Studievereniging A–Eskwadraat

Gametechnologie – Informatica – Informatiekunde – Natuurkunde – Wiskunde

Door het organiseren van activiteiten en het hebben van een gezelligheidskamer brengt A–Eskwadraat studenten en onderwijs dichter bij elkaar. Ontdek wat A–Eskwadraat jou als student te bieden heeft!

A–Eskwadraat organiseert veel activiteiten voor haar leden, mede mogelijk gemaakt door alle commissies die A–Eskwadraat heeft

Lijkt het je ook leuk om activiteiten te organiseren of om A–Eskwadraat te organiseren? Neem dan een kijkje bij onze commissievacatures!

 • za 8 mei 2021, 11:00
  LIMO 2021

  LIMO 2021
  Zaterdag 8 mei, 11:15, Google meet

  Dit jaar is de LIMO weer terug! Deze ondertussen internationale wiskundewedstrijd vindt plaats bij jou aan de keukentafel. Als je je voor 1 mei inschrijft, sturen wij een exclusief LIMO-pakket met goodies en snacks naar jouw huis op. Ook zullen wij een thuisbezorgdlunch voor je regelen. 

  Je kan meedoen met teams tot vier mensen. Als je mee wilt doen aan het officiële klassement dan kan je op onze site limo.a-eskwadraat.nl bij het reglement kijken wat de teameisen zijn. 


  Vergeet jouw team niet in te schrijven via https://forms.gle/ihCk768fBF9PXZBA8

 • ma 10 mei 2021, 14:00
  WKTL: Wekelijkse Koffie-Thee-Leut-Üürtje (Herhaling)

  De WKTL blijft in periode 4!  Op dezelfde tijden. Kom jij ook gezellig leuten tussen je colleges door? Even gezellig praten of klagen? 

  Zie je dan!

  a-es2.nl/discord

 • ma 10 mei 2021, 17:00
  Vragenuurtje LTB

  Het langetermijnbeleid voor 2021-2027 is zo goed als af! Je kan hem lezen op docuweb. De definitieve versie zal op de AV zelf worden gemaakt. Heb je vragen of is iets niet helemaal duidelijk? Kom dan 10 mei tussen 17:00 en 18:00 naar het vragenuurtje op teams! De code voor het team is 5iqct8n en de link is

  https://teams.microsoft.com/l/team/19%3add8513cf505941a1b61d665e4dd0551d%40thread.tacv2/conversations?groupId=cb68aecd-0571-4b8e-8c8f-be538847134a&tenantId=d72758a0-a446-4e0f-a0aa-4bf95a4a10e7

  Je kan ons natuurlijk ook mailen op ltb2021@a-eskwadraat.nl. Tot bij het vragenuurtje of tot op de AV!

 • di 11 mei 2021, 13:00
  Lunchlezing DSW Zorgverzekeraar

  Lunchlezing DSW Zorgverzekeraar

  Applicaties die in het bedrijfsleven worden gebouwd, moeten vaak vele jaren mee. Hoe zorg je ervoor dat zoiets vanaf het begin goed wordt opgezet? Hoe zorg je ervoor dat de kwaliteit behouden blijft of zelfs verhoogd wordt? Hoe ga je om met veranderingen en hoe zorg je ervoor dat onhandige initiële keuzes je geen pijn gaan doen?

  In deze lunchlezing zal er gekeken worden naar het 'future proof' maken (en houden) van je software.

 • wo 12 mei 2021, 13:00
  Ascension 2021

  Holy Guacamole!

  Dit jaar is het dan eindelijk weer zover - het is tijd voor Ascension! Maar wel iets anders dan dat je van ons gewend bent: we hebben namelijk een toffe wandeling door de Amelisweerd voor je klaarstaan, met smakelijke spelletjes onderweg! Dus heb je zin om weer achter je scherm weg te kruipen en nieuwe mensen te ontmoeten? Schrijf je dan in via deze Form: https://forms.gle/vcrXdYsk63Ntebcg9

  Let op: er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

 • wo 12 mei 2021, 14:00
  WKTL: Wekelijkse Koffie-Thee-Leut-Üürtje (Herhaling)

  De WKTL blijft in periode 4!  Op dezelfde tijden. Kom jij ook gezellig leuten tussen je colleges door? Even gezellig praten of klagen? 

  Zie je dan!

  a-es2.nl/discord

 • ma 17 mei 2021, 14:00
  WKTL: Wekelijkse Koffie-Thee-Leut-Üürtje (Herhaling)

  De WKTL blijft in periode 4!  Op dezelfde tijden. Kom jij ook gezellig leuten tussen je colleges door? Even gezellig praten of klagen? 

  Zie je dan!

  a-es2.nl/discord

 • di 18 mei 2021, 13:00
  Kanoën voor de Koning

  Kom lekker voor koning en vaderland kanoën op 29 april. Tussen 13:00 en 15:00 kan je met een groepje van maximaal vier opstappen in ieder zijn eigen kano vanaf kanoverhuur de Rijnstroom en door het mooie Amelisweerd kanoën. Onderweg staan wij om ouderwets gezellige (en uiteraard corona-proof) hollandse spelletjes met jullie te spelen. Er is een lunchpakket inbegrepen in de prijs, en die prijs is gratis! En over prijzen gesproken, er is een prijs voor het groepje met het mooiste koningsdag kostuum. Dit belooft ongegeneerd hollands gezellig te worden! Schrijf je in vóór woensdag 28 april!

  Schrijf je in: https://forms.gle/tkfiemBFsn5wAiPEA

 • di 18 mei 2021, 15:00
  Workshop CV en motivatiebrief

  Drafting a good resume and a strong cover letter that that give you an advantage over other candidates is harder than you think. Employers receive hundreds of applications each month, which means they don't have much time to look at all the resumes and cover letters. During this interactive workshop, two Capgemini Recruiters will tell you all about how to make a lasting impression with your resume and cover letter. We also tell you everything about digital applications. So, do you want to stand out with your application? Sign up now for the resume and motivation training of Capgemini!

 • wo 19 mei 2021, 14:00
  WKTL: Wekelijkse Koffie-Thee-Leut-Üürtje (Herhaling)

  De WKTL blijft in periode 4!  Op dezelfde tijden. Kom jij ook gezellig leuten tussen je colleges door? Even gezellig praten of klagen? 

  Zie je dan!

  a-es2.nl/discord

 • wo 19 mei 2021, 17:00
  Algemene Vergadering d.d. 19 mei 2021

  << Algemene Vergadering d.d. 24 februari 2021

  Algemene Vergadering d.d. 26 mei 2021 >>

   

  • De Algemene Vergadering onder het 75ste bestuur van A–Eskwadraat, 'Ben Bij' zal plaatsvinden, Hierin zal op 19 mei de LTB groep het nieuwe LTB presenteren, en op 26 mei het bestuur een update geven over debiteuren en het nieuwe KB. 
  • De vergadering zal over twee dagen plaatsvinden, op 19 mei wordt het LTB gepresenteerd, op 26 mei wordt de normale mei AV gehouden.

  Meer informatie over de Algemene Vergadering volgt snel!

  (voorlopige) Agenda


  1. 1. Opening
  2. 2. Vaststellen agenda
  3. 3. Ingekomen stukken
  4. 4. Vorige notulen
  5. 5. Mededelingen
  6. 6. Korte update KB
  7. 7. Lange termijn beleid
  8. 8. Schorsing tot 26 april
  9. 9. Ingekomen stukken
  10. 10. Mededelingen
  11. 11. Debiteuren
  12. 12. Ereleden
  13. 13. W.V.T.T.K.
  14. 14. Rondvraag
  15. 15. Sluiting

  Ingekomen stukken


  Tot op heden zijn er geen stukken bestemd voor de Algemene Vergadering binnengekomen. Als er stukken binnenkomen die behandeld zullen worden zullen deze beschikbaar komen op deze pagina. Machtigingen kunnen aan het adres van de secretaris doorgegeven worden.

  Vorige notulen


  De notulen van de vorige AV kun je binnenkort hier vinden.

   

 • do 20 mei 2021, 15:00
  To PhD or not to PhD

  Are you nearly graduated and thinking about doing a PhD? Or have you had certain questions about doing a PhD for a while now? Then, this event might be something for you. On the 20th of May from 15.00 - 16.30/17.00 Career Services, Proton and A-Eskwadraat will organize a ‘To PhD or not to PhD’ panel. Questions such as: ‘Why would you do a PhD?’, ‘What are reasons to not do a PhD?”, ‘What makes you eligible for a PhD?’ and many more will be answered.

  You can sign up here: https://fd21.formdesk.com/universiteitutrecht/CS-20210520-ToPhDOrNotToPhD

 • do 20 mei 2021, 18:00
  Ma-esterchef: De Actieve Leden Eten Kookshow

  Het is weer bijna tijd voor het jaarlijkste ALE! Dit is een etentje voor alle actieve commissieleden om ze te bedanken voor het werk dat ze doen voor de vereniging. Dit jaar gaan de zaken natuurlijk net wat anders dan normaal, maar we gaan er zeker een top avond van maken. Dit jaar gaan we ALE doen in de vorm van een online COOKALONG! De boodschappen zijn al voor jullie gedaan (inclusief wijn!). Je hoeft de ingrediënten alleen nog maar op te halen en dan lekker zelf te koken tijdens de interactieve kooklivestream:  Ma-esterchef.

  De recepten zijn simpel (lees studentproof), vegan 🌱  en super lekker! De ingrediënten zijn verpakt per twee personen dus SCHRIJF JE  VOOR 13 MEI IN met een compagnon (mede Aes-lid of gewoon iemand anders!) via de Google forms:

  https://docs.google.com/forms/d/1BZeXBp7uODCulhWZaJW9AUothuWIx9iiHcimBxED_3E/edit

  Na inschrijven ontvang je nog meer info dus houd je mail in de gaten!

 • vr 21 mei 2021, 15:00
  (Re)creatieve Wiskunde Avond

  Het idee dat wiskunde niet alleen nuttig hoeft te zijn, maar dat je ook leuke wiskunde kan doen puur en alleen omdat het leuk is, is bijna 4000 jaar oud en bedacht door de Babyloniërs. Om deze oeroude traditie van het doen van recreatieve wiskunde in stand te houden organiseert de Cie Infinity maandelijks de (Re)creatieve Wiskunde Avond, al zal hij deze keer plaatsvinden in de middag. Een middagje samen leuke vraagstukken bekijken, van het soort dat je ook krijgt op wedstrijden zoals de (internationale) Wiskunde Olympiade, de MOAWOA of het IMC. Iedereen is welkom en er zijn vraagstukken van ieder niveau! So join the dork side, we have (online) cookies!

 • di 25 mei 2021, 12:00
  Lunchlezing Ordina

  Het ontwikkelen van software gebeurt al van oudsher door developers die functionaliteit bouwen in programmeertalen zoals Java en Python. Echter zijn dit tegenwoordig nog maar enkelen van de aspecten die komen kijken bij het ontwikkelen van software. Frameworks, libraries, build pipelines, containers, clouds en tal van methodologieën om in teamverband op een iteratieve manier software op te leveren, vormen in een samenspel de manier van het fenomeen software development in “the twenties”.

   

  Wat betekent dit voor jou als afgestudeerde software developer, die als professional aan de slag wil? Hoe maak je een start op de arbeidsmarkt waar al deze concepten een plekje moeten krijgen in je dagelijkse werk? Bij Ordina beseffen we ons als geen ander wat dit voor impact kan hebben op afstudeerders die willen starten als software professional. Bente en Edwin nemen je daarom graag mee in de wereld van hedendaagse software development, en hoe een functie bij Ordina ervoor kan zorgen dat jij daar in een goede start en doorgroei kunt maken als professional. Ordina heeft een aantal strategieën in huis waar alle aspecten voor het succesvol realiseren van een project in meegenomen worden. Deze zijn erop toegespitst om jou als professional niet alleen op elke niveau deel te laten zijn van het project, maar ook dat jij op persoonlijk vlak  je enthousiasme en ambities kunt vormgeven in een loopbaanpad naar jouw ultieme functie.

 • wo 26 mei 2021, 14:00
  WKTL: Wekelijkse Koffie-Thee-Leut-Üürtje (Herhaling)

  De WKTL blijft in periode 4!  Op dezelfde tijden. Kom jij ook gezellig leuten tussen je colleges door? Even gezellig praten of klagen? 

  Zie je dan!

  a-es2.nl/discord

Leden

2906

Activiteiten 2019-2020

230

Actieve commissies

38

Foto's

100003