Studievereniging A–Eskwadraat

Gametechnologie – Informatica – Informatiekunde – Natuurkunde – Wiskunde

Door het organiseren van activiteiten en het hebben van een gezelligheidskamer brengt A–Eskwadraat studenten en onderwijs dichter bij elkaar. Ontdek wat A–Eskwadraat jou als student te bieden heeft!

A–Eskwadraat organiseert veel activiteiten voor haar leden, mede mogelijk gemaakt door alle commissies die A–Eskwadraat heeft

Lijkt het je ook leuk om activiteiten te organiseren of om A–Eskwadraat te organiseren? Neem dan een kijkje bij onze commissievacatures!

 • wo 21 mrt 2018, 20:00
  Toneelvoorstelling

  De voorstelling gaat van start! Komt u allen kijken naar de voorstelling. Weet jij al waar het stuk over gaat?

 • do 22 mrt 2018, 11:00
  Departementsdag Natuurkunde

  De Departementsdag is een dag georganiseerd voor iedereen binnen het departement natuurkunde, zowel studenten als medewerkers. De invulling van de dag is dan ook erg divers: traditiegetrouw zullen er vanuit de verschillende instituten lezingen worden gegegeven, zullen de docent-van-het-jaar-prijzen worden uitgereikt, zullen er posterpresentaties zijn en zullen we de dag gezellig afsluiten met een borrel en een diner.

  De Departementsdag wordt georganiseerd door het StudentenOverleg Natuur- en Sterrenkunde (SONS) in opdracht van het Departement Natuurkunde

 • do 22 mrt 2018, 17:00
  Departementsdagborrel

  Natuurkunde departementsdagborrel, maar jullie zijn natuurlijk gewoon allemaal welkom!

 • vr 23 mrt 2018, 13:00
  Eerstejaarsdag

  Eerstejaarsdag, door en voor eerstejaars!

 • za 24 mrt 2018, 10:00
  Museumbezoek

  Kom met de C&M lekker cultuursnuiven in het Kröller-Müllermuseum. We beginnen de dag met de tentoonstelling 'De mecenas en de "verversbaas"' om vervolgens een wandeling te maken door de beeldentuin van het museum. Je bent ongeveer om 18:00 weer terug op Utrecht CS. Koop je kaartje bij de boekenverkoop!

 • ma 26 mrt 2018, 17:00
  (Re)creatieve Wiskunde Avond

  Het idee dat wiskunde niet alleen nuttig hoeft te zijn, maar dat je ook leuke wiskunde kan doen puur en alleen omdat het leuk is, is bijna 4000 jaar oud en bedacht door de Babyloniers. Om deze oeroude traditie van het doen van recreatieve wiskunde in stand te houden organiseert de Cie-Infinity maandelijks de (Re)creatieve Wiskundeavond. Een avondje samen onder het genot van een koekje leuke vraagstukken bekijken, van het soort dat je ook krijgt op wedstrijden zoals de (internationale) Wiskunde Olympiade, de MOAWOA of het IMC. Iedereen is welkom en er zijn vraagstukken van ieder niveau! So join the dork side, we have cookies!

 • di 27 mrt 2018, 12:45
  WWW'tje: Cum laude

  De universiteit wil de regels voor cum laude decentraliseren, dus wij horen graag wat jullie een wenselijke regeling voor wiskunde zouden vinden. 

  Deze activiteit is alleen bedoeld voor wiskundestudenten. 

 • di 27 mrt 2018, 13:40
  Algemene Vergadering d.d. 27 maart 2018

  -

 • di 27 mrt 2018, 19:00
  Werkavond Studiereis

  Werkavond Studiereis

 • wo 28 mrt 2018, 17:00
  "From A to Beta" -- Science Symposium Utrecht

  28 maart is weer het Science Symposium Utrecht! Dit jaar zal het onderwerp infrastructuur en mobiliteit zijn.

  Voor wie het niet kent: het Science Symposium Utrecht is een samenwerking van UBV, UAV, Proton en A–Eskwadraat voor hun studenten om in aanraking te komen met andere vakgebieden (nog wel steeds beta natuurlijk).

  Het is vanaf 17:00 in KBG Atlas/Pangea. Tussendoor is er de mogelijkheid om te eten bij de Minnaertkantine.

  Meld je aan op: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdo3A_lwDO0SsxaNRe53Kzo0T-76K5tEfy9L2yhR9JXIURDGg/viewform?usp=sf_link

 • wo 28 mrt 2018, 17:00
  Dungeons & Dragons

  Er wordt een Dungeons & Dragons avond georganiseerd door de FantaCie in samenwerking met C.A.R.D.S.
  Ook aan te bevelen voor nieuwe spelers.

  Er is een limiet aan de inschrijvingen(15 mensen). Dus schrijf je snel in!

  eindtijd onder voorbehoud.

 • do 29 mrt 2018, 13:30
  Bedrijfsbezoek 2AT

  Bedrijfsbezoek met alle studiereisdeelnemers naar 2AT. Dit bedrijfsbezoek is voor alle deelnemers verplicht! We worden daar om 13.30 uur verwacht. Kom netjes en blijf beleefd.

  Mocht je als niet-deelnemer ook graag mee willen, stuur dan een mailtje naar studiereis1718@a-eskwadraat.nl.

  Adres gegevens van 2AT:
  Energieweg 1
  3542 DZ Utrecht

   

 • do 29 mrt 2018, 16:30
  Borrel's Got Talent

  Leest iemand ooit deze beschrijvingen? Ik heb geen idee, maar ik vermaak me wel hier. Een borrel is een typisch Nederlands ding, vandaar dat wij ons als BBCie ons al bijna 25 jaar inzetten om A-Eskwadraat te voorzien van een biwekelijkse kwaliteits-activiteit. Gedurende die tijd hebben al meer dan 100 leden zich bewezen als waardige barmensen. Keer op keer laten wij jullie niet dorstig achter; een van onze talenten. Maar wat zijn jullie talenten, lieve borrelaars? Deze borrel gaan we op zoek naar de meest talentvolle A-Es2-er (naast alle BBCie leden, duh). Wij zullen een jury vormen als we veel zin hebben, en als we nog meer zin krijgen zijn er ook prijzen te winnen, maar doe ff normaal en verwacht niet te veel hé.
  Tot op deze prachtige borrel. Doei.

 • di 3 apr 2018, 12:00
  A-EskwaTaart

  Pak een gratis stukje taart van A-EskwaTaart!

 • di 3 apr 2018, 17:30
  IBA Vergadering

  Het is weer zo ver! Krijg eindelijk je IBA naam!

 • di 3 apr 2018, 18:45
  NGU lezing april

  Spreker en onderwerp zijn nog niet bekend

  De NGU lezingen zijn lezingen over vette natuurkundeonderwerpen georganiseert door het Natuurkundig Gezelschap te Utrecht. Als studenten zijn wij hier ook meer dan welkom. De lezingen zijn voor algemeen natuurkundig publiek en daarom ook goed te begrijpen voor eerste- en tweedejaars. Vanwege het late tijdstip sponsort de NGU pizza's voor de lezing.  Als je voor 16:30 op de dag van de lezing inschrijft voor de activiteit staat er om 18:45 GRATIS pizza voor je klaar in het KBG op de eeste verdieping aan het begin van de gang naar het BBG. Wil je naar de lezing maar hoef je geen pizza? Schrijf je dan niet in. 

 • Bas Verseveldt

 • Hanneke Valkenburg

 • Ilse Meijer

 • Joost van der Loo

 • Roald van der Aa

 • Tom Van de Voort

 • Wouter ten Bosch

 • Yair Hein

 • Yong Chu Ma

Leden

1932

Activiteiten 2016-2017

277

Actieve commissies

44

Foto's

90440