Studievereniging A–Eskwadraat

Gametechnologie – Informatica – Informatiekunde – Natuurkunde – Wiskunde

Door het organiseren van activiteiten en het hebben van een gezelligheidskamer brengt A–Eskwadraat studenten en onderwijs dichter bij elkaar. Ontdek wat A–Eskwadraat jou als student te bieden heeft!

A–Eskwadraat organiseert veel activiteiten voor haar leden, mede mogelijk gemaakt door alle commissies die A–Eskwadraat heeft

Lijkt het je ook leuk om activiteiten te organiseren of om A–Eskwadraat te organiseren? Neem dan een kijkje bij onze commissievacatures!

 • do 14 dec 2017, 16:30
  Themabekendmaking Dies 2018

  Wat wordt het thema van de Dies 12 t/m 16 februari 2018???
  Ben je nieuwsgierig, kom dan naar de themabekendmaking tijdens de borrel!!

 • do 14 dec 2017, 16:30
  Bamboe borrel

  Exotische borrel. Misschien komt er een panda. 

 • ma 18 dec 2017, 12:00
  A-EskwaTaart

  Pak een gratis stukje taart van A-EskwaTaart!

 • ma 18 dec 2017, 13:00
  Statistiek-AMO-middag

  Heb jij interesse in statistiek en vraag je je af wat je hier later mee kan? Kom dan naar de statistiek-AMO-middag! Hier zullen het UMC en Dentsu Aegis Network vertellen wat zij met statistiek doen. En we beginnen ook nog eens met een gratis lunch!

  Dentsu Aegis Network

  At Dentsu Aegis Network, an international marketing agency, we help our clients with designing, planning and optimizing their campaigns. This raises the question of what defines a good campaign. We have defined a score that measures the quality of a campaign, which allows us to analyse what factors might influence performance. Ideally, we can then tune these factors in order to get better results. I will discuss the construction of this quality score and its applications to derive value for the client.

  UMC - Use of multi-state models in medical research

  Medical investigations are often concerned with the evaluation of the effect of several time–dependent stochastic events acting on the same subject. In this direction, multi–state models describe the evolution of subjects between a finite number of states or systems exposed to several kinds of events. Therefore, multi-state models have become a useful tool to study the association of  certain time-dependent exposures (e.g. infections) and mortality in observational cohort studies. In this talk I will sketch the basic theory and I will present two applications, using data from the ICU of the Utrecht University Medical Center (UMCU).

 • di 19 dec 2017, 13:00
  Gratis Kerstlunch!

  Kom gezellig (gratis) met ons lunch om vast kerst te vieren!

 • di 19 dec 2017, 17:00
  (Re)creatieve Wiskunde Avond

  Het idee dat wiskunde niet alleen nuttig hoeft te zijn, maar dat je ook leuke wiskunde kan doen puur en alleen omdat het leuk is, is bijna 4000 jaar oud en bedacht door de Babyloniers. Om deze oeroude traditie van het doen van recreatieve wiskunde in stand te houden organiseert de Cie-Infinity maandelijks de (Re)creatieve Wiskundeavond. Een avondje samen onder het genot van een koekje leuke vraagstukken bekijken, van het soort dat je ook krijgt op wedstrijden zoals de (internationale) Wiskunde Olympiade, de MOAWOA of het IMC. Iedereen is welkom en er zijn vraagstukken van ieder niveau! So join the dork side, we have cookies!

 • di 19 dec 2017, 17:00
  Bowlen met Procam

  Lekker twee uurtjes helemaal gratis bowlen! En ondertussen natuurlijk ook nog even kletsen met mensen van het bedrijf Procam die deze activiteit sponsoren. Schrijf je allemaal in!!

  Ssssstrikkeeee!

 • wo 20 dec 2017, 11:00
  Kerstballen Versieren!

  Het is bijna zover, kerstmis!

  Maar behalve Skyradio, is er natuurlijk meer nodig om in de kerststemming te komen, decoratie! En daarom organiseren wij:

  'Kerstballen Versieren!'

  Wij zorgen voor lege kerstballen en een hoop knutselspullen om je eigen meesterwerk te maken! Zelf mag je natuurlijk ook nog van alles meenemen.

 • do 21 dec 2017, 16:30
  Vagant afscheidsborrel, oh nee toch niet

  De Vagant mag toch blijven! Jeej

   

  De tijd om afscheid te nemen van de Vagant is helaas gekomen. Het zal waarschijnlijk de laatste borrel in de Vagant zijn. Snik 

  Het is ook bijna kerst, dus we zijn nog wel een klein beetje blij. 

 • do 21 dec 2017, 20:00
  Cantus!

  Donderdag 21 december is de jaarlijkse cantus van A-eskwadraat.

  Zet deze vast in je agenda!

  Meer informatie volgt nog.

 • vr 22 dec 2017, 20:00
  Adternatieve 11-kroegentocht

  It giet oan!!! Het ijs wordt dikker en de kou sluipt de huizen binnen. Dan zit er maar één ding op: kroegentochten. Ga jij gewapend met je winterkleding en een goed gevulde fles met warm makende lekkernij op pad om de strijd te winnen? Schrijf je dan snel in! Meer info wordt vanzelf beschikbaar, haal in ieder geval je stempelkaart op in de kamer in de week voor de kerstvakantie!

 • za 23 dec 2017, 17:00
  FilmBingo

  Ben jij ook brak van de kroegentocht? Of wil je graag een film kijken? Of houd je van Bingo spelen? Kom filmbingo doen met de leukste mensen, want daar hoor jij ook bij!

 • vr 5 jan 2018, 17:00
  Wintersport 1718

  Het is weer tijd voor de leukste vakantie van het jaar! De wintersport! Dit jaar gaan we naar Sauze d'Oulx in Italië (https://www.wintersporters.nl/dorpen/sauze-d-oulx). We zullen dit jaar vertrekken op 5 januari en terugkomen op 14 januari. Volg het onderstaande stappenplan als je je wil inschrijven voor deze geweldige reis! De kosten zijn 339 euro zonder skihuur en lessen. Daarnaast komt nog een deelnemers bijdragen van 25 euro voor een trui en activiteit ter plaatse.

  INSCHRIJVEN NIET MEER MOGELIJK!

  Voor mensen die zich al wel hebben ingeschreven, vergeet de laatste stappen niet.

   

  Stap 15: STUUR EEN KOPIE VAN JE PASPOORT OF ID EN ZORGPAS!!! (wintersport1718@a-eskwadraat.nl of WhatsAppen naar 06-30114046)

  Als je nog vragen hebt over het inschrijven of andere dingen, mail dan naar wintersport1718@a-eskwadraat.nl

   

 • di 9 jan 2018, 19:00
  NGU lezing januari

  De NGU lezing van januari! De lezing wordt gegeven door Prof.dr. J. Heise (Astrophysics, SRON). Het onderwerp van de lezing volgt later. 

  De NGU lezingen zijn lezingen over vette natuurkundeonderwerpen georganiseert door het Natuurkundig Gezelschap te Utrecht. Als studenten zijn wij hier ook meer dan welkom. De lezingen zijn voor algemeen natuurkundig publiek en daarom ook goed te begrijpen voor eerste- en tweedejaars. Vanwege het late tijdstip sponsort de NGU pizza's voor de lezing. De lezingen zelf zijn elke eerste (soms 2de) dinsdagavond van de maand in het KBG Atlas van ongeveer 20:00 tot 22:00 uur. Als je voor 16:30 op de dag van de lezing inschrijft voor de activiteit staat er om 19:00 GRATIS pizza voor je klaar in het KBG op de eeste verdieping aan het begin van de gang naar het BBG. Wil je naar de lezing maar hoef je geen pizza? Schrijf je dan niet in.

 • di 9 jan 2018, 19:30
  Nemo kennislink live: Het beste voor je baby?

  Het beste voor je baby?
  Over de ethiek van de nieuwste tests voor je ongeboren kind.

  Aanmelden via nemokennislink.nl/live toegang gratis

 • ma 15 jan 2018, 12:45
  Kamerovername Grote Excursie

  Vandaag maken we bekend waar we dit jaar naar toe gaan met de Grote Excursie! Kom gezellig en kom alvast in de sferen van het land. De excursie vindt plaats van 9 tot 11 maart 2018.

 • Alex Braat

 • Chun He

 • Dionysi Alexandridis

 • Hugo Helder

 • Jop Maarse

 • Oscar van Ommeren

Cijfers

Leden

1918

Activiteiten 2015-2016

294

Actieve commissies

41

Foto's

89338