Studievereniging A–Eskwadraat

Gametechnologie – Informatica – Informatiekunde – Natuurkunde – Wiskunde

Door het organiseren van activiteiten en het hebben van een gezelligheidskamer brengt A–Eskwadraat studenten en onderwijs dichter bij elkaar. Ontdek wat A–Eskwadraat jou als student te bieden heeft!

A–Eskwadraat organiseert veel activiteiten voor haar leden, mede mogelijk gemaakt door alle commissies die A–Eskwadraat heeft

Lijkt het je ook leuk om activiteiten te organiseren of om A–Eskwadraat te organiseren? Neem dan een kijkje bij onze commissievacatures!

 • ma 25 feb 2019, 15:15
  Spellenavond

  Nu de DIES is geweest, en iedereen langzaam weer went aan het nieuwe blok, is het weer tijd voor een spellenavond. Kom gezellig spellen spelen, terwijl de zon ondergaat en het avond wordt.

  Er is een grote kans dat er pizza besteld wordt, als je interesse hierin hebt, is het meenemen van cash geadviseerd.

 • ma 25 feb 2019, 17:15
  Scriptiecursus LaTeX

  Bij het maken van je scriptie is het fijn als je LaTeX in ieder geval goed onder de knie hebt. Zo is het veel makkelijker om vanaf het begin altijd je bibliotheek bij te houden en je tekst te schrijven zonder direct om de opmaak te hoeven geven, en is het handig om een hoofdstuk los te kunnen testen op bugs. We zullen ook herhalen hoe de plaatsing van figuren ook alweer gaat. Daarnaast zullen we waarschijnlijk ook een mooi beamerthema aan jullie aanbieden. 

  Daarom biedt de TeXniCie een scriptie cursus voor LaTeX, waarin we een goede basis leggen, zodat je je alleen over de inhoud van je scriptie zorgen hoeft te maken.

  En: er zijn koekjes!

 • di 26 feb 2019, 15:00
  Algemene Vergadering d.d. 26 februari 2019

  AV

 • wo 27 feb 2019, 13:00
  Workshop Jane Street

  Estimathon Game & Intro to Jane Street

  Jane Street will give you a brief introduction to what they do and answer any questions you might have, followed by a competition that will challenge you to estimate numerical answers to math, science and general knowledge questions.

  You can join with friends as a team, or as and individual (and we'll put you in a team). There'll be prizes, a complicated scoring system, plus food and drinks.

  We hope you can join us! Please register if you would like to come.

   

  Jane Street is a quantitative trading firm with a unique focus on technology and collaborative problem solving.

 • wo 27 feb 2019, 17:15
  Voorzitterscursus 2.0

  Wow gaan we weer! Dit keer met poster (thanks to Kyle) en andere promotie! Komt allen. 

  De cursus is voor iedereen die meer informatie wil over bijvoorbeeld effectief vergaderen, discussies leiden of de rol van een voorzitter. We zullen ook een aantal casussen behandelen. 

 • do 28 feb 2019, 16:30
  Uitzwaaiborrel

  Geef een positieve draai aan je negatieve BSA.

 • vr 1 mrt 2019, 15:00
  NK Integreren

  Op 1 maart 2019 zal in Utrecht al weer het 10e NKI plaatsvinden. Iedereen die goed is in integralen uitrekenen, of het gewoon erg leuk vindt om te doen, is welkom. De wedstrijd bestaat simpelweg uit het uitrekenen van zoveel mogelijk integralen. Wie hier binnen de gegeven twee uur het verst mee komt, zal uitgeroepen worden tot Nederlands Kampioen Integreren.

 • ma 4 mrt 2019, 12:00
  A-EskwaTaart (Herhaling)

  Pak een gratis stukje taart van A-EskwaTaart en wie weet bak jij voor de volgende keer de taart!

 • ma 4 mrt 2019, 17:30
  Onstöppertje

  De vetste bi-jaarlijkse activiteit is er weer, namelijk ontstöppertje in de IKEA.

  Het idee is dat een iemand zich in de IKEA verstopt, waarna de rest van de groep gaat zitten.
  Wanneer je die persoon vindt, kom je er bij zitten, net zo lang totdat iedereen verstopt is. 

  Dit wil je gedaan hebben, IKEA is leuk en verstoppen in de IKEA nog leuker!

  Als we klaar zijn gaan we lekker GRATIS gehaktballetjes eten en avondeten (op eigen kosten).

  We vertrekken met de fiets rond 17:05 vanaf de Uithof richting de IKEA, of kom op eigen initatief.

  Zorg in ieder geval dat je om 17:30 bij de IKEA bent.

  Meld je aan op de site, dan zetten we je in de Whatsappgroep!

 • di 5 mrt 2019, 18:45
  NGU-lezing maart

  Spreker: nog niet bekend
  Onderwerp: nog niet bekend

  De NGU lezingen zijn lezingen over vette natuurkundeonderwerpen georganiseert door het Natuurkundig Gezelschap te Utrecht. Als studenten zijn wij hier ook meer dan welkom. De lezingen zijn voor algemeen natuurkundig publiek en daarom ook goed te begrijpen voor eerste- en tweedejaars. Vanwege het late tijdstip sponsort de NGU pizza's voor de lezing. Als je voor 16:30 op de dag van de lezing inschrijft voor de activiteit staat er om 18:45 GRATIS pizza voor je klaar in het KBG op de eeste verdieping aan het begin van de gang naar het BBGWil je naar de lezing maar hoef je geen pizza? Schrijf je dan niet in. 

 • wo 6 mrt 2019, 15:15
  Avalon/Secret Hitler Spellenavond

  Na het succes van de RISK spellenavond organiseert de FantaCie in de maand maart een spellenavond waarbij spellen met een "verborgen vijand" centraal staat. In Avalon zijn dit de duivelse onderdanen van Mordred, die proberen de nobele queeste van de lakeien van koning Arthur naar de heilige graal trachten te dwarsbomen, door missies te saboteren, of de goedgezinde tovenaar Merlijn om te leggen. In Secret Hitler zijn dit de fascisten, die proberen Hitler aan de macht te krijgen, terwijl ze genieten van welke bloemen dan ook bloeien in de nacht van het Duitsland van de jaren 30. Niet alleen zijn deze spellen leuk, maar als je goed let op gedragsveranderingen van je medespelers, kun je ze misschien beter leren kennen, iets wat heel handig kan zijn voor Wie Is De Mol...

  P.S. we gaan waarschijnlijk pizza bestellen, dus neem cash mee.

 • wo 6 mrt 2019, 17:00
  Commissie Evaluatiemoment

  Sinds begin dit jaar werkt A-Eskwadraat met een nieuwe manier waarop commissies contact met het bestuur hebben. Ondertussen gebruiken we dit al meer dan een half jaar, en zijn we benieuwd naar jullie ervaringen. In dit uurtje kunnen jullie opmerkingen, verbeterpunten en commentaar geven, zodat wij ook weten hoe deze nieuwe stijl vanuit de actieve leden ervaren wordt.

   

 • do 7 mrt 2019, 13:00
  Workshop Topicus

  Topicus, het softwarebedrijf dat zijn eigen bier brouwt, komt een workshop geven bij ons op de universiteit! Verdere informatie volgt snel.

 • do 7 mrt 2019, 20:00
  GoededoelenBORREL + Veiling

  Op donderdag 7 maart zal er een goededoelenborrel plaatsvinden voorafgaand aan het feest. Op de borrel zullen verschillende commissies en leden verschillende objecten of uitjes veilen. De gehele opbrengst van de veiling zal worden geschonken aan een goed doel.  Heb jij altijd al een keer willen bierproeven met de BBCie,  een nachtje met de Axicie-mascotte willen slapen of een retro poster of oud galaticket willen hebben? Pak die kans en bied je helemaal suf op 7 maart in het K-Sjot!

  Het goede doel waar het geld naar toe zal gaan, wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

  Kom vooral gezellig al wat biertjes doen voordat de voetjes van de vloer gaan op het feest!

  Gebruik deze link om je veiling items op te geven:

  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdg3L_3NBx8FDbt63xzx4GXC6dQTeJZyrc31Qsv53IV1bXxvA/viewform?usp=sf_link

   

   

 • di 12 mrt 2019, 17:00
  (Re)creatieve Wiskunde Avond

  Het idee dat wiskunde niet alleen nuttig hoeft te zijn, maar dat je ook leuke wiskunde kan doen puur en alleen omdat het leuk is, is bijna 4000 jaar oud en bedacht door de Babyloniers. Om deze oeroude traditie van het doen van recreatieve wiskunde in stand te houden organiseert de Cie-Infinity maandelijks de (Re)creatieve Wiskundeavond. Een avondje samen onder het genot van een koekje leuke vraagstukken bekijken, van het soort dat je ook krijgt op wedstrijden zoals de (internationale) Wiskunde Olympiade, de MOAWOA of het IMC. Iedereen is welkom en er zijn vraagstukken van ieder niveau! So join the dork side, we have cookies!

 • wo 13 mrt 2019, 17:00
  BestuursInformatieUurtje

  Heb jij altijd al willen weten hoe het is om bestuur te zijn?
  Heb jij misschien interesse om je op te geven als KB'er?
  Vraag je je al de hele tijd af wat wij nou doen op zo'n dag?

  Als het antwoord op een van deze vragen ja is, kom dan naar dit informatieve uurtje! Wij zullen zo goed mogelijk proberen uit te leggen wat het "bestuur van A-Eskwadraat zijn" inhoudt, en uiteraard kun je ons al je vragen stellen. Zo kun je je eventueel oriënteren op een mogelijk bestuursjaar, of ons gewoon beter leren kennen.

Leden

2334

Activiteiten 2017-2018

315

Actieve commissies

41

Foto's

93557