Studievereniging A–Eskwadraat

Gametechnologie – Informatica – Informatiekunde – Natuurkunde – Wiskunde

Door het organiseren van activiteiten en het hebben van een gezelligheidskamer brengt A–Eskwadraat studenten en onderwijs dichter bij elkaar. Ontdek wat A–Eskwadraat jou als student te bieden heeft!

A–Eskwadraat organiseert veel activiteiten voor haar leden, mede mogelijk gemaakt door alle commissies die A–Eskwadraat heeft

Lijkt het je ook leuk om activiteiten te organiseren of om A–Eskwadraat te organiseren? Neem dan een kijkje bij onze commissievacatures!

 • Tue 25 Feb 2020, 17:00
  (Re)creatieve Wiskunde Avond

  Het idee dat wiskunde niet alleen nuttig hoeft te zijn, maar dat je ook leuke wiskunde kan doen puur en alleen omdat het leuk is, is bijna 4000 jaar oud en bedacht door de Babyloniers. Om deze oeroude traditie van het doen van recreatieve wiskunde in stand te houden organiseert de Cie-Infinity maandelijks de (Re)creatieve Wiskundeavond. Een avondje samen onder het genot van een koekje leuke vraagstukken bekijken, van het soort dat je ook krijgt op wedstrijden zoals de (internationale) Wiskunde Olympiade, de MOAWOA of het IMC. Iedereen is welkom en er zijn vraagstukken van ieder niveau! So join the dork side, we have cookies!

 • Tue 25 Feb 2020, 17:00
  WOL informatie uurtje

  Het WOL zoekt opvolgers!

  We zijn alweer over de helft van het collegejaar heen, dus dat betekent dat het WOL weer opzoek is naar opvolgers! Het WOL is een orgaan van studenten dat alle studenten Wiskunde (en toepassingen) van de Universiteit Utrecht vertegenwoordigt, waarbij het WOL-bestuur een brug is tussen een bestuurslaag van de universiteit en de studenten vooreen vergoeding van 12-16 uur per week.

  Van de leden van het WOL zit er iemand in het departementsbestuur, iemand in de faculteitsraad en departementsadviescommissie en iemand in de opleidingscommissie en onderwijsadviescommissie. Daarnaast organiseren wij als WOL ook www'tjes en een departementsdag, doen wij de vakevaluaties en regelen wij samen met het SONS het stutoraat. 

  Lijkt dit jouw interessant en wil je er meer over weten? Kom dan dinsdag 25 februari langs om 17.00 in HFG009! Wij zorgen voor de koekjes en drinken. Lukt het niet om langs te komen, maar zou je wel meer willen weten? Spreek ons dan vooral aan of stuur een mailtje naar science.wol@uu.nl

   

 • Wed 26 Feb 2020, 15:30
  Algemene Vergadering d.d. 26 februari 2020

  << Algemene Vergadering d.d. 19 september 2019

  • De Algemene Vergadering onder het 74ste bestuur van A–Eskwadraat, 'Petje Af' zal plaatsvinden. Op deze vergadering zal het bestuur haar beleidsupdate en een begrotingsupdate presenteren. Ook deze AV zal er de mogelijkheid zijn om eten te bestellen, zodat je een volledige maaltijd kunt eten tijdens de AV. Gedurende de dag is er in de gezelligheidskamer te bestellen, evenals op de AV voor aanvang. Neem contant geld mee als je extra friet of een extra snack wil.

  De vergadering wordt om 15:30 uur geopend in Ruppert 0.40. De kamers van A–Eskwadraat zullen vanaf 15:00 dicht zijn. Het AV-uitlegkwartiertje zal om 15:15 beginnen.

  Wil je friet, snacks en geprinte stukken? Vul dan dit form in.

  Agenda


  1. Opening
  2. Vaststellen agenda
  3. Ingekomen stukken
  4. Vorige notulen
  5. Mededelingen
  6. Beleidsupdate
  7. KB procedure
  8. Begrotingsupdate
  9. CFR
  10. Activiteiten
  11. W.V.T.T.K.
  12. Rondvraag
  13. Sluiting

  Ingekomen stukken


  Tot op heden zijn er geen stukken bestemd voor de Algemene Vergadering binnengekomen. Als er stukken binnenkomen die behandeld zullen worden zullen deze beschikbaar komen op deze pagina. Machtigingen kunnen aan het adres van de secretaris doorgegeven worden.

  Vorige notulen


  De notulen van de vorige AV kun je hier vinden.

  Beleidsupdate 'Petje Af'


  Bij dit punt zal een update gegeven worden over het beleid van Petje Af.

  KB-procedure


  Bij dit punt zal de KB procedure worden uitgelegd.

  Begrotingsupdate 'Petje Af'


  Bij dit punt zal een update gegeven worden over de begroting van Petje Af.

  Stukken

 • Thu 27 Feb 2020, 17:00
  Scoutingborrel

  Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Heb jij je pilsinsigne al?

 • Mon 2 Mar 2020, 12:00
  A-EskwaTaart

  Free pie!

 • Mon 2 Mar 2020, 17:00
  Voorzitterscursus #2

  De cursus is voor iedereen die meer informatie wil over bijvoorbeeld effectief vergaderen, discussies leiden of de rol van een voorzitter.

 • Tue 3 Mar 2020, 17:00
  Mariokart Tournament

  A-Eskwadraat and Proton are working together to organize this awesome Mariokart tournament! For just 2 euros you can participate and we will take care of the drinks and snacks. Sign up as a team (2 people are a team) and win this tournament!

  Drinks afterwards in the Proton room!

 • Tue 3 Mar 2020, 20:00
  Drinks for Master Students (Herhaling)

  Drinks for Master students in the Stichtse Taveerne. An excellent opportunity to meet fellow students from different Masters in an informal setting. You can have a drink, play games or just chat. The only goal is to have a good time.

 • Thu 5 Mar 2020, 17:00
  The Movie Referendum

  The Movie Referendum

 • Mon 9 Mar 2020, 18:15
  Beerdropping

  It's time for the beerdropping again!

  New and improved, now with more entertainment and less at half past two sitting at a crossroads because your feet hurt.

  Come all!

 • Tue 10 Mar 2020, 20:00
  Inputborrel

  Wat mist A–Eskwadraat echt volgens jou?
  Is het beleid belangrijk voor leden?
  Wat zou je vinden van borrels in de stad?

  Wil je onder het genot van gratis bier (of fris) je mening delen met het bestuur over de vereniging? Mooizo!  Het bestuur is hartstikke benieuwd naar wat de leden vinden van alles wat met onze vereniging te maken heeft. Er zijn vijf posten: sfeer, AMO, beleid, contact bestuur en commissies, en overig. In vier rondes van elk 15 minuten kun je feedback geven over deze onderwerpen. Bij elke ronde krijg je een gratis biertje (of fris).

 • Wed 11 Mar 2020, 10:00
  In-house day Flow Traders

  The Flow Traders in-house day gives you the opportunity to understand our core business and company culture.
  You will gain insight into the world of trading and software development at Flow Traders. A trader will be presenting
  and analyzing real world examples of products and market strategies to help you understand more about trading.
  You will also meet some of our Software Engineers who will tell you more about their journey at Flow Traders, the
  tools and technologies they are using and the teams they are part of.
  On top of that, you will participate in a trading challenge where you can show your numerical skills, and a fun coding
  challenge to test your problem-solving skills. 

  What do you need to remember for the In-House Day? Please don’t forget to bring your own laptop and charger as you will need them for the coding challenge. The coding challenge will  take place on the HackerRank platform, so it is important that you create a personal HackerRank account before the event, to avoid any unnecessary delays (https://www.hackerrank.com/dashboard).

   

 • Thu 12 Mar 2020, 13:00
  Physics department day

  A day with talks from Stefan Vandoren, Laura Filion, Huib de Swart and Raimond Snellings, with drinks and dinner at the end! All that for free!

 • Thu 12 Mar 2020, 23:00
  Big Excursion

  Every year the ExcurCie organises a trip to a foreign city and this year we will be going to Strasbourg! Leaving on Thursday evening 11pm we will arrive Friday morning in Strasbourg. You will have the whole Friday and Saturday to explore the beautiful city. Sunday around lunch time we will be leaving for the Netherlands again, we will probably be back in Utrecht at 10pm!

  Tickets cost 90 euros and they include:

  • Bus ride
  • Residence
  • An activity planned in the city
  • City walk

  Tickets are sold at the boekverkoop from the 17th of Frebuary!

 • Mon 16 Mar 2020, 12:00
  A-EskwaTaart

  Free pie!

 • Mon 16 Mar 2020, 15:00
  Workshop ORTEC Finance

  A workshop by Ortec Finance with free drinks at the end. Information will follow. 

Members

2685

Activiteiten 2018-2019

289

Actieve commissies

42

Pictures

99044