Studievereniging A–Eskwadraat

Gametechnologie – Informatica – Informatiekunde – Natuurkunde – Wiskunde

Door het organiseren van activiteiten en het hebben van een gezelligheidskamer brengt A–Eskwadraat studenten en onderwijs dichter bij elkaar. Ontdek wat A–Eskwadraat jou als student te bieden heeft!

A–Eskwadraat organiseert veel activiteiten voor haar leden, mede mogelijk gemaakt door alle commissies die A–Eskwadraat heeft

Lijkt het je ook leuk om activiteiten te organiseren of om A–Eskwadraat te organiseren? Neem dan een kijkje bij onze commissievacatures!

 • ma 23 sep 2019, 12:00
  A-EskwaTaart

  Pak een gratis stukje taart van A-EskwaTaart en wie weet bak jij voor de volgende keer de taart!

 • ma 23 sep 2019, 15:00
  Live Locatie verstoppertje

  *Regels/uitleg*
  Bij live locatie verstoppertje gaan we verstoppertje spelen over de gehele uithof. Het spel begint met een paar zoekers. De rest van de mensen delen hun live locatie in de groepsapp. Wanneer je wordt gevonden stop je met locatie delen en help je mee met zoeken. Je bent gevonden wanneer iemand je duidelijk ziet. Je mag je alleen verstoppen op openbare plekken waar iedereen kan komen. De laatste overgebleven persoon wint de hoofdprijs. Klik op de link op mee te doen.

 • ma 23 sep 2019, 17:00
  LaTeX Cursus deel 1

  In dit eerste deel laten we je zien hoe je LaTeX op de werkende manier installeert en leren we je hoe je een basisdocument kan maken!

  Over de loop van de komende reeks lessen gaan we je leren hoe je formele documenten kan maken zoals je inleveropgaves of je scriptie!

  Neem bij voorkeur eigen laptop mee.

  Meld je hier aan: https://forms.gle/KMYt78WaByYoQeBA7

  Zie de site voor meer informatie.

  De klassikale uitleg wordt in BBG 065 in het Engels gegeven als er mensen zijn die geen Nederlands spreken. 

 • di 24 sep 2019, 12:00
  Mokken versieren

  Wow! Kom je eigen A-Eskwadraat mok versieren! Deze mok kun je de rest van het jaar in de gezelligheidskamer gebruiken om je thee/koffie/water uit te drinken!  

  Wij zorgen voor mokken en stiften, dus neem je creativiteit mee (of zoek die ter plekken) en kom langs! Je kunt op ieder moment binnen lopen.

 • di 24 sep 2019, 12:45
  WWW'tje Informatievoorzieningen

  Waar vind je je rooster, hoe is de cijferopbouw van je vak, welke vakken kan je kiezen en bij wie kan je terecht met vragen? Om goed te studeren wil je goed op de hoogte zijn. Krijg jij alles mee en via welke kanalen? Wat gaat er goed en wat gaat er minder?
  Kortom, ben jij goed (of minder goed) geïnformeerd? WOL wil 't weten!

  Iedereen die met ons mee wil denken over de informatievoorziening, of gewoon nieuwsgierig is naar wat er speelt binnen de studie wiskunde of op de universiteit, is van harte welkom.

  We nodigen je daarom graag uit voor ons WWW'tje op 24 september om 13.00, in BBG079. Wij zorgen voor thee, koekjes en fruit

 • di 24 sep 2019, 17:00
  (Re)creatieve Wiskunde Avond

  Het idee dat wiskunde niet alleen nuttig hoeft te zijn, maar dat je ook leuke wiskunde kan doen puur en alleen omdat het leuk is, is bijna 4000 jaar oud en bedacht door de Babyloniers. Om deze oeroude traditie van het doen van recreatieve wiskunde in stand te houden organiseert de Cie-Infinity maandelijks de (Re)creatieve Wiskundeavond. Een avondje samen onder het genot van een koekje leuke vraagstukken bekijken, van het soort dat je ook krijgt op wedstrijden zoals de (internationale) Wiskunde Olympiade, de MOAWOA of het IMC. Iedereen is welkom en er zijn vraagstukken van ieder niveau! So join the dork side, we have cookies!

 • wo 25 sep 2019, 12:00
  Apenkooien

  Een activiteit in Utrecht waar je lekker nostalgisch kan apenkooien in de middag. Kom gezellig langs!

 • wo 25 sep 2019, 15:15
  Spellenmiddag

  Het nieuwe universiteitsjaar is nu alweer 3 en een halve week bezig, en raad eens? Er is nog geen enkele spellenmiddag geweest. Hoog tijd dat daar verandering in komt. De FantaCie draait weer op volle toeren en presenteert de eerste spellenmiddag van 2019-2020. Kom gezellig met anderen een spelletje spelen, misschien zelfs een nieuw spel leren, en geniet van de middag.

  Deze activiteit heeft vrije inloop en vrije uitloop, en later arriveren is dus absoluut niet erg. Kom dus wanneer je tijd hebt.

  P.S. er wordt gedurende de middag pizza besteld. Indien je hieraan mee wilt doen, raden wij aan om cash mee te nemen.

 • do 26 sep 2019, 12:45
  Thema bekendmaking en kamerovername IT-Symposium

  Hier zal eindelijk het lang verwachte thema van het hoog geanticipeerde IT-Symposium 2019 van A-Eskwadraat bekend gemaakt worden! Kom allemaal snoep eten en het thema ontdekken in de gezelligheidskamer!

 • do 26 sep 2019, 15:00
  Pubquiz

  Een Pubquiz voorafgaand aan de Alsjijeenbiertjezouzijnwelkbiertjezoujedanzijnborrel waarbij eerstejaars iets kunnen winnen

 • do 26 sep 2019, 17:00
  Alsjijeenbiertjezouzijnwelkbiertjezoujedanzijnborrel

  Ik ben een dom blondje

 • ma 30 sep 2019, 14:30
  Tikibad

  Eerstejaars opgelet: Heb jij ook niet genoeg gezwommen afgelopen vakantie? Wij ook niet! Dus kom gezellig met ons mee naar het Tikibad voor slechts €9, inclusief vervoer vanaf BBG en terug. De bus vertekt om 14.45 vanaf BBG, dus zorg dat je er om 14.30 bent. Om 20.30 zal de bus ons weer opgehalen. Kaartjes zijn vanaf nu te verkrijgen bij de boekverkoop!

  P.s. Meerderjaars zijn ook welkom!

 • ma 30 sep 2019, 17:00
  LaTeX Cursus deel 2

  In het tweede deel gaan we kijken hoe we formules, tabellen en matrices gemakkelijk in ons document kunnen krijgen.

  Breng je eigen laptop mee.

 • di 1 okt 2019, 12:00
  Voetbaltoernooi

  Een voetbal activiteit met een twist, georganiseerd in samenwerking met de SportCie speciaal voor eerstejaars.
  Protip: neem je mentorgroep mee voor mentorgroep vs mentorgroep rivaliteit

 • wo 2 okt 2019, 13:00
  Lunchlezing Ordina

  Deze lunchlezing zal een deepdive sessie worden in het opzetten van een volwassen bouwstraat voor je software project. Hierbij worden o.a. technieken gebruikt als Docker, Pipelining, Unit Tests, Code Quality en Security.

  Er zal stap voor stap worden uitgelegd wat het doet en waar het voor is. Tijdens een studie wordt vaak aandacht gespendeerd aan het ontwikkelen met een specifieke taal of met een specifieke opdracht maar in het bedrijfsleven komt er veel meer bij kijken dan alleen ontwikkelen. In het bedrijfsleven zien we dan ook vaak dat er een groot gat zit tussen de studie en werk. Tijdens deze sessie wordt je meegenomen wat er zoal bij komt kijken en waar je aan moet denken bij het opzetten van een software project. Na het zien van deze lunch sessie zal je anders kijken naar een software project en meer inzicht hebben bij de opbouw daarvan. Software projecten voor professionals!

 • do 3 okt 2019, 17:00
  De Première

  Binnenkort gaat CieNEMA in première! Donderdag 3 oktober organiseren we in de kamer de eerste filmavond en ieder is welkom deze bij te wonen. Via onderstaande link kun je stemmen op de beste film: die met de meeste stemmen zal gedraait worden.

  https://forms.gle/PpG6EmVHNwb2hw5j9

  Popcorn en drinken is inbegrepen!

Leden

2668

Activiteiten 2018-2019

288

Actieve commissies

42

Foto's

96963