Studievereniging A–Eskwadraat

Gametechnologie – Informatica – Informatiekunde – Natuurkunde – Wiskunde

Door het organiseren van activiteiten en het hebben van een gezelligheidskamer brengt A–Eskwadraat studenten en onderwijs dichter bij elkaar. Ontdek wat A–Eskwadraat jou als student te bieden heeft!

A–Eskwadraat organiseert veel activiteiten voor haar leden, mede mogelijk gemaakt door alle commissies die A–Eskwadraat heeft

Lijkt het je ook leuk om activiteiten te organiseren of om A–Eskwadraat te organiseren? Neem dan een kijkje bij onze commissievacatures!

 • di 19 nov 2019, 15:15
  Spelletjesavond

  Het nieuwe blok is toch al echt weer begonnen. Hoog tijd dus voor een spelletjesavond.

  P.S. er wordt eten besteld. Als je wil meebestellen moet je contant geld meenemen.

 • wo 20 nov 2019, 13:00
  Lunchlezing Additude

  Persoonlijk leiderschap voor Beta’s
  Hoe ga jij om met vragen, keuzes en beslissingen die je niet kunt berekenen of waar je geen formules voor kunt bedenken? Hoe communiceer je met mensen die jou echt niet begrijpen? Waarom begrijpen ze jou eigenlijk niet?  Hoe maak jij keuzes die gaan over ‘Life Changing Events’, zoals relaties, carrière, en wonen?

  Allemaal onderwerpen die beginnen met jou! Om voor jezelf de beste beslissingen te kunnen maken wil je graag weten; wie je bent, wat je wilt en wat je kan.

  Persoonlijk leiderschap helpt jou om voor jezelf de beste keuzes te kunnen maken. Tijdens deze introductie op Persoonlijk Leiderschap bij de lunchlezing gaan we in op deze vragen en delen we wat inzichten.

 • wo 20 nov 2019, 17:00
  (Re)creatieve Wiskunde Avond

  Het idee dat wiskunde niet alleen nuttig hoeft te zijn, maar dat je ook leuke wiskunde kan doen puur en alleen omdat het leuk is, is bijna 4000 jaar oud en bedacht door de Babyloniers. Om deze oeroude traditie van het doen van recreatieve wiskunde in stand te houden organiseert de Cie-Infinity maandelijks de (Re)creatieve Wiskundeavond. Een avondje samen onder het genot van een koekje leuke vraagstukken bekijken, van het soort dat je ook krijgt op wedstrijden zoals de (internationale) Wiskunde Olympiade, de MOAWOA of het IMC. Iedereen is welkom en er zijn vraagstukken van ieder niveau! So join the dork side, we have cookies!

 • vr 22 nov 2019, 22:00
  24-uursreis naar Leipzig o.d.z.: Leip zeg

  Het vlotste tripje van het jaar komt er weer aan!

  Stap 's avonds in een door ons afgehuurde bus en word 's ochtends wakker in het prachtige Leipzig!

  Dat is leip, zeg.

  Diezelfde avond rijden we weer terug naar Utrecht. 

 • di 26 nov 2019, 09:00
  SNiC - ResilIT 2019

  SNiC, de stichting die elk jaar het nationaal symposium over IT organiseert, presenteert de
  editie van dit jaar: ResilIT. Dit jaar bespreken we de impact van IT op het behoud en
  revalidatie van de samenleving. De lezingen tijdens dit symposium vallen binnen de
  domeinen Disaster Management, Cyber Threat Management en Society 4.0. Onze partners
  zijn ook aanwezig op het symposium en bieden de mogelijkheid om met ze te sparren door
  middel van speeddates en activiteiten. Bezoek regelmatig onze website om op de hoogte
  te blijven: resilit.snic.nl. De voertaal van het symposium is Engels.

  Kaartjes zijn normaal €12,40, maar via A-Eskwadraat zijn ze verkrijgbaar voor slechts €7,50!

 • di 26 nov 2019, 17:00
  OUTER SPACE

  A long time ago in a galaxy far, far away . . . .

  Bijna is het alweer zover: de maandelijkse filmactiviteit van CieNEMA! Ook ditmaal hebben we een selectie voor u klaar gezet van alleen de allerbeste, de allergrappipgste, de allerspannendste, de allerengste en bovenal de allerleukste films van het waarneembare universum. "Oh, wat super tof lijkt mij dat. Wanneer is deze bijzondere activiteit?", hoor ik u al enthousiast vragen, waarop ik netjes antwoord: "Wanneer de planeten zich weer op één lijn bevinden: dinsdag, 26 november, van 17:00 tot ongeveer, plus-minus, pak en beet 20:00 uur. Gewoon, in de gezelligheidskamer! Net zoals voorgaande keren zal een breed scala aan snacks en fris aanwezig zijn. Liefhebbers kunnen ook een pizza'tje bestellen." Verblind door de gaafheid van dit alles, zegt u: "Wow, ik zal mij dan maar meteen inschrijven op de site!"

  Maar wacht! Er is M E E R. U kunt vanaf nu uw stem uitbrengen op uw favoriete film in de belangrijkste intergalactische verkiezingen ooit. Link volgt nog.

  Dus stap in uw ruimteschip, zet uw warpaandrijving maar aan en vlieg mee op dit geweldige avontuur! Het belooft een buitenaards leuke avond te worden. 

  Kusjes, CieNEMA

  PS: al alien gezelschap is ook welkom.

 • di 26 nov 2019, 18:00
  Master Cycling Diner

  Cycling Diner van de MasterCie. Meld je aan in tweetallen of alleen - in dat geval koppelen wij je aan iemand anders. Zorg ervoor dat één van jullie een huis beschikbaar heeft voor 6 mensen om in te eten. Je kookt 1 gerecht maar eet er 3! Bovendien kun je per tweetal 3 euro van je boodschappen vergoed krijgen! Inschrijvingen zijn open tot 21 november.

 • do 28 nov 2019, 17:00
  Owatteborrel

  Meer informatie volgt

 • do 28 nov 2019, 23:00
  Poahhhwattenaait odz. 'Bij wie zaai jij onrust vannacht?'

  Make yourself ready voor het leukste sporttoernooi van het jaar; Owattenaait! Dit jaar is een speciale editie van dit evenement, het thema is namelijk Poahhhwattenaait o.d.z. 'Bij wie zaai jij onrust vannacht?'. Dus trek je overal aan, stap op je John Deere 6320 en kom 28 november naar Sportcentrum Olympos om hier mee te doen aan dit donders mooie sporttoernooi. Vanaf 23.00 zijn de deuren open en het toernooi start om 23.30 stipt! Het toernooi zal afgelopen zijn om 3.00. Deelnemen kost €32 per team van zâs tot acht personen. Poah, das een klein prijsje voor een avond om nooit te vergeten!

 • vr 29 nov 2019, 13:30
  Inhousedag KPMG

  Ga mee naar een van de 4 grootste accountancy en financial consulting bedrijven: KPMG. We gaan langs bij het hoofdkantoor in Amstelveen, waar we worden ontvangen vanaf half twee met een lunch en een inleidend praatje. Vervolgens wordt er een workshop over fraudedetectie gegeven en krijgen we een rondleiding door het indrukkende pand. We sluiten af met een borrel rond een uur of vijf. Schrijf je in als je wilt komen en dan zien we je op 29 november!

 • ma 2 dec 2019, 00:00
  Ludiek: TBA

  TBA

 • ma 2 dec 2019, 12:00
  A-EskwaTaart

  Pak een gratis stukje taart van A-EskwaTaart en wie weet bak jij voor de volgende keer de taart!

 • di 3 dec 2019, 20:00
  Master Borrel (Herhaling)

  Gezellige borrel voor Master studenten

 • wo 4 dec 2019, 13:00
  Lunchlezing TNO

  As engineers we like to build perfect structures, as mathematicians we like to have proofs. The real world, however, does not play nice: in a dynamic and changing world, real projects are often facing computational complexity beyond what current (or any, for that matter) hardware can handle, making the finding of the perfect solution flat-out impossible. Furthermore, the world is continuously changing and the proverbial ground is shifting under our feet. Solutions for the real world often have to adapt, in real-time. So, as a way of handling this, mathematicians, computer scientists and engineers often look at nature for inspiration. Nature-inspired approaches are pervasive and all around us, be it e.g. Simulated Annealing (using insights from Physics), Genetic Algorithms (using insights from biology), or making use of the self-organization found in molecules and chemical compounds. Hanno has been interested, in and working with heuristics inspired by social insects (e.g. ants) since his studies at the UvA in the 90s and will showcase his work using the nest-building model for termites which was used to e.g. control swarms of drones.

 • do 5 dec 2019, 15:15
  Sinterklaas dobbelspel

  Sinterklaas. Wie kent hem niet? Wij kennen hem wel, en daarmee ook de jarenoude traditie van het Sinterklaas dobbelspel. Het is opzich heel simpel: je neemt een paar ingepakte cadeautje's mee, legt ze midden op een tafel, gaat erom heen zitten, en dobbelt een paar maal met een veel te grote dobbelsteen om het lot van de cadeautje's te bepalen, terwijl je geniet van de aanwezige versnaperingen. Ga je naar huis met wat je zelf gebracht hebt? Misschien met een nieuwe pen? of met het super geheime ding waarvan niemand weet wat het is? Het maakt eigenlijk niet veel uit, zolang je er maar van genoten hebt.

  Om mee te doen: neem één of een paar kleine cadeautjes mee van ~ €3,-. Je mag iets kopen of een cadeautje meenemen dat je nog hebt liggen thuis.

 • ma 9 dec 2019, 18:00
  Bedrijvendiner 2019

  Gratis dineren en netwerken met Keylane, Triple A en NAVARA. We zullen naar Humphrey's gaan en daar heb je de kans op gedurende de avond deze bedrijven beter te leren kennen. Interesse? Meld je aan door je CV te sturen naar extern@a-eskwadraat.nl!

  Extra info over de bedrijven:

  - Keylane is een vooraanstaande Europese leverancier van moderne, klantgerichte SaaS-software voor de verzekerings- en pensioensector. Je kan bij Keylane onder andere aan de slag als Developer, maar ook als Business Consultant.

  - Triple A is een onafhankelijk en innovatief consultancybedrijf gespecialiseerd in risicomanagement en actuariaat. Je kan bij Triple A ondere andere aan de slag als Risk Consultant of als Consultant Data Analytics.

  - NAVARA is een IT consultancy bedrijf die IT oplossingen op maat maakt voor zijn klanten. 

Leden

2673

Activiteiten 2018-2019

288

Actieve commissies

44

Foto's

97664