Studievereniging A–Eskwadraat

Gametechnologie – Informatica – Informatiekunde – Natuurkunde – Wiskunde

Door het organiseren van activiteiten en het hebben van een gezelligheidskamer brengt A–Eskwadraat studenten en onderwijs dichter bij elkaar. Ontdek wat A–Eskwadraat jou als student te bieden heeft!

A–Eskwadraat organiseert veel activiteiten voor haar leden, mede mogelijk gemaakt door alle commissies die A–Eskwadraat heeft

Lijkt het je ook leuk om activiteiten te organiseren of om A–Eskwadraat te organiseren? Neem dan een kijkje bij onze commissievacatures!

 • do 19 okt 2017, 14:30
  Themabekendmaking Jaarboek '16 - '17 MET GRATIS ETEN

  Hey lieve leden,

  Wij zijn al een tijdje bezig met het jaarboek en nu mogen JULLIE ook weten waar wij mee bezig zijn! 19 oktober om half 3 is het zo ver. Wij gaan het thema van het jaarboek '16-'17 bekendmaken EN er is gratis eten. 

  Liefs van de Jaarboekcommissie

 • do 19 okt 2017, 16:30
  Shot in de roosborrel (commissiefotoshootborrel)

  Commissiefotoshootborrel

 • do 19 okt 2017, 22:00
  Toga Feest: Toga or not toga?

  Na millenia van broeken, rokken en andere strak zittende kleding maakt de toga zijn rentree! Onze bronnen bij Vogue hebben vernomen dat dit hèt item wordt dit najaar. Heb je geen toga liggen? Een oud laken is een prima vervanging tot het echte werk in de winkels ligt.
  Een groot voordeel van een toga is natuurlijk dat je veel bewegingsvrijheid hebt, want alles zit lekker losjes. Dit kan goed benut worden bij het sporten en dan vooral yoga, want dat rijmt zo lekker.
  Neem dus je favoriete sporttoga mee en laat je bierspier volledig ontspannen dit feest!
   

 • za 21 okt 2017, 09:00
  Liftwedstrijd 2017

  De legendarische jaarlijkse activiteit is er weer: de liftwedstrijd!

  Als je een kaartje koopt, geef dan meteen aan met wie je een koppel bent. Als je geen koppel hebt, maar toch graag mee wilt doen, kun je een mailtje naar ons sturen (axicie@a-eskwadraat.nl) dan gaan wij voor jou een partner proberen te vinden. Wij raden aan dat er per koppel minstens 1 man zit, maar dit is niet verplicht.

  Als je nog nooit hebt meegedaan aan deze legendarische activiteit volgt hier een kleine uitleg:

  Om 9 uur sochtends krijgt iedereen een smsje met daarin de tussenlocatie en dan kan je daar zo snel mogelijk heenliften. Bij de tussenpost zitten wat AxiCieërs die je een opdracht geven, met als antwoord de eindlocatie. Als je de eindlocatie hebt bemachtigd kun je daar naar onderweg. Daar eenmaal aangekomen gaan we samen eten en hebben wij een hostel voor jullie geregeld. Als je vast komt te zitten onderweg komen wij jullie ook nog eens ophalen met het busje dus iedereen komt aan op het eindpunt! Eenmaal daar kun je je avond zelf invullen en in de ochtend weer terug ofwel liftend ofwel met het OV.

  Als je meedoet en een kaartje hebt gekocht komt er ook nog een uitgebreide infomail voor alle deelnemers.

  Doe mee en maak kans om in een Porsche te liften (ja dit is echt gebeurd wow, omg, vet, vertel meer)!!

 • ma 23 okt 2017, 08:00
  Por-In-De-Zij-Moordspel

  Niemand vindt het fijn om in de zij geport te worden, maar wat als het daadwerkelijk een moordwapen kon zijn? Dit concept gaat de FantaCie onderzoeken in het moordspel van dit jaar: Het Por-In-De-Zij-Moordspel, waarin geen van je zijdes veilig zijn. De regels zijn simpel:

  https://www.a-eskwadraat.nl/Vereniging/Commissies/fantacie/Moordspel2017.html

  Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar fantaciemoordspel@gmail.com. De deadline voor deze inschrijvingen is op zaterdag 21-10-2017 23:59:59. Succes met de por!

 • ma 23 okt 2017, 12:00
  A-EskwaTaart

  Pak een gratis stukje taart van A-EskwaTaart! De bakkers voor vandaag zijn: Olaf de Graaff, Daniël Kuijper en Wies en Marjolein.

 • ma 23 okt 2017, 13:00
  Wiskunde Escape Room

  Wegens groot succes vorig jaar presenteert de Cie Infinity alweer: De Wiskunde Escape Room!

  Probeer zo snel mogelijk te ontsnappen uit een kamer vol met wiskundige puzzels. Het snelste team krijgt een prijsje!

  De rondes duren drie kwartier en beginnen op gehele uren. De eerste ronde begint om 13:00 en de laatste om 18:00. Je kan je opgeven door een mail te sturen naar cieinfinity@a-eskwadraat.nl.

 • di 24 okt 2017, 12:45
  DiMiO: vakorganisatie

  In dit DiMiO zal vakorganisatie besproken worden. Denk hierbij aan roostering, informatievorziening, etc. Zijn er bijvoorbeeld structurele problemen of juist dingen die wel heel goed gaan?
  Natuurlijk is er ook tijdens dit DiMiO tijd voor algemene opmerkingen/klachten of opmerkingen/klachten over lopende vakken.

  Het DinsdagMiddagOverleg (DiMiO) wordt georganiseerd voor studenten natuurkunde door het StudentenOverleg Natuur- en Sterrenkunde (SONS)

 • di 24 okt 2017, 13:00
  Lunchlezing Topicus

  Dinsdag 24 oktober is er weer GRATIS lunch! Topicus komt namelijk een lunchlezing geven.

  "ACID reflux: je transactiemodel refactoren, hoe moeilijk kan dat zijn?"
  In minder dan een jaar tijd hebben ze bij Topicus Onderwijs het transactiemodel en de caching onder vier van de grootste onderwijsapplicaties van Nederland volledig vervangen. Dit ging uiteraard niet zonder slag of stoot, en Topicus neemt jullie graag mee in het proces hierachter.
  Topicus Onderwijs verzorgt voor veel scholen (basisscholen en voortgezet onderwijs) de leerlingvolgsystemen en leerlingadministratie. Grote kans dat jij hier ook gebruik van hebt gemaakt toen je op de middelbare zat.
  Maar Topicus doet veel meer dan alleen dingen voor het onderwijs: "Nergens wordt zo enthousiast gewerkt aan digitale oplossingen die de zelfredzaamheid van de burger vergroten. Wij richten ons op belangrijke maatschappelijke vlakken als Zorg, Finance, Overheid, Legal, Security en Onderwijs. Bijna iedereen in Nederland komt in aanraking met onze nuttige en vooruitstrevende digitale producten."

  Schrijf je vooral in op de site als je komt, maar je bent natuurlijk ook welkom als je niet bent ingeschreven!

 • di 24 okt 2017, 17:00
  Promocursus

  Wil jij de activiteiten van je commissie laten shinen? De activiteit helemaal vol krijgen? Kom dan naar de eerste promocursus van het jaar! Voor alle promocommissarissen van commissies en andere geïnteresseerden.

 • wo 25 okt 2017, 16:30
  Knabbel en babbelborrel

  We gaan weer knabbelen en babbelen. 

 • ma 30 okt 2017, 17:00
  Voorzitterscursus

  Kom je voorzittersvaardigheden verbeteren!

 • di 31 okt 2017, 17:00
  (Re)creatieve Wiskunde Avond

  Het idee dat wiskunde niet alleen nuttig hoeft te zijn, maar dat je ook leuke wiskunde kan doen puur en alleen omdat het leuk is, is bijna 4000 jaar oud en bedacht door de Babyloniers. Om deze oeroude traditie van het doen van recreatieve wiskunde in stand te houden organiseert de Cie-Infinity maandelijks de (Re)creatieve Wiskundeavond. Een avondje samen onder het genot van een koekje leuke vraagstukken bekijken, van het soort dat je ook krijgt op wedstrijden zoals de (internationale) Wiskunde Olympiade, de MOAWOA of het IMC. Iedereen is welkom en er zijn vraagstukken van ieder niveau! So join the dork side, we have cookies!

 • vr 10 nov 2017, 17:00
  Breek Free

  UITVERKOCHT!

  In het weekend van 10 t/m 12 november zal de super vette Breek plaatst vinden, dit jaar in het mooie Ermelo. Dit is het eerstejaars weekend, waar maar 30 eerstejaars mee kunnen. We gaan leuke activiteiten doen, chillen, feesten. Zo leer je weer veel meer andere eerstejaars kennen. Voorbeelden van vorig jaar zijn lasergamen, boogschieten en klimmen. Wat we dit jaar gaan doen is een verrassing! 

  Dit weekend kost je maar 30 euro en dan heb je slapen, eten & drinken, feest en activiteiten. Je bent alleen nog zelf verantwoordelijk voor het vervoer naar Ermelo. Wees er snel bij want VOL = VOL!

 • ma 13 nov 2017, 12:00
  A-EskwaTaart

  Pak een gratis stukje taart van A-EskwaTaart!

  (I.v.m. de tentamenweek is de A-EskwaTaart van 6 november verplaatst naar 13 november)

 • ma 13 nov 2017, 13:15
  LaTeX cursus deel 1

  LaTeX is een wiskunde vriendelijke tekstverwerker, en is echt super nuttig als je een scriptie of een nette inleveropgave wilt maken!

  In deze cursus leren wij je hoe je dit met LaTeX kan doen.

  LaTeX is namelijk een meer code-based programma, wat niet zo intuitief is als je er mee begint, maar veel nuttiger wordt als je de code goed begrijpt.

  NEEM EEN LAPTOP MEE ALS JE DIE HEBT!!!

  We zullen je helpen om LaTeX te installeren, want dit is een zeer gevoelig

 • Brian Kok

 • Coen Rouwmaat

 • Eva Witschge

 • Koen Haverkort

Cijfers

Leden

1918

Activiteiten 2015-2016

294

Actieve commissies

40

Foto's

88863