Studievereniging A–Eskwadraat

Gametechnologie – Informatica – Informatiekunde – Natuurkunde – Wiskunde

Door het organiseren van activiteiten en het hebben van een gezelligheidskamer brengt A–Eskwadraat studenten en onderwijs dichter bij elkaar. Ontdek wat A–Eskwadraat jou als student te bieden heeft!

A–Eskwadraat organiseert veel activiteiten voor haar leden, mede mogelijk gemaakt door alle commissies die A–Eskwadraat heeft

Lijkt het je ook leuk om activiteiten te organiseren of om A–Eskwadraat te organiseren? Neem dan een kijkje bij onze commissievacatures!

 • di 22 okt 2019, 13:00
  Lunchlezing Capgemini

  Hoe ziet de dag van een wiskundige bij Capgemini eruit?

  Capgemini is een van ’s werelds grootste IT-consultancy-bedrijven. Op 22 oktober zal Tom Salet (2 jaar geleden afgestudeerd als wiskundige) een inzicht geven in de wondere wereld van Capgemini. Hij zal vertellen wat voor opdrachten er allemaal zijn, wat consultancy inhoudt en welke rol je hierin kunt spelen als data scientist. En, hoe je daar als wiskundige, natuurkundige of informaticus in kunt gedijen.

 • di 22 okt 2019, 17:15
  Bridgecursus deel 3

  Het is je vast wel opgevallen dat er de laatste tijd veel gebridged wordt bij A–Eskwadraat. Lijkt het jou ook een leuk spel maar weet je niet hoe bridge werkt? Of wil je gewoon beter worden?
  Treur dan niet! Joris van Gool organiseert en geeft een bridgecursus! Dit is deel 3 van een 4-delige cursus voor beginners en gevorderdere spelers.

 • wo 23 okt 2019, 08:00
  Promo Moordspel

  Ken je het gevoel dat je in de gezelligheidskamer zit en het gevoel hebt dat je dood gegooid wordt met promo? Je wordt altijd weer gevraagd om naar een activiteit te gaan. Gelukkig wordt je niet echt dood gegooid. Maar wat nou als je echt vermoord kon worden met promo?

  Aanmelden kan via: FantaCieMoordspel@gmail.com of via https://forms.gle/w6UWYGj5gopfUQyh8
  Voor vragen kan je mailen naar: FantaCieMoordspel@gmail.com

  De regels van het moordspel zijn hier te vinden: https://www.a-eskwadraat.nl/Vereniging/Commissies/fantacie/Moordspel2019.html
  En de status van het spel zal hier regulier worden geüpdated: https://www.a-eskwadraat.nl/Vereniging/Commissies/fantacie/Moordspel2019-status

 • wo 23 okt 2019, 15:15
  Spelletjesavond

  Het studiejaar is weer begonnen. Daar horen dus ook spelletjesavond bij!

  P.S. er wordt eten besteld. Als je wil mee-eten moet je contant geld meenemen

 • do 24 okt 2019, 12:00
  Vakidioot kamerovername en lancering nieuwste editie!

  Jawel, je leest het goed! De Vakidioten kruipen voor het eerst in hun 50 jarige geschiedenis hun schrijversholletjes uit (als je die ene keer in 2014 niet meetelt)! Er staat vanalles op de agenda: een stomme film, voordrachten uit de nieuwe editie, de aankondiging van de (on)officiële A-Es boekenclub en zelfs een heuze signeersessie! Dus grijp die Vakidioot vast zodra je hem thuis bezorgd krijgt en laat hem niet meer uit die klauwtjes vallen tot je hem door de volledige redactie hebt laten signeren.

   

   

 • do 24 okt 2019, 17:00
  Pyjamaborrel

  Slaap, muts! En dan door naar het feest

 • do 24 okt 2019, 22:00
  Pyjamaparty, met Usocia, Versatile, PAP, AKT en VOCUS.

  Ben je al die mannen om je heen zat? Ben je benieuwd hoe andere verenigingen kunnen feesten? Zou je gewoon eens graag een A-Esfeest willen met gegarandeerde opkomst? Wat je reden ook is, dit is hèt feestje voor jou! Op 24 oktober organiseert de feestcommissie van A-Eskwadraat samen met de feestcommissies van Usocia, Versatile, PAP en VOCUS een spetterend feest in de Stairway. Be there or be square!

 • ma 28 okt 2019, 13:00
  Lunchlezing Talent&Pro

  Maak kennis met Artificial Intelligence (A.I.)

   

  Iedereen heeft het er al wel eens over gehad hoe robots de wereld en dus ook de mensheid overnemen. Een enge gedachte! Maar klopt dit eigenlijk wel? Hier komt de term A.I. om de hoek kijken. Hoewel veel mensen zich nog niet bewust zijn van A.I., komt deze term dichterbij dan men denkt. Zo zijn onze smartphones en social media al voorzien van A.I. technologie. In de lunchlezing op 28 oktober laat Gerjan van Lopik van Talent&Pro/House of Bèta jullie kennismaken met A.I. binnen banken en verzekeraars middels praktijkvoorbeelden en word je meegenomen in wat jij als wiskundige kunt betekenen in A.I.! Kom je ook?

 • ma 28 okt 2019, 17:15
  Bridge cursus deel 4

  Het is je vast wel opgevallen dat er de laatste tijd veel gebridged wordt bij a-eskwadraat. Lijkt het jou ook een leuk spel maar weet je niet hoe bridge werkt? Of wil je gewoon beter worden?

  Treur dan niet!

  Joris van Gool organiseert en geeft een bridge cursus! Dit is deel 4 van een 4-delige cursus voor beginners en al wat gevorderdere spelers.

 • di 29 okt 2019, 17:00
  Popcorn Of Je Leven

  Buiten beginnen de bladeren oranje te kleuren, de dagen zijn gevuld met regenbuien en het aantal pompoenen om ons heen bereikt langzaam zijn jaarlijkse piek; het is HERFST! En dat vraagt om tezamen knus op een bank te hangen met een griezelfilm voor ons geprojecteerd, terwijl buiten de druppels op de ramen tikken. Hier is dinsdag 29 oktober om 17:00u mogelijkheid toe in de gezelligheidskamer! Popcorn Of Je Leven is CieNEMA's tweede filmavond HALLOWEEN EDITION. Dus tijd om redenloos verkleed naar de uni te komen, tot irritatie van je huisgenoten/fam omdat je alle wc-papier op hebt gemaakt, maar dat maakt niet uit want jij bent nu een SUPER TOFFE MUMMIE. Er is popcorn, er is pizza op eigen kosten en wij zullen ons best doen zoveel mogelijk snacks in thema te fixen. Wij vragen jou enkel een mening te hebben over welke film je wilt zien, dus vul vooral onderstaande poll in:

  POLLPOLLPOLL

  De uitslag volgt nog... Maar zet vooral de datum alvast in je agenda en schrijf je in op de website!

 • wo 30 okt 2019, 13:00
  VOS: Infinitesimaalrekening en Lineaire Algebra 1

  Het eerste blok loopt ten einde, dat betekent dus blokken voor je tentamens. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen! A-Eskwadraat organiseert namelijk de VOS: Vak Ondersteunende Sessie. Deze specifiek is voor iedereen die infi-linalg 1 volgt. Waarschijnlijk wordt er een oud tentamen gedaan, maar je kunt natuurlijk ook zelf met vragen komen. Er zijn ouderejaars aanwezig die je kunnen helpen. 

 • wo 30 okt 2019, 17:00
  Penningmeestercursus

  Kom leren hoe jouw commissie de inkomsten en uitgaven hoort te administreren. Dit is zowel voor nieuwe als ervaren penningmeesters een interessante cursus.

 • do 31 okt 2019, 13:00
  VOS: Wiskundige Technieken 1

  Het einde van het blok komt eindelijk een beetje in zicht, maar daarmee ook helaas de eerste tentamenweek. Volg jij het vak WisTech1 en kun jij wel wat hulp gebruiken? Dan is A-Eskwadraat daar voor jou! We organiseren namelijk een VOS: VakOndersteunende Sessie. Er zijn ouderejaars aanwezig die een oud tentamen gaan doornemen, maar je kunt natuurlijk ook bij ze terecht voor andere vragen. 

  Dit alles wordt natuurlijk extra comfortabel gemaakt met gratis koffie, thee en koekjes. Kom gezellig langs!

 • vr 8 nov 2019, 17:00
  BREEKing news!

  Weekend exclusief voor eerstejaars!!

  De Breek is een leuk weekend om andere eerstejaars te leren kennen met gezellige activiteiten, spellen en feest. Koop snel je kaartje bij de boekverkoop voor maar 30 euro! Dit is inclusief eten/drinken, slaapplek en allerlei gave activiteiten.

   

 • za 9 nov 2019, 10:00
  Spellenspektakel

  Het is weer tijd voor het jaarlijkse spellenspektakel! En dit jaar is het Utrecht! Het spellenspektakel is de grootste spellenbeurs van de BeNeLux. En wij gaan er heen. Als je nieuwe spellen wil ontdekken is dit de plek voor jou!

 • ma 11 nov 2019, 12:00
  A-EskwaTaart

  Pak een gratis stukje taart van A-EskwaTaart en wie weet bak jij voor de volgende keer de taart!

Leden

2672

Activiteiten 2018-2019

288

Actieve commissies

42

Foto's

97327