk verwacht dat je kennis hebt genomen van deze voorwaarden. Beide partijen vinden daarin de wederzijdse rechten en plichten. Voor meer informatie kijkt je op www.anvr.nl.”

   

  Er is geen aangepast annuleringsbeleid en we kunnen ook geen toekomst voorspellen door in de boekingsbevestiging te verwerken hoe de afwikkeling van een annulering vanwege corona gaat zijn. Wanneer er een reis vanuit ons geannuleerd/gewijzigd wordt volgen wij artikel 5.2 en 5.7 van de ANVR-reizigersvoorwaarden. Doordat bovenstaande tekst met ANVR lidmaatschapsnummer vermeld staat in de boekingsbevestiging ga je ook automatisch akkoord met de ANVR-reizigersvoorwaarden. Ik heb deze voorwaarden voor je meegezonden in de bijlage. Om het makkelijker te verwoorden; wanneer een reis vanuit ons als reisorganisatie geannuleerd wordt dienen wij alle betaalde kosten terug te betalen. Dit staat zo in de voorwaarden. Door de uitzonderlijke en onvoorziene situatie wat corona betreft is de terugbetaling van voorgaande annuleringen in de vorm van een voucher geweest.

  Reisadvies:

  Een handige link: https://www.anvr.nl/lists/anvrnieuws/artikel.aspx?ID=526. Hierin staat dat de regering (oftewel Buitenlandse Zaken) wanneer niet geadviseerd door het RIVM alsnog een negatief reisadvies kan geven. Reisorganisaties aangesloten bij het ANVR zullen dan alsnog de reis aanpassen of annuleren. Wanneer de regering het afraadt om te reizen maar buitenlandse zaken geen negatief reisadvies geeft voeren wij de reis wel uit omdat dit dan nog mag. In dat geval ben je zelf uiteraard vrij om de reis te annuleren, dit is dan ook tegen de ANVR-annuleringsvoorwaarden.

   

  Stel; In december veranderd het reisadvies voor Frankrijk van geel naar oranje, dan annuleren wij hoogstwaarschijnlijk de reis tot een bepaalde datum in januari. Misschien kan jullie reis in februari wel weer doorgaan omdat het reisadvies weer terug naar geel gaat. Dit gebeurd nu ook bij onze reizen van Sunweb naar de Griekse eilanden, de reizen worden nu t/m 27 september geannuleerd omdat we nu natuurlijk nog niet weten of het eind september weer door kan gaan.

   

  De huidige annuleringsverzekering die via ons te boeken is dekt de kosten voor het geval klanten niet kunnen reizen. Corona gerelateerde ziekte voor vertrek is daarom een geldige reden om je vakantie te annuleren en je uitkeringen als opdrachtgever terug te krijgen. Het is echter niet zo als een klant niet wil gaan, omdat er een hoger risico op corona op de bestemming is. Alleen persoonlijke gevallen van ziekte vallen onder de dekking (corona of andere ziekte onder de standaardvoorwaarden )."

 • wo 19 jan 2022, 15:00
  (Re)creatieve Wiskunde Avond

  Het idee dat wiskunde niet alleen nuttig hoeft te zijn, maar dat je ook leuke wiskunde kan doen puur en alleen omdat het leuk is, is bijna 4000 jaar oud en bedacht door de Babyloniërs. Om deze oeroude traditie van het doen van recreatieve wiskunde in stand te houden organiseert de Cie Infinity maandelijks de (Re)creatieve Wiskunde Avond. Een avondje samen leuke vraagstukken bekijken, van het soort dat je ook krijgt op wedstrijden zoals de (internationale) Wiskunde Olympiade, de MOAWOA of het IMC. Iedereen is welkom en er zijn vraagstukken van ieder niveau! So join the dork side, we have cookies!

 • ma 31 jan 2022, 00:00
  Bezoek de Tentamenbank

  Aan het einde van de periode komt de tentamenweek eraan en dat betekent dat het tijd is om te leren. Op de Tentamenbank van A-Eskwadraat kun je allerlei oude tentamens en uitwerkingen vinden om je optimaal voor te bereiden op je tentamens! Vergeet ook niet je tentamens te bewaren, want voor elk tentamen dat je bij de Tentamenbank inlevert, kun je een gratis drankje halen in de A-Eskwadraatkamer. In geval van lockdowns, kun je de gratis drankjes opsparen voor wanneer de kamer weer opent! Je kunt tentamens inleveren in ons postvakje in de werkkamer of opsturen per e-mail. Ga dus vooral naar de Tentamenbank en leef je uit!

  May the exams be with you!

 • vr 11 feb 2022, 20:00
  Lustrum Gala

  Save the date! Meer informatie volgt...

 • wo 16 feb 2022, 15:00
  (Re)creatieve Wiskunde Avond

  Het idee dat wiskunde niet alleen nuttig hoeft te zijn, maar dat je ook leuke wiskunde kan doen puur en alleen omdat het leuk is, is bijna 4000 jaar oud en bedacht door de Babyloniërs. Om deze oeroude traditie van het doen van recreatieve wiskunde in stand te houden organiseert de Cie Infinity maandelijks de (Re)creatieve Wiskunde Avond. Een avondje samen leuke vraagstukken bekijken, van het soort dat je ook krijgt op wedstrijden zoals de (internationale) Wiskunde Olympiade, de MOAWOA of het IMC. Iedereen is welkom en er zijn vraagstukken van ieder niveau! So join the dork side, we have cookies!

 • za 26 feb 2022, 13:00
  A-Eskwadraat Reünie

  Save the date! Meer informatie volgt...

Leden

3086

Activiteiten 2020-2021

231

Actieve commissies

38

Foto's

100518