Studievereniging A–Eskwadraat

Gametechnologie – Informatica – Informatiekunde – Natuurkunde – Wiskunde

Door het organiseren van activiteiten en het hebben van een gezelligheidskamer brengt A–Eskwadraat studenten en onderwijs dichter bij elkaar. Ontdek wat A–Eskwadraat jou als student te bieden heeft!

A–Eskwadraat organiseert veel activiteiten voor haar leden, mede mogelijk gemaakt door alle commissies die A–Eskwadraat heeft

Lijkt het je ook leuk om activiteiten te organiseren of om A–Eskwadraat te organiseren? Neem dan een kijkje bij onze commissievacatures!

 • di 27 feb 2018, 12:45
  WWW'tje: Evaluaties

  We zullen het over tussenevaluaties en de caracal evaluaties hebben. 

  Deze activiteit is alleen bedoeld voor wiskundestudenten. 

 • di 27 feb 2018, 13:00
  Lunchlezing van ING "Blockchain in the Financial World"

  ING is de grootste online bank van Europa en de grootste werkgever van IT-professionals in Nederland. IT vormt een essentieel onderdeel van het succes van de bank. Immers, ‘Veertig miljoen klanten zijn afhankelijk van onze technische beslissingen’, aldus Ron van Kemenade, wereldwijd CIO van ING Bank. 
  Het overgrote deel van alle contacten met onze klanten verloopt online. Alleen al in Nederland heeft ING heeft ruim 4,5 miljoen internetbankierende klanten. Er wordt dagelijks door circa 1,3 miljoen klanten ingelogd op Mijn ING en er vinden ongeveer 145.000 transacties per dag  plaats. 

   

  Een blockchaindeveloper van ING komt vertellen over R3 Corda: Corda is een platform gebaseerd op de blockchaintechnologie onder andere gebouwd door ING. Het gebruikt de voordelen van de blockchaintechnologie, maar de nadelen voor de financiele wereld zijn eruit gehaald.

   

 • wo 28 feb 2018, 22:00
  Feest: Campinglife!

  Op 28 februari vieren we feest met PAP, Usocia, Storm, Versatile en Vocus!

  Houden jullie ook zo van die heerlijke witte leggings, sokken in je slippers, een lekkere bierbuik, een panter printje en in je linker een biertje? Dan komt dat goed uit! Laat je op dit ordinair lekkere feest meenemen in de wereld van ‘Campinglife’. Hier mag je op je allerfoutst en ordinairst verschijnen. Kleed je dus lekker fout aan en vergeet vooral die toiletrol onder je arm niet! We zien jullie graag op 28 februari om 22:00 in de Woollomooloo! Minimum leeftijd is 18 jaar. Koop snel je kaartje voor slecht 4 ekkies in de voorverkoop bij je eigen vereniging. Vriendjes en vriendinnetjes zijn uiteraard welkom.

 • do 1 mrt 2018, 16:30
  Sprookjesborrel

  Er was eens een borrel... Alle sprookjesachtige wezens verzamelden zich in de Vagant om verhalen te vertellen over hun avonturen door de magische wereld van de studietijd. De één vertelde over zijn 34-jarige bachelor, en de ander over haar 129e commissie. Wat een drama allemaal. Wij als BBCie bieden de oplossing: kom samen met ons je verhalen versterken, of kom gewoon bier drinken. Vet leuk, waarschijnlijk.

 • do 1 mrt 2018, 17:15
  PhD-praatje

  Heb je nog geen idee wat het betekent om een PhD te doen of wil je de ervaringen van een echte wiskunde-PhD'er horen? Kom dan naar ons PhD-praatje! Deze activiteit is bedoeld voor studenten die de bachelor wiskunde doen, maar iedereen met interesse is welkom.

 • vr 2 mrt 2018, 00:00
  PION 2018

  Het Project Interuniversitaire Olympiade Natuurkunde (PION) is een natuurkundewedstrijd voor natuurkunde studenten. Het PION bestaat sinds 1995 en wordt georganiseerd door leden van het SPIN. Oorspronkelijk was de wedstrijd voor bachelorstudenten en kregen zij 4 uur de tijd om in teams van 4 personen 10 theoretische opdrachten op te lossen. Het team met de meeste punten wint en mag door naar de internationale natuurkunde wedstrijd, PLANCKS. Dit geldt eveneens voor het tweede team.

 • vr 2 mrt 2018, 14:30
  Bedrijfsbezoek Cegeka

  Bedrijfsbezoek met alle studiereisdeelnemers naar Cegeka. Dit bedrijfsbezoek is voor alle deelnemers verplicht! We worden daar om 14.30 uur verwacht. Kom netjes en blijf beleefd.

  Mocht je als niet-deelnemer ook graag mee willen, stuur dan een mailtje naar studiereis1718@a-eskwadraat.nl.

  Adres gegevens van Cegeka:
  Bastion 4
  3905NJ Veenendaal

  We vertrekken met de trein van 13.54 uur vanaf spoor 19 op Utrecht Centraal

 • ma 5 mrt 2018, 12:00
  A-EskwaTaart

  Pak een gratis stukje taart van A-EskwaTaart!

 • ma 5 mrt 2018, 13:00
  Inhousedag Topicus

  Maandag 5 maart gaan we op bezoek bij Topicus in Deventer! Zij zullen voor ons een interessant programma voorbereiden, verder informatie volgt nog.

  Schrijf je in op de site als je mee wilt, er kunnen maximaal 30 mensen mee!

 • ma 5 mrt 2018, 15:15
  Spellenavond

  Zo lang al geen Spellenavond. Dat kan toch niet?

 • di 6 mrt 2018, 18:45
  NGU lezing maart

  Spreker en onderwerp zijn nog niet bekend

  De NGU lezingen zijn lezingen over vette natuurkundeonderwerpen georganiseert door het Natuurkundig Gezelschap te Utrecht. Als studenten zijn wij hier ook meer dan welkom. De lezingen zijn voor algemeen natuurkundig publiek en daarom ook goed te begrijpen voor eerste- en tweedejaars. Vanwege het late tijdstip sponsort de NGU pizza's voor de lezing.  Als je voor 16:30 op de dag van de lezing inschrijft voor de activiteit staat er om 18:45 GRATIS pizza voor je klaar in het KBG op de eeste verdieping aan het begin van de gang naar het BBG. Wil je naar de lezing maar hoef je geen pizza? Schrijf je dan niet in. 

 • do 8 mrt 2018, 13:00
  Workshop van de Rijksoverheid

  Het Rijks ICT Traineeprogramma

   

  Op donderdag 18 januari komen de Rijks ICT- trainees een casus geven over:

   

  Digitaal stemmen

  In een digitale samenleving is alles online. Met het grootste gemak bestel je boodschappen of heb je contact met vrienden aan de andere kant van de wereld. Kunnen we de democratie van de toekomst ook online krijgen?

  Stel dat jouw team wordt gevraagd een concept te presenteren voor digitaal stemmen aan de minister van Binnenlandse Zaken. Stemmen moet plaats onafhankelijk kunnen en de resultaten moeten snel bekend zijn. Iedereens belangen moeten goed worden afgewogen en het stemrecht moet gewaarborgd blijven.

  Hoe ziet jouw oplossing eruit?

   

  Informatie Rijks ICT Traineeprogramma

  Als ICT-trainee meehelpen bij het analyseren en ontsluiten van data. Complexe ICT -projecten tot een succes maken met portfolio management. Of je cybersecurityskills inzetten voor een veiliger Nederland. Dit zijn voorbeelden van het werk dat je als Rijks ICT-trainee kunt gaan doen.

  Voor meer informatie over het Rijks ICT Traineeprogramma programma kun je alvast kijken op: www.werkenvoornederland.nl/ritp

   

  Er zal ook gratis lunch zijn!

 • vr 9 mrt 2018, 09:00
  Grote ExcurCie naar Parijs

  Dit jaar gaan we met de Grote ExcurCie naar Parijs toe. Het zal zijn van 9 t/m 11 maart 2018. Vrijdagochtend vroeg zullen we met de bus vertrekken naar Parijs. Gedurende het weekend zullen we onder andere de universiteit bezoeken, een kroegentocht houden en nog veel meer. Een deel van de tijd zijn we als groep bezig, maar er is ook genoeg vrije tijd. Zondagmiddag zullen we weer teruggaan naar Utrecht.

 • ma 12 mrt 2018, 12:00
  Bestuursinformatielunch (neem zelf je lunch mee)

  Kom gezellig lunchen met Alles op Alles en stel al je vragen over bestuurszaken en -bezigheden, en meer! Is sowieso gezellig.

 • di 13 mrt 2018, 12:45
  WWW'tje: Honours

  Het huidige honoursprogramma zal onder de loep worden genomen. 

  Deze activiteit is alleen bedoeld voor wiskundestudenten. 

 • di 13 mrt 2018, 17:00
  BestuursInformatieUurtje

  Lijkt het jou leuk om een jaar lang een vereniging te runnen en bestuur te zijn van A-Eskwadraat, of wil je gewoon weten wat een bestuurslid zoal doet? Kom dan naar het BestuursInformatieUurtje! Hier vertellen we je alles over wat je precies doet als bestuurslid, maar ook alles over de praktische zaken.

Enquete Site&Systeem

Beste leden,

Wij zijn bezig met onderzoeken hoe de website en het systeem bij A-Eskwadraat worden gebruikt, om te kijken hoe we dit eventueel zouden kunnen veranderen om de werkdruk bij onze technische commissies te verlagen. Zouden jullie ons kunnen helpen met informatie verzamelen en deze enquete kunnen invullen. Alvast heel erg bedankt!

 

 • Alquin Nooteboom

 • Bart van Assen

 • Bart Rook

 • Coen Kenter

 • Dustin Meijer

 • Jesse de Ruijter

 • Marlène van der Kaaij

 • Marthe Olthuis

 • Nienke Uijlen

 • Toby Rufinus

Cijfers

Leden

1924

Activiteiten 2015-2016

294

Actieve commissies

43

Foto's

89953