Studievereniging A–Eskwadraat

Gametechnologie – Informatica – Informatiekunde – Natuurkunde – Wiskunde

Door het organiseren van activiteiten en het hebben van een gezelligheidskamer brengt A–Eskwadraat studenten en onderwijs dichter bij elkaar. Ontdek wat A–Eskwadraat jou als student te bieden heeft!

A–Eskwadraat organiseert veel activiteiten voor haar leden, mede mogelijk gemaakt door alle commissies die A–Eskwadraat heeft

Lijkt het je ook leuk om activiteiten te organiseren of om A–Eskwadraat te organiseren? Neem dan een kijkje bij onze commissievacatures!

 • wo 20 feb 2019, 12:45
  WWW'tje over student-assistenten

  Het WOL wil weer eens wat weten:

  Wat willen we als wiskundestudenten van onze student-assistenten?

  Om deze vraag te beantwoorden nodigen we graag alle wiskundigen uit om weer eens met koekjes en thee te praten over onze opleiding. Wees allen welkom!

 • wo 20 feb 2019, 16:00
  Röntgen-flitsen voor nano-fotografie

  De spreker: J. Friso van der Veen
  Prof. em. ETH-Zürich en voormalig hoofd Dept. Synchrotronstraling en Nanotechnologie, Paul Scherrer Instituut, Villigen

  Deze korte lezing wordt goed te volgen voor eerste jaars, maar zal ook nog steeds interresant zijn voor oudere jaars. Na de lezing is er een kort moment om vragen te stellen. Dit maakt het ook een mooie mogelijkheid om kennis te maken met dit actieve vakgebied.

  Samenvattting:
  De ontdekking in 1895 van X-stralen door Wilhelm Conrad Röntgen heeft tot tal van toepassingen geleid die alle gebaseerd zijn op het doordringend vermogen van deze kortgolvige electromagnetische straling in materie. Dit gaat hand in hand met spectaculaire verbeteringen in de intensiteit en helderheid van de Röntgenbronnen. Grootschalige synchrotronstralingsfaciliteiten leveren 1010 meer helderheid dan de bekende Röntgenbuis, en sinds 2009 zijn er Röntgenlasers beschikbaar die femtoseconde flitsen genereren met een piek-helderheid die nog eens 1013 maal hoger is. De opgewekte coherente Röntgenflitsen stellen ons in staat om kortdurende processen in het binnenste van materie of aan oppervlakken op de schaal van nanometers vast te leggen. Zo kunnen we bijvoorbeeld de moleculaire structuur van eiwitten filmen of de werking van chemische katalysatoren doorgronden. Ik leg de werking van de moderne Röntgenbronnen uit en laat enkele voorbeelden van nanofotografie zien.

 • do 21 feb 2019, 13:00
  Workshop NS

  Serious Game ‘HyperSpits’

   

  Tijdens de workshop gaan jullie aan de slag met een serious game. In deze game zijn jullie een IT-team met onderstaande opdracht;

   

  Het is de laatste jaren goed gegaan met NS. Het aantal reizigers is flink gestegen en de reizigerstevredenheid is daarbij stabiel gebleven. Het gaat ondertussen zelfs zo goed, dat er een fenomeen is ontstaan dat de “HyperSpits” wordt genoemd. In de spits is het altijd druk, maar er is een specifiek moment waarop het zo druk is dat sommige mensen niet meer kunnen zitten, of zelfs de trein niet meer in kunnen of willen! Dit moment is tussen 7.30 uur en 8.30 uur.

   

  Om te voorkomen dat mensen niet meer kunnen zitten en/of hun bestemming niet kunnen bereiken én om de reizigerstevredenheid hoog te houden, vragen we aan ons top IT-team om een moderne oplossing te vinden zodat onze reizigers zélfs in de hyperspits tevreden zijn!

   

  Dit top IT-team is een all-round IT-productieteam, aangesteld om een IT-gefocuste oplossing te vinden.Het team werkt volgens de LEAN-methode, wat inhoudt dat zij verschillende versies van oplossingen kunnen én mógen maken. De spelers krijgen verschillende doelstellingen gepresenteerd. Als team moeten ze zorgen voor een hoge reizigerstevredenheidonder/op budget blijven en zo veel mogelijk reizigers meenemen.

 • do 21 feb 2019, 20:00
  Toneel: Het Duel

  15 obstakels die je ervan weerhouden om een avondje naar het theater te gaan

  1. Het kwam er niet van. Tsja…

  2. Ik hoor er niet bij. Begrijp ik. Maar dat lijkt maar zo. Bovendien is het donker in de zaal, dus niemand ziet je.

  3. Ik weet er te weinig van. Moet ik die namen kennen die op het affiche staan? Nee! Vaak staan ze erop om de acteurs een plezier te doen. Bijna niemand kent ze.

  4. Ik ben arts, dus ik vrees er altijd voor dat ik moet reanimeren op mijn vrije avondje. Klopt, er zitten vaak erg veel oudjes in de zaal. Niet voor niets, zij kennen de waarde van theater. Maar bedenk wel: de meeste reanimaties vinden plaats in en om het huis of op straat. Er is in Nederland gemiddeld één reanimatie per dag nodig tijdens sport en ontspanning. “Is er een dokter in de zaal?” komt vooral voor in films en oude kluchten.

  5. De voorstelling duurt veel te lang. Een goed stuk kan zo drie uur duren. Klopt, dat lijkt enorm lang. Maar de gemiddelde Nederlander zit iedere dag ook drie uur op zijn telefoon, en drie uur voor de tv. En daar is nooit iets op te zien, dat weet iedereen.

  6. Ze acteren altijd zo overdreven met een luide stem. Je bent echt al heel lang niet meer geweest.

  7. Alle voorstellingen lijken zo op elkaar. Dat valt wel mee. Het is vooral het boekje van de schouwburg dat als een eenheidsworst smaakt. Een veel voorkomende gedachtefout van schouwburgen is om alle voorstellingen keurig en geordend in eenzelfde stijl te willen presenteren aan het publiek.

  8. Ik weet nooit zeker of ze weer helemaal uit de kleren gaan. Tsja, dat blijft natuurlijk altijd een verrassing.

  9. Ik vergeet altijd mijn inlogcodes op de site van de schouwburg. Ja, maar de C&M regelt de kaartjes, dus dit is niet jouw probleem.

  10. Ik heb niemand in de buurt die mij vertelt wat goed is. Geloof ons, dit is goed. 

  11. Ik heb al een abonnement op Netflix. Er wordt steeds meer gebinged in het theater.

  12. Ik heb geen behoefte aan een somber levensverhaal. Tsja. Als je de tekstjes op flyers leest, lijkt het verhaal vaak niet zo vrolijk. Vermijd inderdaad voorstellingen die als ‘schrijnend’ of ‘aangrijpend’ worden omschreven! Maar geloof me, er zijn weinig regisseurs die een echt neerslachtige voorstelling maken. De meesten bieden hoop, humor en inspiratie. Theatermaken is kwetsbaar. Vaak durven makers niet te beloven dat de voorstelling leuk of amusant wordt of ze komen er niet graag voor uit.

  13. Kunst is niet mijn primaire levensbehoefte. Met de stelling “Kunst is een belangrijk onderdeel van het leven” is 59% van de Nederlanders het oneens. Je bent dus niet de enige die kunst niet ziet als een primaire levensbehoefte! Wordt het trouwens niet eens tijd om aan je secundaire levensbehoeftes te gaan werken? We zijn geen holbewoners meer.

  14. Ik raak geïrriteerd van de vele mails van mijn theater, dus ik wil geen klant meer zijn. Ja maar dit is dus weer niet jouw probleem maar van de C&M dus...?

  15. Mijn vriend heeft geen zitvlees. Een veel voorkomend probleem: de stomme vriend. Mensen denken dat ze met hun partner naar toneel moeten gaan. Hoeft niet! Ga met een goede vriend(in), een minnaar, of alleen. Of met de C&M! 

   

  Credits: https://www.cultuurmarketing.nl/15-obstakels-om-naar-theater-gaan/

 • vr 22 feb 2019, 13:00
  Betaald deelnemen aan brainstorm over oriëntatie IT-studenten op de arbeidsmarkt

  Young Advisory Group (YAG), een strategisch adviesbureau gerund door studenten, doet een onderzoek naar de oriëntatie van IT-studenten op de arbeidsmarkt. Lijkt het jou leuk om inhoudelijk én betaald te brainstormen over de beste manieren om jezelf te positioneren op de arbeidsmarkt? YAG organiseert op vrijdag 22 februari een brainstormsessie van 13:00 tot 15:30 in het Ruppertgebouw op de Uithof en deelnemers krijgen een vergoeding van €40,-. Door de kleinschalige opzet, is het aantal plekken gelimiteerd. Meld je zo snel mogelijk aan via: https://goo.gl/forms/HUkvJ0ztJtnKwQl72.

 • ma 25 feb 2019, 15:15
  Spellenavond

  Nu de DIES is geweest, en iedereen langzaam weer went aan het nieuwe blok, is het weer tijd voor een spellenavond. Kom gezellig spellen spelen, terwijl de zon ondergaat en het avond wordt.

  Er is een grote kans dat er pizza besteld wordt, als je interesse hierin hebt, is het meenemen van cash geadviseerd.

 • ma 25 feb 2019, 17:15
  Scriptiecursus LaTeX

  Bij het maken van je scriptie is het fijn als je LaTeX in ieder geval goed onder de knie hebt. Zo is het veel makkelijker om vanaf het begin altijd je bibliotheek bij te houden en je tekst te schrijven zonder direct om de opmaak te hoeven geven, en is het handig om een hoofdstuk los te kunnen testen op bugs. We zullen ook herhalen hoe de plaatsing van figuren ook alweer gaat. Daarnaast zullen we waarschijnlijk ook een mooi beamerthema aan jullie aanbieden. 

  Daarom biedt de TeXniCie een scriptie cursus voor LaTeX, waarin we een goede basis leggen, zodat je je alleen over de inhoud van je scriptie zorgen hoeft te maken.

  En: er zijn koekjes!

 • di 26 feb 2019, 15:00
  Algemene Vergadering d.d. 26 februari 2019

  AV

 • wo 27 feb 2019, 13:00
  Workshop Jane Street

  Estimathon Game & Intro to Jane Street

  Jane Street will give you a brief introduction to what they do and answer any questions you might have, followed by a competition that will challenge you to estimate numerical answers to math, science and general knowledge questions.

  You can join with friends as a team, or as and individual (and we'll put you in a team). There'll be prizes, a complicated scoring system, plus food and drinks.

  We hope you can join us! Please register if you would like to come.

   

  Jane Street is a quantitative trading firm with a unique focus on technology and collaborative problem solving.

 • do 28 feb 2019, 16:30
  Uitzwaaiborrel

  Geef een positieve draai aan je negatieve BSA.

 • vr 1 mrt 2019, 15:00
  NK Integreren

  Op 1 maart 2019 zal in Utrecht al weer het 10e NKI plaatsvinden. Iedereen die goed is in integralen uitrekenen, of het gewoon erg leuk vindt om te doen, is welkom. De wedstrijd bestaat simpelweg uit het uitrekenen van zoveel mogelijk integralen. Wie hier binnen de gegeven twee uur het verst mee komt, zal uitgeroepen worden tot Nederlands Kampioen Integreren.

 • ma 4 mrt 2019, 12:00
  A-EskwaTaart (Herhaling)

  Pak een gratis stukje taart van A-EskwaTaart en wie weet bak jij voor de volgende keer de taart!

 • di 5 mrt 2019, 18:45
  NGU-lezing maart

  Spreker: nog niet bekend
  Onderwerp: nog niet bekend

  De NGU lezingen zijn lezingen over vette natuurkundeonderwerpen georganiseert door het Natuurkundig Gezelschap te Utrecht. Als studenten zijn wij hier ook meer dan welkom. De lezingen zijn voor algemeen natuurkundig publiek en daarom ook goed te begrijpen voor eerste- en tweedejaars. Vanwege het late tijdstip sponsort de NGU pizza's voor de lezing. Als je voor 16:30 op de dag van de lezing inschrijft voor de activiteit staat er om 18:45 GRATIS pizza voor je klaar in het KBG op de eeste verdieping aan het begin van de gang naar het BBGWil je naar de lezing maar hoef je geen pizza? Schrijf je dan niet in. 

 • wo 6 mrt 2019, 15:15
  Avalon/Secret Hitler Spellenavond

  Na het succes van de RISK spellenavond organiseert de FantaCie in de maand maart een spellenavond waarbij spellen met een "verborgen vijand" centraal staat. In Avalon zijn dit de duivelse onderdanen van Mordred, die proberen de nobele queeste van de lakeien van koning Arthur naar de heilige graal trachten te dwarsbomen, door missies te saboteren, of de goedgezinde tovenaar Merlijn om te leggen. In Secret Hitler zijn dit de fascisten, die proberen Hitler aan de macht te krijgen, terwijl ze genieten van welke bloemen dan ook bloeien in de nacht van het Duitsland van de jaren 30. Niet alleen zijn deze spellen leuk, maar als je goed let op gedragsveranderingen van je medespelers, kun je ze misschien beter leren kennen, iets wat heel handig kan zijn voor Wie Is De Mol...

  P.S. we gaan waarschijnlijk pizza bestellen, dus neem cash mee.

 • wo 6 mrt 2019, 17:00
  Commissie Evaluatiemoment

  Sinds begin dit jaar werkt A-Eskwadraat met een nieuwe manier waarop commissies contact met het bestuur hebben. Ondertussen gebruiken we dit al meer dan een half jaar, en zijn we benieuwd naar jullie ervaringen. In dit uurtje kunnen jullie opmerkingen, verbeterpunten en commentaar geven, zodat wij ook weten hoe deze nieuwe stijl vanuit de actieve leden ervaren wordt.

   

 • do 7 mrt 2019, 13:00
  Workshop Topicus

  Topicus, het softwarebedrijf dat zijn eigen bier brouwt, komt een workshop geven bij ons op de universiteit! Verdere informatie volgt snel.

Leden

2334

Activiteiten 2017-2018

315

Actieve commissies

41

Foto's

93554