Studievereniging A–Eskwadraat

Gametechnologie – Informatica – Informatiekunde – Natuurkunde – Wiskunde

Door het organiseren van activiteiten en het hebben van een gezelligheidskamer brengt A–Eskwadraat studenten en onderwijs dichter bij elkaar. Ontdek wat A–Eskwadraat jou als student te bieden heeft!

A–Eskwadraat organiseert veel activiteiten voor haar leden, mede mogelijk gemaakt door alle commissies die A–Eskwadraat heeft

Lijkt het je ook leuk om activiteiten te organiseren of om A–Eskwadraat te organiseren? Neem dan een kijkje bij onze commissievacatures!

 • ma 20 sep 2021, 12:00
  Wintersport 2022 inschrijvingen

  De leukste activiteit van het jaar komt er weer aan! We gaan dit jaar op skireis naar het altijd zonnige Saint-Sorlin-d'Arves.

  Dit gebied bevindt zich in het mooie Frankrijk. We zijn samen 10 dagen onderweg. We gaan vlak na de kerstvakantie, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je hertentamens mist. Het is een ontzettend groot gebied; wel 310 km aan piste! Ook zit er bij ons appartementencomplex een zwembad en is de grootste yeti bar van Europa om de hoek.

  Er zijn dit jaar 40 deelnemersplekken (inclusief de commissie) beschikbaar en VOL = VOL dus wees er snel bij. De inschrijvingen gaan maandag 20 september open om 12:00. Vorig jaar waren de inschrijving binnen een half uur vol dus wees er echt om 12:00 bij als je zeker een plek wil hebben.

  Schrijf je alleen in als je (bijna) zeker weet dat je mee wil! Zo hou je geen plekje bezet voor iemand die misschien wel heel graag wil. Schrijf je je later toch weer uit, stuur ons dan even een mailtje op wintersport2021@a-eskwadraat.nl zodat we jouw plekje aan iemand op de reservelijst kunnen geven.

  Corona

  Helaas is corona nogsteeds een ding maar gelukkig is het minder aanwezig dan vorig jaar. Als commissie verwachten we dat het dit jaar gewoon kan doorgaan maar dat kunnen we natuurlijk niet met 100% zekerheid zeggen. Wat we gelukkig wel kunnen zeggen is dat wanneer Totally (de reisorganisatie) de reis annuleert, de reis volledig vergoed wordt. Dit zou dan ook het enige geval zijn waardoor de reis niet zou kunnen doorgaan. Voor meer informatie kijk onderaan.

   

  Hieronder wat belangrijke informatie voor je je inschrijft:
   

  • We vertrekken op vrijdag 7 januari aan het einde van de middag vanaf de Uithof en zullen hier op zondagochtend 16 januari weer terug zijn. De reis duurt in totaal 10 dagen. We zijn dan 8 dagen op de bestemming en slapen 7 nachten in Saint-Sorlin-d'Arves.
    
  • De reis is inclusief vervoer, accommodatie, een skipas voor 6 dagen. Het is nog optioneel om tegen betaling een skipas te nemen van 7 of 8 dagen. Een skipas van 7 dagen is 23 euro extra en een skipas van 8 dagen is 41 euro extra.
    
  • Let op: als je de optionele skipas voor 8 dagen aanschaft, is de eerste skidag de aankomstdag. Mocht je ski's willen huren, ben je de aankomstdag waarschijnlijk hier aan kwijt en is een skipas voor 8 niet aan te raden. De skipas van 7 dagen geeft je nog een extra skidag op de laatste dag. Dit is wel voor iedereen aan te raden, aangezien in onze ervaring je makkelijk dan nog de hele dag kan skiën/snowboarden.
    
  • De gegeven prijs is exclusief materiaal en skilessen. Mocht je (een van) deze dingen wél willen, kan je dit bij het definitieve boeken aangeven.
    
  • De deelnemersbijdrage van €35 is voor een unieke onesie en een verrassingsactiviteit in Saint-Sorlin-d'Arves.
    
  • De prijzen van de skiverhuur en lessen zijn nog niet bekend. Zodra wij deze weten geven we dit natuurlijk meteen door!
    
  • Mocht de inschrijving al vol zijn, stuur dan een mailtje naar wintersport2021@a-eskwadraat.nl. Dan kom je op de reservelijst en krijg je een berichtje als er een plekje vrijkomt!
    
  • Nadat de inschrijving vol/afgelopen zijn krijg je meer informatie over hoe het verder gaat.

   

  We zien je graag op de piste! Veel liefs,

  iCiebergsla

   

  Totally Annuleren m.b.t. corona, algemene informatie van Totally:

  "In de boekingsbevestiging vind het het volgende artikel terug:

   

  ANVR

  Onze organisatie is aangesloten bij het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen en de branche-organisatie voor Reisorganisatoren. Ons lidmaatschapsnummer is 3200. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en controleert de kwaliteit van de reizen en de informatie daarover.

  De reizen van Husk worden aangeboden onder het beding dat de ANVR-reisvoorwaarden van toepassing zijn op alle aanbiedingen in deze reisgids, tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Husk verwacht dat je kennis hebt genomen van deze voorwaarden. Beide partijen vinden daarin de wederzijdse rechten en plichten. Voor meer informatie kijkt je op www.anvr.nl.”

   

  Er is geen aangepast annuleringsbeleid en we kunnen ook geen toekomst voorspellen door in de boekingsbevestiging te verwerken hoe de afwikkeling van een annulering vanwege corona gaat zijn. Wanneer er een reis vanuit ons geannuleerd/gewijzigd wordt volgen wij artikel 5.2 en 5.7 van de ANVR-reizigersvoorwaarden. Doordat bovenstaande tekst met ANVR lidmaatschapsnummer vermeld staat in de boekingsbevestiging ga je ook automatisch akkoord met de ANVR-reizigersvoorwaarden. Ik heb deze voorwaarden voor je meegezonden in de bijlage. Om het makkelijker te verwoorden; wanneer een reis vanuit ons als reisorganisatie geannuleerd wordt dienen wij alle betaalde kosten terug te betalen. Dit staat zo in de voorwaarden. Door de uitzonderlijke en onvoorziene situatie wat corona betreft is de terugbetaling van voorgaande annuleringen in de vorm van een voucher geweest.

  Reisadvies:

  Een handige link: https://www.anvr.nl/lists/anvrnieuws/artikel.aspx?ID=526. Hierin staat dat de regering (oftewel Buitenlandse Zaken) wanneer niet geadviseerd door het RIVM alsnog een negatief reisadvies kan geven. Reisorganisaties aangesloten bij het ANVR zullen dan alsnog de reis aanpassen of annuleren. Wanneer de regering het afraadt om te reizen maar buitenlandse zaken geen negatief reisadvies geeft voeren wij de reis wel uit omdat dit dan nog mag. In dat geval ben je zelf uiteraard vrij om de reis te annuleren, dit is dan ook tegen de ANVR-annuleringsvoorwaarden.

   

  Stel; In december veranderd het reisadvies voor Frankrijk van geel naar oranje, dan annuleren wij hoogstwaarschijnlijk de reis tot een bepaalde datum in januari. Misschien kan jullie reis in februari wel weer doorgaan omdat het reisadvies weer terug naar geel gaat. Dit gebeurd nu ook bij onze reizen van Sunweb naar de Griekse eilanden, de reizen worden nu t/m 27 september geannuleerd omdat we nu natuurlijk nog niet weten of het eind september weer door kan gaan.

   

  De huidige annuleringsverzekering die via ons te boeken is dekt de kosten voor het geval klanten niet kunnen reizen. Corona gerelateerde ziekte voor vertrek is daarom een geldige reden om je vakantie te annuleren en je uitkeringen als opdrachtgever terug te krijgen. Het is echter niet zo als een klant niet wil gaan, omdat er een hoger risico op corona op de bestemming is. Alleen persoonlijke gevallen van ziekte vallen onder de dekking (corona of andere ziekte onder de standaardvoorwaarden )."

 • di 21 sep 2021, 17:00
  Openingsbarbecue lustrumjaar

  (!) ACTIVITEIT IS VOL

  Volgende activiteiten niet missen? Check https://lustrum.a-eskwadraat.nl

  ---------------------------------

  Eindelijk is het dan zover. Op 21 september presenteert de HEF de opening van het Lustrumjaar. We bestaan als vereniging inmiddels al bijna 51 jaar, maar dat wil niet zeggen dat we het 50jarig jubileum niet meer uitgebreid kunnen gaan vieren!

  De opening zal plaatsvinden bij de Ping Pong Club, vlak bij het centraal station in Utrecht. We gaan barbecueen. Zin in, tot dan.

  Let op: we werken met testen voor toegang. Zonder test- of vaccinatiebewijs samen met je ID kom je er niet in! 

  PS de barbecue is gratis, dus er is geen reden om niet te komen.

 • wo 22 sep 2021, 16:00
  Suppen en chill [EERSTEJAARS ONLY]

  Altijd al afgevraagd hoe moeilijk & zwaar het eigenlijk is om op een surfplank te staan en niet in het water te vallen? Wij ook! Kom daarom met ons suppen op de Kromme Rijn om het helemaal zelf te ervaren! Er zijn twee shifts van een uur en we zullen ons best doen een passend schema te maken. 

  Let op: Als je eerstejaars bent en deze activiteit zit vol, kijk dan nog even bij de activiteit voor iedereen. Als daar nog plek is, kun je je daar inschrijven!

 • wo 22 sep 2021, 16:00
  Suppen en chill [IEDEREEN]

  Altijd al afgevraagd hoe moeilijk & zwaar het eigenlijk is om op een surfplank te staan en niet in het water te vallen? Wij ook! Kom daarom met ons suppen op de Kromme Rijn om het helemaal zelf te ervaren! Er zijn twee shifts van een uur en we zullen ons best doen een passend schema te maken. 

  Let op: Als je eerstejaars bent, is het de bedoeling dat je je eerst bij die activiteit inschrijft. Als die vol zit, mag je je hier inschrijven! 

 • wo 22 sep 2021, 17:00
  Drinks and games @Cambridgelaan

  Come for some drinks and games to the field behind the Cambridgelaan.

 • wo 29 sep 2021, 15:30
  Algemene Vergadering d.d. 29 september 2021

  << Algemene Vergadering d.d. 26 mei 2021

  Dit zal de laatste Algemene Vergadering zijn onder het 75ste bestuur van A–Eskwadraat, 'Ben Bij'. Er staan vijfnieuwe actieve leden klaar om het van hen over te nemen. Op deze vergadering kan gestemd worden over de decharge van het huidige bestuur, de installatie van het volgende bestuur en het beleid en de begroting van het komende bestuur. 

  Deze wissel zal iets anders verlopen, het ceremoniële gedeelte zal op 11 oktober in de pingpong club plaatsvinden, terhalve zal er tijdens deze wissel gestemd woren voor de decharge van 'Ben Bij' en installatie van het kandidaats bestuur, maar zal deze op een latere datum worden uitgevoerd, waarbij iedereen uiteraard ook van harte welkom is.

  De vergadering zal plaatsvinden in theatron in het educatorium!

  De vergadering wordt halverwege de middag geopend.

  Agenda


  1. Opening
  2. Vaststellen agenda
  3. Ingekomen stukken
  4. Vorige notulen
  5. Mededelingen
  6. Financiële verantwoording 'Ben Bij'
  7. Bevindingen Kascommissie 2020-2021
  8. Decharge Kascommissie 2020-2021
  9. Beleidsevaluatie 'Ben Bij'
  10. Presentatie beleid 'Kandidaat-bestuur 2021-2022'
  11. Stemming ter installatie bestuur 2020-2021
  12. Stemming ter decharge bestuur 2019-2020
  13. Mededelingen 2.0
  14. Vaststellen begroting 2021-2022
  15. Vaststellen Dictatenmarges 2021-2022
  16. Installatie Kascommissie 2021-2022
  17. W.V.T.T.K.
  18. Rondvraag
  19. Sluiting

  Ingekomen stukken


  Tot op heden zijn er geen stukken bestemd voor de Algemene Vergadering binnengekomen. Als er stukken binnenkomen die behandeld zullen worden zullen deze beschikbaar komen op deze pagina. Machtigingen kunnen aan het adres van de secretaris doorgegeven worden.

  Vorige notulen


  De notulen van de vorige AV zijn hier binnenkort te vinden

  Stukken


  • Hoe werkt een AV? Lees de AV-handleiding 
  • Verdere stukken volgen spoedig.
  • Wil je fotos uploaden? Klik dan hier.

 • do 30 sep 2021, 19:00
  Cocktailworkshop [Eerstejaars]

  Ben jij bier beu? Ben je een exotische fijnproever die zijn/haar/hun hand niet omdraait voor nieuwe ervaringen? Kom naar onze cocktailworkshop! Leer (virgin) cocktails maken waar je nog nooit van hebt gehoord, maar je nooit meer zult vergeten... In twee uur gaan we vier cocktails maken én opdrinken in de Cambridgebar! Dit alles onder het genot van leuke spellen en heel veel gezelligheid. Achteraf kun je nog lekker blijven hangen om een biertje te drinken!

  QR-code coronacheck app verplicht. De coronaregels voor de horeca op het moment van 30 september zijn van toepassing.

 • do 30 sep 2021, 19:00
  Cocktailworkshop [Ouderejaars]

  Ben jij bier beu? Ben je een exotische fijnproever die zijn/haar/hun hand niet omdraait voor nieuwe ervaringen? Kom naar onze cocktailworkshop! Leer (virgin) cocktails maken waar je nog nooit van hebt gehoord, maar je nooit meer zult vergeten... In twee uur gaan we vier cocktails maken én opdrinken in de Cambridgebar! Dit alles onder het genot van leuke spellen en heel veel gezelligheid. Achteraf kun je nog lekker blijven hangen om een biertje te drinken!

  QR-code coronacheck app verplicht. De coronaregels voor de horeca op het moment van 30 september zijn van toepassing.

 • di 5 okt 2021, 20:00
  Schaatsen

  Het is misschien nog niet heel koud, maar je kunt al wel schaatsen! Of je nou met een stoel moet schaatsen of de nieuwe Sven Kramer bent, ijspret voor iedereen! Je kunt onder een dak of onder de sterrenhemel schaatsen. Mocht je geen schaatsen hebben, kun je daar met borg schaatsen huren. Daarna kun je op locatie nog gezellig naborrelen.

 • za 9 okt 2021, 08:30
  Mathematics Competition (de Simon Marais Mathematics Competition)

  Op zaterdag 9 oktober 2021 is er een internationale wiskundecompetitie voor wiskundestudenten, de Simon Marais Mathematics Competition. Vanuit Utrecht wil Cie Infinity ook met een groep studenten meedoen. Dus vind je het leuk om alleen of in een paar mee te doen, en studeer je nog niet langer dan vier jaar? Schrijf je dan in via dit formulier (het wachtwoord is UUSimonMarais). Je vindt op de website van de SMMC meer informatie. Iedereen is uitgenodigd om zich in te schrijven, ook eerstejaars! (Zolang je minder dan vier jaar studeert aan een universiteit). De wedstrijd duurt drie uur (8.30-11.30) en vindt plaats op de UU. Informatie over de locatie volgt nog.

   

 • ma 11 okt 2021, 00:00
  Na-verkoop Almanakken

  Op dit moment kun je je nog niet inschrijven!

  Heb jij de Almanak Bezorgservice gemist maar wil je toch een almanak? Dat kan! Koop nu de almanak via de site en haal hem af bij de kamer als het bestuur er is.  Zorg er wel nog steeds voor dat je de almanak betaalt voordat je hem afhaalt. Veel lees plezier.

 • ma 11 okt 2021, 17:00
  Wissel van bestuur + naborrel

  Het bestuur gaat wisselen in de Ping pong club, en gaan dit achteraf vieren met een borrel. Het evenement zal met TvT zijn, houdt de site in de gaten voor meer informatie. 

 • vr 15 okt 2021, 09:00
  Dagje Moviepark Germany

  De StartCie 2021 x Ben Bij presenteert een super leuk dagje Moviepark! Wil jij ook even wegvluchten van je colleges en ben je ook al heel lang niet in het buitenland geweest? Dit is je moment! Voor een luttele €5,00 krijg je toegang tot het park en een geheel verzorgde busreis. We vertrekken vanaf Utrecht Centraal en zullen de hele dag in Moviepark zijn. Zien we jou ook in de achtbaan? 

  In het park en voor de busreis zullen verschillende corona maatregelen gelden. Om het park in te komen zul je in bezit moeten zijn van een negatief testbewijs, of een herstel- of vaccinatiebewijs. Hierover volgt later meer informatie. 

   

Leden

3076

Activiteiten 2020-2021

231

Actieve commissies

34

Foto's

100171