Studievereniging A–Eskwadraat

Gametechnologie – Informatica – Informatiekunde – Natuurkunde – Wiskunde

Door het organiseren van activiteiten en het hebben van een gezelligheidskamer brengt A–Eskwadraat studenten en onderwijs dichter bij elkaar. Ontdek wat A–Eskwadraat jou als student te bieden heeft!

A–Eskwadraat organiseert veel activiteiten voor haar leden, mede mogelijk gemaakt door alle commissies die A–Eskwadraat heeft

Lijkt het je ook leuk om activiteiten te organiseren of om A–Eskwadraat te organiseren? Neem dan een kijkje bij onze commissievacatures!

 • ma 22 okt 2018, 07:45
  Care for the future - Symposium

  Deze activiteit is in het Engels, daarom hieronder een beschrijving in het Engels.

   

  October 22nd, the symposium 'Care for the Future' will take place in Theatre 'De Veste' in Delft. In a day filled with talks, discussions and fun, you will be enlightened by the academics who are currently pushing the boundaries in healthcare technology. Together, they are trying to improve health, bit by bit.
  Computer science and mathematics play an important role in the medical industry. During this day, you'll learn about the newest technology for curing cancer, how virtual reality can be used as medicine, the ethical discussions that arise with these technologies and much more. 
  To stay up to date, go to wisv.ch/sympofb or buy your ticket at wisv.ch/events to attend.
   

 • ma 22 okt 2018, 12:00
  A-EskwaTaart (Herhaling)

  Pak een gratis stukje taart van A-EskwaTaart en wie weet bak jij voor de volgende keer de taart!

 • ma 22 okt 2018, 15:15
  Spellenmiddag

  Het is al laat in Oktober, dus het wordt tijd voor de eerste spellenmiddag van het studiejaar. Heb je ook zo'n zin om weer gezellig spellen te spelen? Kom dan naar deze leuke activiteit.

  P.S. Het is waarschijnlijk dat er pizza wordt besteld. Als je hieraan mee wilt doen, raden we aan om contant mee te nemen.

 • di 23 okt 2018, 08:00
  Wasknijper Moordspel

  Ben je ooit met een wasknijper aan je kleding naar de uni gekomen? Dat is zo beschamend. Maar wat nou, als je op de uni die wasknijper aan je kleding bevestigd krijgt? Je zou je doodschamen. En dat is het hele idee achter het moordspel van dit jaar. De FantaCie presenteert: het Wasknijper moordspel, waarin geen kledingstuk veilig is voor de wraak van de wasknijper!
  De Regels (en inschrijfmethode) zijn simpel, en hier te vinden:
  https://www.a-eskwadraat.nl/Vereniging/Commissies/fantacie/moordspel2018.html

  En dit is de pagina waar je niet wilt dat je naam terecht komt:
  https://www.a-eskwadraat.nl/Vereniging/Commissies/fantacie/Moordspel2018-status.html

 • di 23 okt 2018, 12:45
  WWW'tje (niet) bijlopen

  Inlevers, toetsen en gewoon huiswerk: om altijd bij te lopen is best veel gevraagd. Door de weken heen wisselt de werklast en iedereen plant anders. Nu we tegen de tentamenweek aan zitten maken veel studenten zich toch zorgen over hoe ze bijlopen.

  Het WOL wil weten hoe jij dit ervaart en hiermee omgaat. We gaan graag in gesprek met alle studenten hierover. Iedereen die met ons mee wil denken, of gewoon nieuwschierig is naar wat er speel binnen de studie wiskunde of op de universiteit, is van harte welkom.

  We nodigen je daarom graag uit voor ons WWW'tje aantaande dinsdag 23 oktober om 12:45, in BBG 0.69. Wij zorgen voor thee, koekjes en fruit!

 • di 23 okt 2018, 13:00
  Lunchlezing Ordina

  Ordina is de grootste onafhankelijke ICT dienstverlener in de Benelux met circa 2650 werknemers. Ze bouwen en beheren ICT-toepassingen in allerlei verschillende sectoren, van onderwijs tot de zorg. Zeker een grote speler dus!

  Deze lezing zal gegeven worden door Rogier van Apeldoorn (Codesmith Jtech Ordina).

  Rogier heeft vanuit zijn rol als Ontwikkelaar bij Ordina, voor de Rabobank de RaboWallet gebouwd. In zijn vrije tijd heeft Rogier samen met zijn vrouw en kinderen 1 van de beste Nederlandse educatieve apps gebouwd. In deze lezing geeft Rogier uitleg over het nieuwe Google platform Flutter.io, waarmee m.b.v. de programmeertaal Dart, een native app kan worden gebouwd voor Android en iOS.

 • di 23 okt 2018, 17:00
  PromoCursus

  Hoe lok je nou toch die mensen naar je activiteiten? Met promotie natuurlijk! Een van de bekendste manieren is natuurlijk de poster. Maar er zijn meer manieren om promo te doen. Wil je weten hoe en wat? Kom dan naar de promocursus en leer hoe je de beste promo van A–Eskwadraat maakt!

 • di 23 okt 2018, 20:00
  Technotopia: De blockchain belofte

  Het digitale regeert. Algoritmes, data en virussen maken steeds meer de dienst uit in de criminaliteit, veiligheid en zorg. Wie de wereld wil blijven begrijpen kan hier niet omheen, maar de betekenis van dit soort ontwikkelingen is vaak onduidelijk. In deze serie hoor je experts over vier invloedrijke technologieën. Hoe werken ze en wat gaan we er de komende jaren van merken?

  Bestuurskundige dr. Hanna Deleanu legt de potentie en problemen van de blockchain bloot. Over transparantie, idealen en hooggespannen verwachtingen.

 • wo 24 okt 2018, 17:15
  Voorzitterscursus

  Wat wordt er allemaal van je verwacht als voorzitter? Hoe kan je het beste met bepaalde situaties omgaan? Het antwoord op deze vragen en meer zullen voorbij komen tijdens de voorzitterscursus! 

 • do 25 okt 2018, 13:00
  Themadag Security

  Ben je goed in hacken? Of nog niet zo goed, maar wel geïnteresseerd in cyber security?

  Kom dan 25 oktober naar Ruppert D om 13:00!

  Jan van Vlietland komt wat vertellen over Cybersecurity en Software Engineering, en Ramses Sloeserwij komt een lezing én een workshop geven.

  Daarnaast hebben we voor alle aanwezigen ook nog een gratis Subwaylunch.

  Genoeg reden om te komen dus!

 • do 25 okt 2018, 16:30
  Promo-escalatieborrel (tevens fotoshootborrel en introreünieborrel)

  100 biertjes! 100 toeters! 100 promo!

 • do 25 okt 2018, 22:00
  Introreünie: Duct tape feest

  Het eerste feest van het jaar komt er weer aan, en op veler verzoek wordt er een thema uit de oude doos gehaald: Duct tape!

  Oftewel, kom langs en tape jezelf of je beste vriend(in) vast aan een persoon, een object, de muur, bier, voedsel, wat je maar wilt! Ook worden creaties gemaakt van duct tape zeer gewaardeerd!

 • vr 26 okt 2018, 12:00
  Uitbrakfilm

  Weet je wat vet is? Het ducttapefeest donderdag 25 oktober. Daarom gaan wij de dag erna lekker uitbrakken in de kamer. Meer info volgt (waarschijnlijk niet want ik ben dan brak, kom maar gewoon langs)

 • di 30 okt 2018, 15:15
  Extra Spellenmiddag

  Als je dacht dat 1 spellenmiddag in het eerste blok wat weinig was, dan opgelet: er is een extra spellenmiddag ingelast op 30 oktober. Of deze spellenmiddag extra spooky zal zijn vanwege Halloween? Tja, er is maar een manier om daar achter te komen, en dat is om te komen.

  P.S. Als je naar een pizza kijkt op een bepaalde manier, lijkt het op een object wat je vast met Halloween associëert. Om dat te bewijzen, wordt er waarschijnlijk pizza besteld, en daarom raden we aan contant geld mee te nemen.

 • di 30 okt 2018, 20:00
  Technotopia: Dokter Data

  Het digitale regeert. Algoritmes, data en virussen maken steeds meer de dienst uit in de criminaliteit, veiligheid en zorg. Wie de wereld wil blijven begrijpen kan hier niet omheen, maar de betekenis van dit soort ontwikkelingen is vaak onduidelijk. In deze serie hoor je experts over vier invloedrijke technologieën. Hoe werken ze en wat gaan we er de komende jaren van merken?

  Hoogleraar Innovatie prof. Floor Scheepers onderzoekt het nut van big data in de psychiatrie. Is de patiënt in nullen en enen te vangen?

 • di 6 nov 2018, 20:00
  Technotopia: Cybercriminaliteit

  Het digitale regeert. Algoritmes, data en virussen maken steeds meer de dienst uit in de criminaliteit, veiligheid en zorg. Wie de wereld wil blijven begrijpen kan hier niet omheen, maar de betekenis van dit soort ontwikkelingen is vaak onduidelijk. In deze serie hoor je experts over vier invloedrijke technologieën. Hoe werken ze en wat gaan we er de komende jaren van merken?

  Criminoloog Rolf van Wegberg vertelt hoe cybercriminelen afpersen, frauderen en gegevens stelen. Hoe kwetsbaar zijn we? En wat kunnen we ertegen doen?

 • Finn Vos

 • Thomas Jalving

Leden

2336

Activiteiten 2016-2017

277

Actieve commissies

39

Foto's

92904