Studievereniging A–Eskwadraat

Gametechnologie – Informatica – Informatiekunde – Natuurkunde – Wiskunde

Door het organiseren van activiteiten en het hebben van een gezelligheidskamer brengt A–Eskwadraat studenten en onderwijs dichter bij elkaar. Ontdek wat A–Eskwadraat jou als student te bieden heeft!

A–Eskwadraat organiseert veel activiteiten voor haar leden, mede mogelijk gemaakt door alle commissies die A–Eskwadraat heeft

Lijkt het je ook leuk om activiteiten te organiseren of om A–Eskwadraat te organiseren? Neem dan een kijkje bij onze commissievacatures!

 • za 22 sep 2018, 11:00
  UKP: Utrechts Kampioenschap Programmeren

  Zowel het UKP, het BAPC en het NWERC zijn programmeerwedstrijden. Een programmeerwedstrijd is, zoals het woord al zegt, een wedstrijd in programmeren. In teams van twee of drie personen moeten in een bepaalde tijd (meestal vijf uur) zoveel mogelijk programmeeropgaven afgewerkt worden. Hierbij ligt de nadruk op het bedenken van slimme oplossingen en algoritmen. Zie hier voor meer informatie. Schrijf je hier in!

 • ma 24 sep 2018, 12:00
  A-EskwaTaart (Herhaling)

  Pak een gratis stukje taart van A-EskwaTaart en wie weet bak jij voor de volgende keer de taart!

 • ma 24 sep 2018, 17:15
  LaTeX-cursus deel 1

  In dit eerste deel laten we je zien hoe je LaTeX op de werkende manier installeert en leren we je hoe je een basisdocument kan maken!

  Over de loop van de komende reeks lessen gaan we je leren hoe je formele documenten kan maken zoals je inleveropgaves of je scriptie!

  Neem bij voorkeur eigen laptop mee.

  Schrijf je hier in!

 • di 25 sep 2018, 11:00
  Mokken versieren!

  Wow! Kom je eigen A-Eskwadraat mok versieren! Deze mok kun je de rest van het jaar in de gezelligheidskamer gebruiken om je thee/koffie/water uit te drinken!  

  Wij zorgen voor mokken en stiften, dus neem je creativiteit mee (of zoek die ter plekken) en kom langs! Je kunt op ieder moment binnen lopen. 

 • di 25 sep 2018, 17:00
  (Re)creatieve Wiskunde Avond

  Het idee dat wiskunde niet alleen nuttig hoeft te zijn, maar dat je ook leuke wiskunde kan doen puur en alleen omdat het leuk is, is bijna 4000 jaar oud en bedacht door de Babyloniers. Om deze oeroude traditie van het doen van recreatieve wiskunde in stand te houden organiseert de Cie-Infinity maandelijks de (Re)creatieve Wiskundeavond. Een avondje samen onder het genot van een koekje leuke vraagstukken bekijken, van het soort dat je ook krijgt op wedstrijden zoals de (internationale) Wiskunde Olympiade, de MOAWOA of het IMC. Iedereen is welkom en er zijn vraagstukken van ieder niveau! So join the dork side, we have cookies!

 • wo 26 sep 2018, 15:15
  Spelletjesavond

  Zin om spelletjes te spelen? Wij ook!

 • wo 26 sep 2018, 17:00
  Sociaal Master evenement

  --Master activiteit--

  26 September organiseren wij een tapas borrel! Kom gezellig je mastergenoten beter leren kennen onder het genot van een drankje en tapas!

  Vanaf 17.00 ben je welkom om binnen te lopen in de Gamehall in de kelder van het Buys Ballot gebouw!

  Schrijf je in via: https://goo.gl/forms/7kyusM1VjL3NKDKA3

   

 • do 27 sep 2018, 16:30
  Identiteitscrisis borrel

  Weet jij eigenlijk wel wie je bent?

 • do 27 sep 2018, 20:30
  Comedy Train

  Al een aantal jaar de eerste activiteit van het jaar van de C&M: de Comedy Train! We nemen je mee voor een gezellige avond comedy van een aantal cabaretiers. Gezellig naar Toomler in Amsterdam.

 • ma 1 okt 2018, 17:15
  LaTeX-cursus deel 2

  In het tweede deel gaan we kijken hoe we formules, tabellen en matrices gemakkelijk in ons document kunnen krijgen.

  Breng je eigen laptop mee.

 • di 2 okt 2018, 13:00
  Lunchlezing Talent&Pro

  Wat kost een verzekering? Hoeveel pensioen moet ik opbouwen om op je pensioenleeftijd met pensioen te kunnen? Hoeveel geldreserve moet een pensioenfonds of verzekeraar aanhouden? Welke risico’s lopen pensioenfondsen en verzekeraars? Dit zijn zomaar een paar vragen waar je als Actuaris mee te maken krijgt. Binnen de financiële dienstverlening is veel vraag naar actuarissen om hun sterk analytische denkvermogen. De actuaris is in staat om ingewikkelde vraagstukken in kaart te brengen en op te lossen. Aan de hand van rekenmodellen maken verzekeraars en pensioenfondsen een verwachting van de toekomstige uitgaande en inkomende geldstromen. Nieuwsgierig geworden naar dit onderwerp? Kom dan naar de lunchlezing van Ricardo de Ruiter van Talent&Pro!

 • wo 3 okt 2018, 17:00
  Voorlichtingsessie Commissies & Contact

  Voor deze bijeenkomst zijn alle leden van A-Eskwadraat die in een commissie zitten uitgenodigd. We gaan uitleggen hoe wij denken dat het contact tussen commissies en bestuur zal gaan vanaf september 2018. Naast dat we deze verandering gaan toelichten willen we ook graag de meningen van zoveel mogelijk actieve leden meenemen in de evaluatie.

  Voor iets te snacken en drinken zullen wij zorgen!

 • do 4 okt 2018, 20:15
  Schumann, Chopin en Brahms

  De C&M heeft weer een cultureel uitje voor jullie gepland: Schumann, Chopin & Brahms! Een avondje klassiek voor de liefhebber, in de Doelen in Rotterdam.

  Leuke bijkomstigheid: deze avond kun je aanhalen de volgende keer dat je cultureel geengageerd wil lijken.

 • ma 8 okt 2018, 12:00
  A-EskwaTaart (Herhaling)

  Pak een gratis stukje taart van A-EskwaTaart en wie weet bak jij voor de volgende keer de taart!

 • ma 8 okt 2018, 17:15
  LaTeX-cursus deel 3

  In dit deel kijken we hoe je plaatjes, interne referenties en een inhoudsopgave in LaTeX kan krijgen.

  Breng je eigen laptop mee.

 • di 9 okt 2018, 17:00
  Voorlichtingsessie Commissies & Contact

  Voor deze bijeenkomst zijn alle leden van A-Eskwadraat die in een commissie zitten uitgenodigd. We gaan uitleggen hoe wij denken dat het contact tussen commissies en bestuur zal gaan vanaf september 2018. Naast dat we deze verandering gaan toelichten willen we ook graag de meningen van zoveel mogelijk actieve leden meenemen in de evaluatie.

  Voor iets te snacken en drinken zullen wij zorgen!

 • Casper Bezemer

 • Kilian Bakker

 • Lisa van der Spek

 • Roel van Wijk

 • Ruud Nimour

 • Stan Twilt

 • Tijn Visser

Leden

2333

Activiteiten 2016-2017

277

Actieve commissies

46

Foto's

92138