Studievereniging A–Eskwadraat

Gametechnologie – Informatica – Informatiekunde – Natuurkunde – Wiskunde

Door het organiseren van activiteiten en het hebben van een gezelligheidskamer brengt A–Eskwadraat studenten en onderwijs dichter bij elkaar. Ontdek wat A–Eskwadraat jou als student te bieden heeft!

A–Eskwadraat organiseert veel activiteiten voor haar leden, mede mogelijk gemaakt door alle commissies die A–Eskwadraat heeft

Lijkt het je ook leuk om activiteiten te organiseren of om A–Eskwadraat te organiseren? Neem dan een kijkje bij onze commissievacatures!

 • di 22 jan 2019, 17:00
  BestuursInformatieUurtje

  Heb jij altijd al willen weten hoe het is om bestuur te zijn?
  Heb jij misschien interesse om je op te geven als KB'er?
  Vraag je je al de hele tijd af wat wij nou doen op zo'n dag?

  Als het antwoord op een van deze vragen ja is, kom dan naar dit informatieve uurtje! Wij zullen zo goed mogelijk proberen uit te leggen wat het "bestuur van A-Eskwadraat zijn" inhoudt, en uiteraard kun je ons al je vragen stellen. Zo kun je je eventueel oriënteren op een mogelijk bestuursjaar, of ons gewoon beter leren kennen.

 • do 24 jan 2019, 10:30
  Sensor Data Challenge 2019

  De Haagse Hogeschool, CBS, RIVM, en UU dagen je uit: DENKONTWERP, en PROGRAMMEER MEE in deze hackathon! En maak als team kans op de hoofdprijs van 1000 euro.

  De levenskwaliteit wordt voor een groot deel bepaald door gezondheid, leefstijl en leefomgeving. Om erachter te komen hoe deze met elkaar bepalen wat de kwaliteit van leven van de bevolking is, is het belangrijk om te weten hoe we de samenhang daartussen kunnen meten.

  Een camera, microfoon, gps, gyroscoop, accelerometer, lichtsterktesensor, nabijheidssensor, hartslagmeter… de smartphone in je hand of de activity tracker om je pols bevat heel wat slimme sensoren. Ook zijn er losse sensoren die je kunt verbinden met een processorbord zoals een Arduino. Hoe kunnen we die sensoren inzetten of combineren om gezondheid, leefstijl en leefomgeving te meten in bevolkingsonderzoek?

 • do 24 jan 2019, 12:45
  Jongleerworkshop

  Leer jongleren!

 • ma 4 feb 2019, 12:00
  A-EskwaTaart (Herhaling)

  Pak een gratis stukje taart van A-EskwaTaart en wie weet bak jij voor de volgende keer de taart!

 • ma 4 feb 2019, 17:00
  BestuursInformatieUurtje

  Heb jij altijd al willen weten hoe het is om bestuur te zijn?
  Heb jij misschien interesse om je op te geven als KB'er?
  Vraag je je al de hele tijd af wat wij nou doen op zo'n dag?

  Als het antwoord op een van deze vragen ja is, kom dan naar dit informatieve uurtje! Wij zullen zo goed mogelijk proberen uit te leggen wat het "bestuur van A-Eskwadraat zijn" inhoudt, en uiteraard kun je ons al je vragen stellen. Zo kun je je eventueel oriënteren op een mogelijk bestuursjaar, of ons gewoon beter leren kennen.

 • di 5 feb 2019, 13:00
  Workshop Ortec Finance

  Bij Ortec Finance bouwen we software om financiële instellingen en individuen te helpen bij hun financiële beslissingen. In deze workshop leer je om Alexa, de virtuele assistent van Amazon, te programmeren om deze taak uit te voeren. Je begint met een eenvoudig script en het is jouw taak om Alexa intelligenter te maken, beter advies te geven en misschien een beetje persoonlijkheid toe te voegen. We zullen verschillende Amazon Echos (de speakers) meenemen, dus je kunt onmiddellijk je werk testen en met Alexa praten.

 • di 5 feb 2019, 17:00
  (Re)creatieve Wiskunde Avond

  Het idee dat wiskunde niet alleen nuttig hoeft te zijn, maar dat je ook leuke wiskunde kan doen puur en alleen omdat het leuk is, is bijna 4000 jaar oud en bedacht door de Babyloniers. Om deze oeroude traditie van het doen van recreatieve wiskunde in stand te houden organiseert de Cie-Infinity maandelijks de (Re)creatieve Wiskundeavond. Een avondje samen onder het genot van een koekje leuke vraagstukken bekijken, van het soort dat je ook krijgt op wedstrijden zoals de (internationale) Wiskunde Olympiade, de MOAWOA of het IMC. Iedereen is welkom en er zijn vraagstukken van ieder niveau! So join the dork side, we have cookies!

 • di 5 feb 2019, 18:45
  NGU-lezing februari

  Spreker: nog niet bekend
  Onderwerp: nog niet bekend

  De NGU lezingen zijn lezingen over vette natuurkundeonderwerpen georganiseert door het Natuurkundig Gezelschap te Utrecht. Als studenten zijn wij hier ook meer dan welkom. De lezingen zijn voor algemeen natuurkundig publiek en daarom ook goed te begrijpen voor eerste- en tweedejaars. Vanwege het late tijdstip sponsort de NGU pizza's voor de lezing. Als je voor 16:30 op de dag van de lezing inschrijft voor de activiteit staat er om 18:45 GRATIS pizza voor je klaar in het KBG op de eeste verdieping aan het begin van de gang naar het BBGWil je naar de lezing maar hoef je geen pizza? Schrijf je dan niet in. 

 • do 7 feb 2019, 16:30
  Boze buren borrel

  Liever een boze buur dan een verre barman.

 • vr 8 feb 2019, 15:00
  Crea DIY workshop: met schaar, naald en draad.

  image.png

   

  Heb jij een stapel kleding in je kast liggen, waar je graag iets aan wilt veranderen, maar je weet niet hoe!

  Kom dan gezellig langs bij de Crea DIY workshop: met schaar, naald en draad. 

  Ik kan je helpen om met een paar kleine aanpassingen, van een MEHH shirt, een VET AWESOME item te maken. 

  Ook geef ik je een hoop tips en tricks om thuis aan de slag te kunnen gaan. 

  Van de intro zijn er een aantal shirts over die we mogen gebruiken. 

  Daar gaan we eerst even op oefenen en experimenteren voor je aan je eigen kleding begint.

  Dus heb je zin om een middagje met je handen bezig te zijn. Kom dan langs!

   

   

  Een paar handige dingetjes op een rijtje:

  - ERVARING IS NIET NODIG! maar wel handig. Zolang je een schaar vast kunt houden kunnen al best ver komen :p

  - Neem kleding mee die je niet meer draagt, maar nog geen totale afstand van kunt doen. Hoe meer hoe beter!

  - Heb je een stofschaar, NEEM MEE! maakt het leven handiger!!! (een 'scherpe' schaar werkt ook vaak)

  - Het is fijn om af en toe even tussendoor te passen. Dat werkt het fijnste als je een aansluitent hempje/shirt aan hebt.

  - Als je zelf inspiratie materiaal hebt gevonden NEEM MEE! vind ik leuk... Pinterest is LOVE Pinterest is LIFE!

  - Heb je een PhD (Project Half Done), neem hem gerust mee. LET OP! ik ga niet met naaimachines slepen dus het moet wel handwerk zijn.

  - SNIEEAAACKS zijn altijd welkom!!!!1!! 

   

  We gaan er sowieso een gezellige middag van maken IEDEREEN IS WELKOM.

   

   

  Kusje!

 • ma 11 feb 2019, 00:00
  DIES 48

  Een week vol met activiteiten om de 48ste verjaardag van A-Eskwadraat te vieren!!!!!!!!

   

 • ma 11 feb 2019, 15:00
  Lekker met de meiden cocktails

  Heehoihallo hoor je dat ook? Huh, cocktails? Yeaboiii, de Insièmi gaat, in samenwerking met het bedrijf Sogeti, een leipe workshop voor jullie neerzetten! Onder leiding van onze eigen Commissaris Onderwijs, Marloes "Daddy Nugget" van Bokhoven gaan we leren hoe we uiterst smakelijke, vloeibare, (non-)alcoholische versnaperingen kunnen maken! Er zal een shotje, een cocktail en een mocktail worden voorgedaan en daarna kan je lekker zelf aan de slag met de drankjes!

 • ma 11 feb 2019, 17:00
  Patat van de Mat

  Aluminiumfolie, patat, snacks en veel saus.

  Lekker handig. Snel na de cocktailworkshop voor de kroegentocht een bodem leggen. Of gewoon fijn na college wat eten.

 • di 12 feb 2019, 11:00
  Stijldanscursus

  Een cursus stijldansen in stijl, zodat we op gala niet voor schut staan als iedereen daaraan begint. Robert Haring zal de cursus geven.

  Je hoeft trouwens niet je eigen danspartner mee te nemen.

 • wo 13 feb 2019, 13:00
  Grote AmbiguïteitShow

  Vervelend... Zit je een tentamen te maken, zie je een vraag die je op minstens tien manieren kan interpreteren! Bekend gevoel? Kom dan langs bij de Grote AmbiguïteitShow! In groepjes van 3 kan je je hersenen kraken over mogelijke interpretaties, en in een grote show je oplossing presenteren.

 • wo 13 feb 2019, 13:30
  Apenkooien!

  Had je vroeger een leuke basisschool? Dan heb je het vast wel eens gedaan. Voor de mensen die geen leuke basisschool hadden, komst hier nog een kleine uitleg:

  Apenkooien was vroeger dé gymactiviteit. 1x per jaar aan het eind van het jaar ging je dit doen. Het is een variant op tikkertje waarbij je niet de grond aan mag raken. We hebben er al zin in!

  Neem je gymspullen mee!

 • Elise Weusthuis

 • Emma Kisjes

 • Erik de Jong

 • Noud Savenije

 • Timo Bleeker

Leden

2335

Activiteiten 2017-2018

315

Actieve commissies

42

Foto's

93502