Studievereniging A–Eskwadraat

Gametechnologie – Informatica – Informatiekunde – Natuurkunde – Wiskunde

Door het organiseren van activiteiten en het hebben van een gezelligheidskamer brengt A–Eskwadraat studenten en onderwijs dichter bij elkaar. Ontdek wat A–Eskwadraat jou als student te bieden heeft!

A–Eskwadraat organiseert veel activiteiten voor haar leden, mede mogelijk gemaakt door alle commissies die A–Eskwadraat heeft

Lijkt het je ook leuk om activiteiten te organiseren of om A–Eskwadraat te organiseren? Neem dan een kijkje bij onze commissievacatures!

 • do 26 nov 2020, 13:00
  LinkedIn Workshop Career Services

  Wil jij leren hoe je LinkedIn echt voor je kunt laten werken? Tijdens deze online workshop krijg je tips om een goede samenvatting te schrijven, leer je hoe je een goed netwerk opbouwt en onderhoudt, hoe je groepen en bedrijfspagina’s gebruikt, en hoe je vacatures kunt vinden.

  De workshop wordt gegeven door Career Services, in het Engels, en zal plaatsvinden in het Career Orientation Team.

  https://a-eskwadraat.nl/CareerOrientationTeams

  Om deel te kunnen nemen aan deze workshop is het handig om al een ingevuld LinkedIn profiel hebben.

 • do 26 nov 2020, 17:00
  Promo cursus (Gaat niet door)

  Wil je leren hoe je effectieve promo maakt? Of hoe je makkelijk goed uitziende posters maakt? Kom gezellig langs bij de cursus, we gaan uitleggen hoe promo bij aes werkt en een paar handige tips geven die je helpen bij het maken van promo.

  Het zal gaan via teams, dus geef je even op via de site!

 • do 26 nov 2020, 19:00
  Bordspellen Arena/ Take 5 Spellenavond

  Kom naar de A-es Discord om verschillende bordspellen te spelen! Je kan op elke tijd de spellenavond joinen!

 • vr 27 nov 2020, 12:45
  Herfstfestival Teaching & Learning Lab

  Op vrijdagmiddag 27 november vindt de vijfde editie van het TLL Herfstfestival plaats, voor het voortgezet en hoger onderwijs, dit jaar voor het eerst volledig online. Het centrale thema is Onderwijs Overal, met Afstandsonderwijs en Augmented & Virtual Reality als subthema’s. Keynotespreker Ralph Meulenbroeks (UU) vertelt je er in deze video graag meer over. Bekijk het programma en schrijf je in voor het Herfstfestival op:  https://teachinglearninglab.nl/herfstfestival-2020/

  Deze middag zijn er diverse workshops waarin afstandsonderwijs in het voortgezet en hoger onderwijs aan bod komen, wordt gekeken naar diverse tools die kunnen helpen bij onderwijs op afstand en kan de wereld van augmented en virtual reality worden verkend op je eigen telefoon. Het belooft een mooi festival te worden met ruimte voor directe toepassingen bij afstandsonderwijs en er is ruimte om het onderwijs verder te innoveren met AVR.

 • di 1 dec 2020, 11:00
  WKTL: Wekelijkse Koffie-Thee-Leut-Üürtje (Herhaling)

  De WKTL is er weer! Pak je koffie, thee en een koekje en kom gezellig leuten op de A-Es discord!

  a-es2.nl/discord

 • wo 2 dec 2020, 13:00
  Workshop TopDesk

  Hoe kun je de feedback het beste verwoorden? Hoe zal de ontvanger reageren? Deze onzekerheid zorgt vaak voor een drempel om daadwerkelijk feedback te geven. Wij geloven dat organisaties, teams en individuen nog meer kunnen groeien als we elkaar vaker feedback geven. Gydo en Frits van TOPdesk gaan je hiermee helpen tijdens de interactieve feedback training.  

   

 • wo 2 dec 2020, 14:00
  WKTL: Wekelijkse Koffie-Thee-Leut-Üürtje (Herhaling)

  De WKTL is er weer! En dit blok ook op woensdag! Kom jij ook gezellig leuten?

  a-es2.nl/discord

 • ma 7 dec 2020, 13:00
  Exellys Panel Discussion

  Exellys is a Tech Talent Incubator. We match ambitious companies with the finest tech talent. Are you ready to drive the innovations of tomorrow? Ready to make an impact and become a future-fit digital leader? Chances are, you haven’t heard from us yet. That’s because, after 6 very successful years in Belgium, we’re only taking our first steps in the Netherlands. And we’re looking forward to getting to know you better.

  Two Exellys consultants, Dries (graduated in 2019 in Industrial engineering ICT) and Ine (graduated in 2020 in Mathematical Engineering), will share their journey from the moment they graduated as an IT student up until today. Some of the topics they’ll discuss are their personal career paths, what they do and don’t miss from their student days and the impact of Covid-19 on their day to day work. Next to that, they’ll also share some valuable insights and concrete tips for anyone who’s starting their own professional adventure in the near future.

  If you have any questions for them, feel free to send them in the MS Teams chat in advance  or during the online talk.

   

 • di 8 dec 2020, 11:00
  WKTL: Wekelijkse Koffie-Thee-Leut-Üürtje (Herhaling)

  De WKTL is er weer! Pak je koffie, thee en een koekje en kom gezellig leuten op de A-Es discord!

  a-es2.nl/discord

 • wo 9 dec 2020, 14:00
  WKTL: Wekelijkse Koffie-Thee-Leut-Üürtje (Herhaling)

  De WKTL is er weer! En dit blok ook op woensdag! Kom jij ook gezellig leuten?

  a-es2.nl/discord

 • ma 14 dec 2020, 09:00
  Secret Santa

  We gaan gezellig kerst vieren met de vereniging! 

  Het is de bedoeling dat je voor degene die jij trekt een cadeautje koopt (je krijgt wel wat info via een vragenlijst) voor ongeveer €7,50 en deze in de laatste week voor de vakantie gaat afgeven of als je niet in Utrecht woont opstuurt (kosten hiervoor kan je declareren).

  Inschrijven kan tot eind november, dan zal er een vragenlijst gestuurd worden en in het eerste weekend van december krijg je te horen voor wie je een cadeautje mag gaan kopen!

  Dan mag je ergens in de week van 17 december eindelijk aan diegene die jij getrokken hebt bekend maken dat jij zijn Secret Santa bent en dan kan je even samen afspreken wanneer je het gaat afleveren (of je laat niks weten en staan opeens voor zijn of haar, succes hierbij niet gegarandeerd). 

  Schrijf je in via de site, dan ontvang je later (lees begin december) een mailtje met meer info :)  

 • ma 14 dec 2020, 12:00
  Sogeti online lezing

  Sogeti is een organisatie die actief is binnen alle takken van sport binnen de IT. Ze helpen grotere organisaties binnen Nederland naar een op plan en houden alle technologische ontwikkelingen nauw  in de gaten.

   

  Thijs Pepping neemt jullie mee naar de ‘maakbare generatie’, de generatie waarbij de grenzen van realiteit vager zijn dan ooit. Tijdens deze lunchlezing zal hij jullie verbazen welke visuele ontwikkelingen er plaats vinden en neem je een kijkje in de toekomst. Thijs presenteert middels mooie visuals en het ontbreekt zeker niet aan een hoog ‘black-mirror’ gehalte. Mocht je een voorproefje willen? Kijk dan op zijn Youtubekanaal https://www.youtube.com/user/TPepping/videos. Tot dan!

 • ma 14 dec 2020, 20:00
  Frozen Podium

  Frozen Podium
  14 december 20.00, online op Jitsi

  Hallo, hallo!

  Na het succes van het Online Podium afgelopen zomer gaan wij een extra open podium organiseren in december, ditmaal met een winterthema!*

  Dus haal de instrumenten uit hun kist of dans door je kamer en bereid je al vast voor op een creatieve winteravond. Op 14 december om 20.00 zullen wij via jitsi de filmpjes gaan streamen, hierover volgt later meer informatie. Voor nu is het belangrijk dat jullie de filmpjes tot en met 12 december kunnen insturen naar cenm@a-eskwadraat.nl

  *De inzendingen hoeven niet per se in een winterthema, maar dat mag natuurlijk wel :)

 • di 15 dec 2020, 11:00
  WKTL: Wekelijkse Koffie-Thee-Leut-Üürtje (Herhaling)

  De WKTL is er weer! Pak je koffie, thee en een koekje en kom gezellig leuten op de A-Es discord!

  a-es2.nl/discord

 • wo 16 dec 2020, 14:00
  WKTL: Wekelijkse Koffie-Thee-Leut-Üürtje (Herhaling)

  De WKTL is er weer! En dit blok ook op woensdag! Kom jij ook gezellig leuten?

  a-es2.nl/discord

 • wo 16 dec 2020, 17:00
  (Re)creatieve Wiskunde Avond

  Het idee dat wiskunde niet alleen nuttig hoeft te zijn, maar dat je ook leuke wiskunde kan doen puur en alleen omdat het leuk is, is bijna 4000 jaar oud en bedacht door de Babyloniërs. Om deze oeroude traditie van het doen van recreatieve wiskunde in stand te houden organiseert de Cie-Infinity maandelijks de (Re)creatieve Wiskundeavond. Een avondje samen leuke vraagstukken bekijken, van het soort dat je ook krijgt op wedstrijden zoals de (internationale) Wiskunde Olympiade, de MOAWOA of het IMC. Iedereen is welkom en er zijn vraagstukken van ieder niveau! So join the dork side, we have (online) cookies!

Leden

2905

Activiteiten 2019-2020

230

Actieve commissies

35

Foto's

99975