Studievereniging A–Eskwadraat

Gametechnologie – Informatica – Informatiekunde – Natuurkunde – Wiskunde

Door het organiseren van activiteiten en het hebben van een gezelligheidskamer brengt A–Eskwadraat studenten en onderwijs dichter bij elkaar. Ontdek wat A–Eskwadraat jou als student te bieden heeft!

A–Eskwadraat organiseert veel activiteiten voor haar leden, mede mogelijk gemaakt door alle commissies die A–Eskwadraat heeft

Lijkt het je ook leuk om activiteiten te organiseren of om A–Eskwadraat te organiseren? Neem dan een kijkje bij onze commissievacatures!

 • di 12 dec 2017, 12:45
  WWW'tje/DiMiO: Studentassistenten

  Wat vind je van de studentassistenten die je tot nu toe gehad hebt? Wat zou beter kunnen? Hoe vinden de studentassistenten de training die er nu voor is? We horen graag jouw mening. 

  Deze activiteit is alleen bedoeld voor wiskundestudenten en natuurkundestudenten. 

 • di 12 dec 2017, 13:00
  Kerstshirt versieren!

  Het is november. De dagen worden korter, de nachten kouder. En wat is er dan beter dan met een soepkom hete thee onder een dekentje kruipen om op te warmen?
  Om in de kerstsfeer te komen trek je hiervoor natuurlijk je favoriete kersttrui aan. Maar na een tijdje begin je het te warm te krijgen en je weet het niet meer: kersttrui? Dekentje? Je wilt kerstsfeer maar ook een dekentje!!! AAAAAAH! 

  Geen paniek, er is een oplossing. Een KERSTSHIRT!!! Dat je helemaal zelf kan komen versieren!!
  Je kan zelf een shirt meenemen of ons een (wit) shirt laten regelen. Als je wilt dat wij een shirt voor je meenemen kan je dat vóór 3 december hier aangeven.
  Er zullen kerstkoekjes zijn, er zal kerstmuziek zijn, KERST!!!!

 • di 12 dec 2017, 17:00
  Kerstmarkt

  AxiCie komt weer terug met een spetterende activiteit en deze keer is het een kerstmarkt!

  De kerstmarkt zal verdeeld zijn over 2 zalen die beide volop versierd zullen zijn, dit wil je niet missen. Je kunt meerdere activiteiten doen (wel tien!) en je kan makkelijk van de ene activiteit naar de andere lopen en komen en gaan wanneer je zin hebt! Denk bij activiteiten aan: een photobooth, kerstkranshappen, kerstkoekjes versieren, sneeuwvlokken en andere leuke dingen voor in de kerstboom maken, lekkere warme chocomel drinken, gezellige oer-hollandse spelletjes, een kerstfilm in de kamer en meer!

  Neem vooral al je vrienden mee, want meer zielen is meer vreugd!

  We zien jullie allemaal graag verschijnen,
  kusjes van de AxiCie

 • di 12 dec 2017, 17:15
  LaTeX cursus deel 4

  We behandelen allemaal nuttige truckjes.

  Neem je laptop mee.

 • di 12 dec 2017, 19:00
  NGU lezing december

  De NGU lezing van 12 december wordt gegeven door Dr. E. van Sebille van het IMAU. De NGU lezingen zijn lezingen over vette natuurkundeonderwerpen georganiseert door het Natuurkundig Gezelschap te Utrecht. Als studenten zijn wij hier ook meer dan welkom. De lezingen zijn voor algemeen natuurkundig publiek en daarom ook goed te begrijpen voor eerste- en tweedejaars. Vanwege het late tijdstip sponsort de NGU pizza's voor de lezing. De lezingen zelf zijn elke eerste (soms 2de) dinsdagavond van de maand in het KBG Atlas van ongeveer 20:00 tot 22:00 uur. Als je voor 16:30 op de dag van de lezing inschrijft voor de activiteit staat er om 19:00 GRATIS pizza voor je klaar in het KBG op de eeste verdieping aan het begin van de gang naar het BBG. Wil je naar de lezing maar hoef je geen pizza? Schrijf je dan niet in. Hieronder volgt een korte introductie over het onderwerp van dinsdag 12 december:

  De natuurkunde van de oceaan: hoe leiden oceaanstromingen tot de plastic soep?

  Er drijft ontzettend veel plastic afval in de oceaan. Dat plastic brengt schade toe aan het zeeleven. Maar waar komt dat plastic vandaan? Wat gebeurt er met het plastic als het in de oceaan is? En kunnen we het opruimen? Door de oceaanstromingen en hoe plastic daarin wordt meegenomen te modelleren proberen we antwoord te vinden op al die vragen, en zo vanuit de natuurkunde een bijdrage te leveren aan een schonere oceaan

   

 • wo 13 dec 2017, 11:00
  Serious Request!

  Serious Request komt snacks en warme chocolademelk verkopen voor het goede doel!

 • wo 13 dec 2017, 18:00
  Bedrijvendiner

  Wil jij je netwerk uitbreiden? Wil jij daarnaast gratis uit eten in Utrecht? Ga 13 december mee uit eten met 3 bedrijven en A–Eskwadraat! Een driegangendiner in de binnenstad bij Humphreys, waarbij je bij elke gang met een ander bedrijf aan tafel zit. Ideaal om eens kennis te maken met een aantal bedrijven en je netwerk op te zetten/uit te breiden.

  Er zullen 3 bedrijven komen:

  Wil jij hieraan mee doen? Stuur dan je CV naar extern@a-eskwadraat.nl en misschien ben jij wel een één van de gelukkige 21 die mee mogen! Doe dit voor 1 december 00:00, want dat is de deadline.
  Let op: er is dus een CV selectie. Je CV opsturen garandeert je niet van een plek, maar geeft je een mogelijkheid om mee te doen.

  Wil jij je CV helemaal perfect maken? Stuur hem dan eerst op naar UU career services (mailadres: careerservices@uu.nl).

 • do 14 dec 2017, 12:00
  CultUURtje

  -

 • do 14 dec 2017, 16:30
  Bamboe borrel

  Exotische borrel. Misschien komt er een panda. 

 • do 14 dec 2017, 16:30
  Themabekendmaking Dies 2018

  Wat wordt het thema van de Dies 12 t/m 16 februari 2018???
  Ben je nieuwsgierig, kom dan naar de themabekendmaking tijdens de borrel!!

 • ma 18 dec 2017, 12:00
  A-EskwaTaart

  Pak een gratis stukje taart van A-EskwaTaart!

 • ma 18 dec 2017, 13:00
  Statistiek-AMO-middag

  Heb jij interesse in statistiek en vraag je je af wat je hier later mee kan? Kom dan naar de statistiek-AMO-middag! Hier zullen het UMC en Dentsu Aegis Network vertellen wat zij met statistiek doen. En we beginnen ook nog eens met een gratis lunch!

  Dentsu Aegis Network

  At Dentsu Aegis Network, an international marketing agency, we help our clients with designing, planning and optimizing their campaigns. This raises the question of what defines a good campaign. We have defined a score that measures the quality of a campaign, which allows us to analyse what factors might influence performance. Ideally, we can then tune these factors in order to get better results. I will discuss the construction of this quality score and its applications to derive value for the client.

  UMC - Use of multi-state models in medical research

  Medical investigations are often concerned with the evaluation of the effect of several time–dependent stochastic events acting on the same subject. In this direction, multi–state models describe the evolution of subjects between a finite number of states or systems exposed to several kinds of events. Therefore, multi-state models have become a useful tool to study the association of  certain time-dependent exposures (e.g. infections) and mortality in observational cohort studies. In this talk I will sketch the basic theory and I will present two applications, using data from the ICU of the Utrecht University Medical Center (UMCU).

 • di 19 dec 2017, 13:00
  Gratis Kerstlunch!

  Kom gezellig (gratis) met ons lunch om vast kerst te vieren!

 • di 19 dec 2017, 17:00
  (Re)creatieve Wiskunde Avond

  Het idee dat wiskunde niet alleen nuttig hoeft te zijn, maar dat je ook leuke wiskunde kan doen puur en alleen omdat het leuk is, is bijna 4000 jaar oud en bedacht door de Babyloniers. Om deze oeroude traditie van het doen van recreatieve wiskunde in stand te houden organiseert de Cie-Infinity maandelijks de (Re)creatieve Wiskundeavond. Een avondje samen onder het genot van een koekje leuke vraagstukken bekijken, van het soort dat je ook krijgt op wedstrijden zoals de (internationale) Wiskunde Olympiade, de MOAWOA of het IMC. Iedereen is welkom en er zijn vraagstukken van ieder niveau! So join the dork side, we have cookies!

 • di 19 dec 2017, 17:00
  Bowlen met Procam

  Lekker twee uurtjes helemaal gratis bowlen! En ondertussen natuurlijk ook nog even kletsen met mensen van het bedrijf Procam die deze activiteit sponsoren. Schrijf je allemaal in!!

  Ssssstrikkeeee!

 • wo 20 dec 2017, 11:00
  Kerstballen Versieren!

  Het is bijna zover, kerstmis!

  Maar behalve Skyradio, is er natuurlijk meer nodig om in de kerststemming te komen, decoratie! En daarom organiseren wij:

  'Kerstballen Versieren!'

  Wij zorgen voor lege kerstballen en een hoop knutselspullen om je eigen meesterwerk te maken! Zelf mag je natuurlijk ook nog van alles meenemen.

 • Cody Arets

 • Daniel Speelman

 • Sid Bansidhar

 • Xander Waterham

Cijfers

Leden

1918

Activiteiten 2015-2016

294

Actieve commissies

41

Foto's

89334