Studievereniging A–Eskwadraat

Gametechnologie – Informatica – Informatiekunde – Natuurkunde – Wiskunde

Door het organiseren van activiteiten en het hebben van een gezelligheidskamer brengt A–Eskwadraat studenten en onderwijs dichter bij elkaar. Ontdek wat A–Eskwadraat jou als student te bieden heeft!

A–Eskwadraat organiseert veel activiteiten voor haar leden, mede mogelijk gemaakt door alle commissies die A–Eskwadraat heeft

Lijkt het je ook leuk om activiteiten te organiseren of om A–Eskwadraat te organiseren? Neem dan een kijkje bij onze commissievacatures!

 • ma 15 okt 2018, 17:00
  BMN Audities

  Wil jij graag optreden samen met andere muzikale A-Eskwadraters? Zing je, of speel je piano, gitaar, saxofoon of een ander instrument en wil je graag je kwaliteiten laten zien op het podium? Doe dan mee met de leukste muzikale activiteit van het jaar: de Bèta Music Night!

  Je kan je inschrijven voor de audities via deze link: https://bmn.a-eskwadraat.nl/auditie.

  Hype!

 • ma 15 okt 2018, 17:15
  LaTeX-cursus deel 4

  Deze week: het handmatig installeren van packages en maak een presentatie met LaTeX.

  Neem je laptop mee.

 • di 16 okt 2018, 20:00
  Technotopia: De kracht van kwantum

  Het digitale regeert. Algoritmes, data en virussen maken steeds meer de dienst uit in de criminaliteit, veiligheid en zorg. Wie de wereld wil blijven begrijpen kan hier niet omheen, maar de betekenis van dit soort ontwikkelingen is vaak onduidelijk. In deze serie hoor je experts over vier invloedrijke technologieën. Hoe werken ze en wat gaan we er de komende jaren van merken?

  Natuurkundige prof. Lieven Vandersypen legt uit hoe kwantumcomputers werken en wat ze kunnen. Staan we aan het begin van een revolutie?

 • wo 17 okt 2018, 17:00
  (Re)creatieve Wiskunde Avond

  Het idee dat wiskunde niet alleen nuttig hoeft te zijn, maar dat je ook leuke wiskunde kan doen puur en alleen omdat het leuk is, is bijna 4000 jaar oud en bedacht door de Babyloniers. Om deze oeroude traditie van het doen van recreatieve wiskunde in stand te houden organiseert de Cie-Infinity maandelijks de (Re)creatieve Wiskundeavond. Een avondje samen onder het genot van een koekje leuke vraagstukken bekijken, van het soort dat je ook krijgt op wedstrijden zoals de (internationale) Wiskunde Olympiade, de MOAWOA of het IMC. Iedereen is welkom en er zijn vraagstukken van ieder niveau! So join the dork side, we have cookies!

 • wo 17 okt 2018, 17:30
  Boulderen

  Zin om gezellig te klimmen en klauteren? Koop dan een kaartje bij de boekverkoop en kom 17 oktober om 17:30 naar Boulderhal Sterk. Je mag dan de hele avond vrij boulderen. Kijk even op de site van de locatie of lees het stukje onderaan deze pagina voor meer info over boulderen.

  Wees om 17:30 bij de locatie (Koningin Wilhelminalaan 4) of zorg dat je uiterlijk 17:10 bij de westelijke uitgang van de fietsenstalling bij het KBG bent als je wil samenfietsen. Vergeet je kaartje niet! 

  Later komen is bij uitzondering mogelijk, maar dan moet je dat wel op tijd laten weten (stuur een van de Sportcieleden even een appje of mail ons).

  Wij hebben er zin in!!!!!

  Groetjes van de Sportcie

  Over boulderen: "Boulderen is een explosieve en spectaculaire manier van klimmen. ‘Boulder’ is Engels voor ‘rotsblok’. Boulderen is dan ook letterlijk: klimmen op een rotsblok. Omdat er in Nederland geen rotsblokken zijn boulderen we op klimwanden met een maximale hoogte van 4,5 meter. De klimroutes zijn puzzels die je oplost met techniek, kracht en denkwerk. Anders dan bij klimmen heb je bij boulderen geen touw en klimgordels nodig. Dikke valmatten onder de routes zorgen voor veiligheid. Wanneer je deze tak van de klimsport zou vergelijken met atletiek, dan zou het boulderen het koningsnummer zijn, de 100 meter sprint.

  Laagdrempelig
  Voor boulderen is geen klimgordel, klimpartner of klimdiploma nodig. Dit maakt de sport erg laagdrempelig. Ook beginners kunnen zich uitstekend vermaken. Het principe van boulderen is erg simpel: sportschoenen aan en je kan zo aan de slag!

  Individueel en gezellig
  Alleen komen is geen probleem, je hebt geen partner nodig. Of je nu in je eentje komt boulderen of met vrienden, boulderen doe je nooit alleen. Samen puzzelen op een boulder, naar elkaar kijken hoe die ander het doet en gezellig tussendoor kletsen, want je hebt ook af en toe pauze nodig. Dit maakt boulderen naast een flexibele ook een zeer sociale sport. Naborrelen aan de bar is dan ook vaste prik."

 • vr 19 okt 2018, 19:00
  Jumpsquare

  Voor maar 5,50 pp jump je al vrolijk met ons mee
  Lap jij de regels aan je laars, koop dan ook een kaartje als ouderejaars
  Van Musschenbroekbaan 2, 3439 MX Nieuwegein is de plek om vrijdag te zijn
  Bus 271 om achttien uur acht bij de botanische tuinen is waar je wordt verwacht

  BE THERE AND JUMP SQUARE

 • ma 22 okt 2018, 07:45
  Care for the future - Symposium

  Deze activiteit is in het Engels, daarom hieronder een beschrijving in het Engels.

   

  October 22nd, the symposium 'Care for the Future' will take place in Theatre 'De Veste' in Delft. In a day filled with talks, discussions and fun, you will be enlightened by the academics who are currently pushing the boundaries in healthcare technology. Together, they are trying to improve health, bit by bit.
  Computer science and mathematics play an important role in the medical industry. During this day, you'll learn about the newest technology for curing cancer, how virtual reality can be used as medicine, the ethical discussions that arise with these technologies and much more. 
  To stay up to date, go to wisv.ch/sympofb or buy your ticket at wisv.ch/events to attend.
   

 • ma 22 okt 2018, 12:00
  A-EskwaTaart (Herhaling)

  Pak een gratis stukje taart van A-EskwaTaart en wie weet bak jij voor de volgende keer de taart!

 • ma 22 okt 2018, 15:15
  Spellenmiddag

  Het is al laat in Oktober, dus het wordt tijd voor de eerste spellenmiddag van het studiejaar. Heb je ook zo'n zin om weer gezellig spellen te spelen? Kom dan naar deze leuke activiteit.

  P.S. Het is waarschijnlijk dat er pizza wordt besteld. Als je hieraan mee wilt doen, raden we aan om contant mee te nemen.

 • di 23 okt 2018, 08:00
  Wasknijper Moordspel

  Ben je ooit met een wasknijper aan je kleding naar de uni gekomen? Dat is zo beschamend. Maar wat nou, als je op de uni die wasknijper aan je kleding bevestigd krijgt? Je zou je doodschamen. En dat is het hele idee achter het moordspel van dit jaar. De FantaCie presenteert: het Wasknijper moordspel, waarin geen kledingstuk veilig is voor de wraak van de wasknijper!
  De Regels (en inschrijfmethode) zijn simpel, en hier te vinden:
  https://www.a-eskwadraat.nl/Vereniging/Commissies/fantacie/moordspel2018.html

  En dit is de pagina waar je niet wilt dat je naam terecht komt:
  https://www.a-eskwadraat.nl/Vereniging/Commissies/fantacie/Moordspel2018-status.html

 • di 23 okt 2018, 13:00
  Lunchlezing Ordina

  Ordina is de grootste onafhankelijke ICT dienstverlener in de Benelux met circa 2650 werknemers. Ze bouwen en beheren ICT-toepassingen in allerlei verschillende sectoren, van onderwijs tot de zorg. Zeker een grote speler dus!

  Deze lezing zal gegeven worden door Rogier van Apeldoorn (Codesmith Jtech Ordina).

  Rogier heeft vanuit zijn rol als Ontwikkelaar bij Ordina, voor de Rabobank de RaboWallet gebouwd. In zijn vrije tijd heeft Rogier samen met zijn vrouw en kinderen 1 van de beste Nederlandse educatieve apps gebouwd. In deze lezing geeft Rogier uitleg over het nieuwe Google platform Flutter.io, waarmee m.b.v. de programmeertaal Dart, een native app kan worden gebouwd voor Android en iOS.

 • di 23 okt 2018, 17:15
  Voorzitterscursus

  Wat wordt er allemaal van je verwacht als voorzitter? Hoe kan je het beste met bepaalde situaties omgaan? Het antwoord op deze vragen en meer zullen voorbij komen tijdens de voorzitterscursus! 

 • di 23 okt 2018, 20:00
  Technotopia: De blockchain belofte

  Het digitale regeert. Algoritmes, data en virussen maken steeds meer de dienst uit in de criminaliteit, veiligheid en zorg. Wie de wereld wil blijven begrijpen kan hier niet omheen, maar de betekenis van dit soort ontwikkelingen is vaak onduidelijk. In deze serie hoor je experts over vier invloedrijke technologieën. Hoe werken ze en wat gaan we er de komende jaren van merken?

  Bestuurskundige dr. Hanna Deleanu legt de potentie en problemen van de blockchain bloot. Over transparantie, idealen en hooggespannen verwachtingen.

 • do 25 okt 2018, 13:00
  Themadag Security

  Ben je goed in hacken? Of nog niet zo goed, maar wel geïnteresseerd in cyber security?

  Kom dan 25 oktober naar Ruppert D om 13:00!

  Jan van Vlietland komt wat vertellen over Cybersecurity en Software Engineering, en Ramses Sloeserwij komt een lezing én een workshop geven.

  Daarnaast hebben we voor alle aanwezigen ook nog een gratis Subwaylunch.

  Genoeg reden om te komen dus!

 • do 25 okt 2018, 16:30
  Escalatieborrel

  100 biertjes! 100 toeters!

 • do 25 okt 2018, 22:00
  Introreünie: Duct tape feest

  Het eerste feest van het jaar komt er weer aan, en op veler verzoek wordt er een thema uit de oude doos gehaald: Duct tape!

  Oftewel, kom langs en tape jezelf of je beste vriend(in) vast aan een persoon, een object, de muur, bier, voedsel, wat je maar wilt! Ook worden creaties gemaakt van duct tape zeer gewaardeerd!

 • Arthur de Vries

 • Dennis Owolabi

 • Jasper Gunterman

 • Jorijn Raijmakers

 • Koen van Noortwijk

 • Marijn Suijten

 • Niels Hendrikx

 • Rik De Vendt

 • Stijn Alving

Leden

2335

Activiteiten 2016-2017

277

Actieve commissies

41

Foto's

92436