Studievereniging A–Eskwadraat

Gametechnologie – Informatica – Informatiekunde – Natuurkunde – Wiskunde

Door het organiseren van activiteiten en het hebben van een gezelligheidskamer brengt A–Eskwadraat studenten en onderwijs dichter bij elkaar. Ontdek wat A–Eskwadraat jou als student te bieden heeft!

A–Eskwadraat organiseert veel activiteiten voor haar leden, mede mogelijk gemaakt door alle commissies die A–Eskwadraat heeft

Lijkt het je ook leuk om activiteiten te organiseren of om A–Eskwadraat te organiseren? Neem dan een kijkje bij onze commissievacatures!

 • di 24 okt 2017, 12:45
  DiMiO: vakorganisatie (gaat niet door)

  In dit DiMiO zal vakorganisatie besproken worden. Denk hierbij aan roostering, informatievorziening, etc. Zijn er bijvoorbeeld structurele problemen of juist dingen die wel heel goed gaan?
  Natuurlijk is er ook tijdens dit DiMiO tijd voor algemene opmerkingen/klachten of opmerkingen/klachten over lopende vakken.

  Het DinsdagMiddagOverleg (DiMiO) wordt georganiseerd voor studenten natuurkunde door het StudentenOverleg Natuur- en Sterrenkunde (SONS)

 • di 24 okt 2017, 13:00
  Lunchlezing Topicus

  Dinsdag 24 oktober is er weer GRATIS lunch! Topicus komt namelijk een lunchlezing geven.

  "ACID reflux: je transactiemodel refactoren, hoe moeilijk kan dat zijn?"
  In minder dan een jaar tijd hebben ze bij Topicus Onderwijs het transactiemodel en de caching onder vier van de grootste onderwijsapplicaties van Nederland volledig vervangen. Dit ging uiteraard niet zonder slag of stoot, en Topicus neemt jullie graag mee in het proces hierachter.
  Topicus Onderwijs verzorgt voor veel scholen (basisscholen en voortgezet onderwijs) de leerlingvolgsystemen en leerlingadministratie. Grote kans dat jij hier ook gebruik van hebt gemaakt toen je op de middelbare zat.
  Maar Topicus doet veel meer dan alleen dingen voor het onderwijs: "Nergens wordt zo enthousiast gewerkt aan digitale oplossingen die de zelfredzaamheid van de burger vergroten. Wij richten ons op belangrijke maatschappelijke vlakken als Zorg, Finance, Overheid, Legal, Security en Onderwijs. Bijna iedereen in Nederland komt in aanraking met onze nuttige en vooruitstrevende digitale producten."

  Schrijf je vooral in op de site als je komt, maar je bent natuurlijk ook welkom als je niet bent ingeschreven!

 • di 24 okt 2017, 17:00
  Promocursus

  Wil jij de activiteiten van je commissie laten shinen? De activiteit helemaal vol krijgen? Kom dan naar de eerste promocursus van het jaar! Voor alle promocommissarissen van commissies en andere geïnteresseerden.

 • wo 25 okt 2017, 16:30
  Knabbel en babbelborrel

  We gaan weer knabbelen en babbelen. 

 • ma 30 okt 2017, 17:00
  Voorzitterscursus

  Kom je voorzittersvaardigheden verbeteren!

 • di 31 okt 2017, 17:00
  (Re)creatieve Wiskunde Avond

  Het idee dat wiskunde niet alleen nuttig hoeft te zijn, maar dat je ook leuke wiskunde kan doen puur en alleen omdat het leuk is, is bijna 4000 jaar oud en bedacht door de Babyloniers. Om deze oeroude traditie van het doen van recreatieve wiskunde in stand te houden organiseert de Cie-Infinity maandelijks de (Re)creatieve Wiskundeavond. Een avondje samen onder het genot van een koekje leuke vraagstukken bekijken, van het soort dat je ook krijgt op wedstrijden zoals de (internationale) Wiskunde Olympiade, de MOAWOA of het IMC. Iedereen is welkom en er zijn vraagstukken van ieder niveau! So join the dork side, we have cookies!

 • vr 10 nov 2017, 17:00
  Breek Free

  UITVERKOCHT!

  In het weekend van 10 t/m 12 november zal de super vette Breek plaatst vinden, dit jaar in het mooie Ermelo. Dit is het eerstejaars weekend, waar maar 30 eerstejaars mee kunnen. We gaan leuke activiteiten doen, chillen, feesten. Zo leer je weer veel meer andere eerstejaars kennen. Voorbeelden van vorig jaar zijn lasergamen, boogschieten en klimmen. Wat we dit jaar gaan doen is een verrassing! 

  Dit weekend kost je maar 30 euro en dan heb je slapen, eten & drinken, feest en activiteiten. Je bent alleen nog zelf verantwoordelijk voor het vervoer naar Ermelo. Wees er snel bij want VOL = VOL!

 • za 11 nov 2017, 10:00
  Spellenspektakel

  Het is weer tijd voor het grote spellenspektakel. het spellenspektakel is een spellenbeurs waar je nieuwe spellen kan ontdekken.Als je van spellen houdt wil je dit echt niet missen! We gaan met zijn allen maar vervoer is op eigen kosten.

 • ma 13 nov 2017, 12:00
  A-EskwaTaart

  Pak een gratis stukje taart van A-EskwaTaart!

  (I.v.m. de tentamenweek is de A-EskwaTaart van 6 november verplaatst naar 13 november)

 • ma 13 nov 2017, 13:15
  LaTeX cursus deel 1

  LaTeX is een wiskunde vriendelijke tekstverwerker, en is echt super nuttig als je een scriptie of een nette inleveropgave wilt maken!

  In deze cursus leren wij je hoe je dit met LaTeX kan doen.

  LaTeX is namelijk een meer code-based programma, wat niet zo intuitief is als je er mee begint, maar veel nuttiger wordt als je de code goed begrijpt.

  NEEM EEN LAPTOP MEE ALS JE DIE HEBT!!!

  We zullen je helpen om LaTeX te installeren, want, hoewel dit in wezen eenvoudig is, kan dit gemakkelijk fout gaan,

 • di 14 nov 2017, 12:45
  WWW'tje: Tutoraat

  Er zal een nieuw tutorsysteem komen voor de studie wiskunde. Wat vind je hiervan? We horen graag jouw mening. 

  Deze activiteit is alleen bedoeld voor wiskundestudenten. 

 • di 14 nov 2017, 17:00
  Postercursus

  Wil jij nou een gigafantastische poster kunnen maken? Wil je weten hoe je met GIMP dat mooie hoekje op de goede plek krijgt? En hoe zorg je er nou in hemelsnaam voor dat de Xerox begrijpt dat je toch ECHT GEEN WITRAND wil hebben?
  Kom naar de Postercursus!

  P.s. De cursus wordt gegeven in GIMP, dus neem je laptop mee en zorg dat GIMP geïnstalleerd is!

 • di 14 nov 2017, 17:15
  Audities Toneel

  Wil je leren om op het podium te kunnen staan? Heb je zin om veel te leren over acteren? Roept het theater je? Of heb je een weddenschap verloren? Meld je dan aan voor de audities van het toneelstuk! Het wordt geregiseerd door de enige echte Margot Stakenborg, die je veel zal bijleren over spelen en de acteur in jou naar boven zal halen! (Wie weet ben je wel de volgende Carice van Houten! Of Michiel Huisman! Wie had dat gedacht?!) Kom auditie doen en misschien word jij wel onderdeel van een geweldig toneelstuk! 

 • wo 15 nov 2017, 11:00
  SNiC: DisruptIT

  DisruptIT is the 11th conference organised by the Stichting Nationaal Informatica Congres, this year study association Cover will organise it and it will be held on the 15th of November.

  This year’s theme is Disruptive Technology. Disruptive Technology is technology that displaces an established technology. This will shake up the current industry or is so ground breaking that it creates its own industry. This topic is focussing on current and future technologies that will change the work field of current students. It is hard for students to predict the future of a rapidly changing market. We want to give the students a mind-changing insight into the future.

 • wo 15 nov 2017, 17:15
  Audities Toneel

  Wil je leren om op het podium te kunnen staan? Heb je zin om veel te leren over acteren? Roept het theater je? Of heb je een weddenschap verloren? Meld je dan aan voor de audities van het toneelstuk! Het wordt geregiseerd door de enige echte Margot Stakenborg, die je veel zal bijleren over spelen en de acteur in jou naar boven zal halen! (Wie weet ben je wel de volgende Carice van Houten! Of Michiel Huisman! Wie had dat gedacht?!) Kom auditie doen en misschien word jij wel onderdeel van een geweldig toneelstuk! 

 • vr 17 nov 2017, 20:00
  Toneel het leven van marionetten

  Toneelstuk van TG Amsterdam

 • David van der Flier

 • Lucas Meijer

 • Nard Timmers

Cijfers

Leden

1918

Activiteiten 2015-2016

294

Actieve commissies

40

Foto's

88968