Studievereniging A–Eskwadraat

Gametechnologie – Informatica – Informatiekunde – Natuurkunde – Wiskunde

Door het organiseren van activiteiten en het hebben van een gezelligheidskamer brengt A–Eskwadraat studenten en onderwijs dichter bij elkaar. Ontdek wat A–Eskwadraat jou als student te bieden heeft!

A–Eskwadraat organiseert veel activiteiten voor haar leden, mede mogelijk gemaakt door alle commissies die A–Eskwadraat heeft

Lijkt het je ook leuk om activiteiten te organiseren of om A–Eskwadraat te organiseren? Neem dan een kijkje bij onze commissievacatures!

 • wo 26 feb 2020, 15:30
  Algemene Vergadering d.d. 26 februari 2020

  << Algemene Vergadering d.d. 19 september 2019

  • De Algemene Vergadering onder het 74ste bestuur van A–Eskwadraat, 'Petje Af' zal plaatsvinden. Op deze vergadering zal het bestuur haar beleidsupdate en een begrotingsupdate presenteren. Ook deze AV zal er de mogelijkheid zijn om eten te bestellen, zodat je een volledige maaltijd kunt eten tijdens de AV. Gedurende de dag is er in de gezelligheidskamer te bestellen, evenals op de AV voor aanvang. Neem contant geld mee als je extra friet of een extra snack wil.

  De vergadering wordt om 15:30 uur geopend in Ruppert 0.40. De kamers van A–Eskwadraat zullen vanaf 15:00 dicht zijn. Het AV-uitlegkwartiertje zal om 15:15 beginnen.

  Wil je friet, snacks en geprinte stukken? Vul dan dit form in.

  Agenda


  1. Opening
  2. Vaststellen agenda
  3. Ingekomen stukken
  4. Vorige notulen
  5. Mededelingen
  6. Beleidsupdate
  7. KB procedure
  8. Begrotingsupdate
  9. CFR
  10. Activiteiten
  11. W.V.T.T.K.
  12. Rondvraag
  13. Sluiting

  Ingekomen stukken


  Tot op heden zijn er geen stukken bestemd voor de Algemene Vergadering binnengekomen. Als er stukken binnenkomen die behandeld zullen worden zullen deze beschikbaar komen op deze pagina. Machtigingen kunnen aan het adres van de secretaris doorgegeven worden.

  Vorige notulen


  De notulen van de vorige AV kun je hier vinden.

  Beleidsupdate 'Petje Af'


  Bij dit punt zal een update gegeven worden over het beleid van Petje Af.

  KB-procedure


  Bij dit punt zal de KB procedure worden uitgelegd.

  Begrotingsupdate 'Petje Af'


  Bij dit punt zal een update gegeven worden over de begroting van Petje Af.

  Stukken

 • do 27 feb 2020, 17:00
  Scoutingborrel

  Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Heb jij je pilsinsigne al?

 • ma 2 mrt 2020, 12:00
  A-EskwaTaart

  Pak een gratis stukje taart van A-EskwaTaart en wie weet bak jij voor de volgende keer de taart!

 • ma 2 mrt 2020, 17:00
  Voorzitterscursus #2

  De cursus is voor iedereen die meer informatie wil over bijvoorbeeld effectief vergaderen, discussies leiden of de rol van een voorzitter.

 • di 3 mrt 2020, 17:00
  Mariokart Toernooi

  A-Eskwadraat en Proton slaan de handen ineen! Samen organiseren we een vet Mariokart toernooi waar je voor maar 2 euro aan mee kan doen. Dan zorgen wij voor drinken en snacks. Schrijf je in als team (bestaande uit 2 man) en wie weet worden jullie de winnaars van dit prestigieuze toernooi!

  Naborrel bij Proton!

 • di 3 mrt 2020, 20:00
  Master Borrel (Herhaling)

  Gezellige borrel voor Master studenten

 • do 5 mrt 2020, 17:00
  Het Filmreferendum

  Geachte volk der A-Es,

  Graag wil ik het volgende bij u onder de aandacht brengen. De ministeries der CieNEMA erkennen het onvervreemdbare recht tot stemmen dat elke staatsburger der A-Es toebehoort. Met in ons achterhoofd dit fundamentele recht te respecteren presenteren wij u met een zekere maat van trots: Het Filmreferendum. Dit evenement, welke is voortgevloeid uit onze voorliefde voor film en democratie, zal plaatsvinden op 5 maart in de gezelligheidskamer der A-Es van 17.00 uur tot om en nabij 19.30 uur. Op de verkiezingslijst staat niks minder dan de vijf door u meest verzochte cinematische verschijningen. Welke hiervan uiteindelijk onder het genot van gratis popcorn en fris vertoond zal worden ligt geheel in uw handen. Moge u een evenwichtig en doordacht oordeel kunnen scheppen.

  Bij deze uw stembiljet:

  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpftzL0MOFAhJiWMVgWGe3eOlOGW99QZauM78TCkeHA3ST6g/viewform?usp=sf_link

  Mocht u tijdens de vertoning op 5 maart zich tegoed willen doen aan een pizza dan zou ik u graag willen attenderen op ons nieuw beleid. Om het bestelproces nog soepeler te laten verlopen hebben wij besloten de pizza's eerder op de dag te bestellen. Voor u betekent dit dat u voor 5 maart 15.00 uur uw gewenste pizza kan bestellen via de onderstaande tikkie. Vergeet hierbij niet in de beschrijving uw voor- en achternaam en uw gewenste pizza te noemen. Wij zullen er dan hoogstpersoonlijk voor zorgen dat al uw pizza's op tijd aankomen. Wij bestellen bij Domino's dus u kunt uit hun assortiment van medium pizza's kiezen. Bovendien hebben wij een kortingscode bemachtigd dus mag u 25% van het bedrag van uw pizza afhalen. Mochten hier onduidelijkheden of problemen bij ontstaan dan adviseer ik u een commissielid te benaderen.

  Tikkie: https://tikkie.me/pay/ndjvmj1ac0egmumbl2g2?

  Bij deze verwacht ik u voldoende geïnformeerd te hebben.

  Kusjes van CieNEMA!

 • ma 9 mrt 2020, 18:15
  Bierdropping

  Het is weer tijd voor de bierdropping!

  Nieuw en verbeterd, nu met meer vermaak en minder om half drie op een kruispunt zitten omdat je voeten zeer doen.

  Komt allen!

  Eerste ronde: 18:15

  Tweede ronde 19:30

 • di 10 mrt 2020, 20:00
  Inputborrel

  Wat mist A–Eskwadraat echt volgens jou?
  Is het beleid belangrijk voor leden?
  Wat zou je vinden van borrels in de stad?

  Wil je onder het genot van gratis bier (of fris) je mening delen met het bestuur over de vereniging? Mooizo!  Het bestuur is hartstikke benieuwd naar wat de leden vinden van alles wat met onze vereniging te maken heeft. Er zijn vijf posten: sfeer, AMO, beleid, contact bestuur en commissies, en overig. In vier rondes van elk 15 minuten kun je feedback geven over deze onderwerpen. Bij elke ronde krijg je een gratis biertje (of fris).

 • wo 11 mrt 2020, 10:00
  Inhousedag Flow Traders

  The Flow Traders in-house day gives you the opportunity to understand our core business and company culture.
  You will gain insight into the world of trading and software development at Flow Traders. A trader will be presenting
  and analyzing real world examples of products and market strategies to help you understand more about trading.
  You will also meet some of our Software Engineers who will tell you more about their journey at Flow Traders, the
  tools and technologies they are using and the teams they are part of.
  On top of that, you will participate in a trading challenge where you can show your numerical skills, and a fun coding
  challenge to test your problem-solving skills. 

  What do you need to remember for the In-House Day? Please don’t forget to bring your own laptop and charger as you will need them for the coding challenge. The coding challenge will  take place on the HackerRank platform, so it is important that you create a personal HackerRank account before the event, to avoid any unnecessary delays (https://www.hackerrank.com/dashboard).

   

   

 • do 12 mrt 2020, 13:00
  Natuurkundedepartementsdag

  Een dag met lezingen van Stefan Vandoren, Laura Filion, Huib de Swart en Raimond Snellings, met een afsluitende borrel met diner! En dat allemaal gratis!

 • do 12 mrt 2020, 23:00
  Grote Excursie

  Ga mee naar Straatsburg!

  De grote ExcurCie organiseert elk jaar een weekendje weg en dit jaar zullen we met z’n allen afreizen naar het mooie Straatsburg in Frankrijk. We vertrekken donderdagavond en komen vrijdagochtend aan, zo hebben we de hele vrijdag en zaterdag om de stad te ontdekken! Dwaal door de studentenstad en kijk je ogen uit in het oudste deel, le Petit France. Kom met ons mee en ontdek de mix van Frankrijk en Duitsland! Zondag rond lunchtijd zullen we weer vertrekken naar Nederland, we zijn dan rond 22.00 weer terug in Utrecht!

  De kaartjes kosten 90 euro en hiervoor krijg je onder andere:

  • Vervoer per bus
  • Verblijf (2-persoonskamers - super de luxeee)
  • Een activiteit
  • Stadswandeling

  De kaartjes zijn vanaf 17 februari te krijgen bij de boekverkoop!

 • ma 16 mrt 2020, 12:00
  A-EskwaTaart

  Pak een gratis stukje taart van A-EskwaTaart en wie weet bak jij voor de volgende keer de taart!

 • ma 16 mrt 2020, 15:00
  Workshop Ortec Finance

  In de Game of Homes gaat jouw team als Ortec Finance een woningcorporatie adviseren die dreigt failliet te gaan als er niets verandert. Het is jouw taak om een strategie te bedenken, waarbij je kan sleutelen aan huren, renovatieplannen en meer. De woningcorporatie moet financieel gezond worden zonder te veel in te boeten aan basisdoelen als lage huren en een hoge duurzaamheid van huizen. De ideeën van je team worden getest op economische scenario’s van Ortec Finance. Versla je tegenstanders, wordt de beste consultant en win de Game of Homes!

  Je werkt strategieën uit als formules binnen programmeercode, maar we hebben de case zo opgezet dat programmeerervaring niet strict noodzakelijk is (maar het kan natuurlijk van pas komen)

 • ma 16 mrt 2020, 15:00
  Workshop ORTEC Finance

  Een workshop van Ortec Finance met gratis borrel! Info volgt nog.

 • wo 18 mrt 2020, 19:30
  The Music From James Bond

  Dorona Alberti (Gare du Nord), Tim Akkerman (voormalig Di-rect) en het Metropole Orkest dompelen zich onder in de wereld van spionage en glamour met het programma The Music from James Bond. De meest iconische songs van vroege en recentere James Bond-films komen in dit theaterconcert voorbij. “Stuk voor stuk steengoede songs met die herkenbare sound die zowel nostalgisch als tijdloos is”, aldus initiatiefnemer Dorona Alberti.

  Speciaal voor deze gelegenheid wordt een aantal nummers van een nieuw jasje voorzien. Kortom: de ultieme sound van deze films met, waar nodig, het grote gebaar met knallende blazers en dramatische strijkarrangementen.

  Ps. Kan jij de martini vinden?

   

Leden

2685

Activiteiten 2018-2019

289

Actieve commissies

42

Foto's

99044