Studievereniging A–Eskwadraat

Gametechnologie – Informatica – Informatiekunde – Natuurkunde – Wiskunde

Door het organiseren van activiteiten en het hebben van een gezelligheidskamer brengt A–Eskwadraat studenten en onderwijs dichter bij elkaar. Ontdek wat A–Eskwadraat jou als student te bieden heeft!

A–Eskwadraat organiseert veel activiteiten voor haar leden, mede mogelijk gemaakt door alle commissies die A–Eskwadraat heeft

Lijkt het je ook leuk om activiteiten te organiseren of om A–Eskwadraat te organiseren? Neem dan een kijkje bij onze commissievacatures!

 • wo 21 okt 2020, 13:00
  VOS: Infinitesimaalrekening en lineaire algebra 1 + Bewijzen in de wiskunde

  Het einde van het blok komt eindelijk een beetje in zicht, maar daarmee ook helaas de eerste tentamenweek. Volg jij het vak infinitesimaalrekening en lineaire algebra 1 en/of bewijzen in de wiskunde? Kun jij nog wel wat hulp gebruiken? Dan is A-Eskwadraat daar voor jou! We organiseren namelijk een VOS: VakOnderSteuning. Er zijn deze middag ouderejaars aanwezig die je kunnen helpen!

  En no stress, je kan de middag lekker rustig bijwonen vanuit huis achter je eigen laptop via MS Teams! Kom gezellig langs!

  Teamcode: wbn0ssp

  Link: a-es2.nl/vakondersteuning

 • wo 21 okt 2020, 13:00
  E-House Day Flow Traders

  Get ready to find out more about the exciting, yet mysterious world of trading and the role Software Development plays in it. An experienced Developer will tell you more about the Technology Environment at Flow, as well as give you some insight into the projects you could be working on if you join us. We have also prepared a coding challenge during which you can test your programming skills in either Java or C++.

  - excited already? See you there!

 • do 22 okt 2020, 13:00
  VOS: Relativistische en klassieke mechanica + Wiskundige technieken 1

  Het einde van het blok komt eindelijk een beetje in zicht, maar daarmee ook helaas de eerste tentamenweek. Volg jij het vak relativistische en klassieke mechanica en/of wiskundige technieken 1? Kun jij nog wel wat hulp gebruiken? Dan is A-Eskwadraat daar voor jou! We organiseren namelijk een VOS: VakOnderSteuning. Er zijn deze middag ouderejaars aanwezig die je kunnen helpen!

  En no stress, je kan de middag lekker rustig bijwonen vanuit huis achter je eigen laptop via MS Teams! Kom gezellig langs!

  Teamcode: wbn0ssp

  Link: a-es2.nl/vakondersteuning

 • do 22 okt 2020, 17:00
  Skribble borrel

  Hebben jullie de favorieten quarantainespelletjes ook zo gemist? Gelukkig hoeft dat niet meer langer! We gaan namelijk skribble spelen in de discord server: a-es2.nl/discord. We zullen gewoon wat losse spelletjes spelen en gezellig kletsen! Misschien gaan we zelfs wel voor eens en altijd beslissen wie de echte Skribble Queen van A-Eskwadraat is door er een klein toernooitje van te maken.

  Om een idee te krijgen van hoe goed je medespelers zijn, zijn er wat kunstwerken van de afgelopen maanden in te poster te zien! Wat denk jij dat het is?

 • ma 26 okt 2020, 11:00
  Wiskunde Escape Room

  Ontsnap binnen 90 minuten samen met 2 tot 3 anderen uit een online ruimte vol puzzels, raadsels en andere (wiskundige) moeilijkheden. Ook geschikt voor eerstejaars!

  Schrijf je in via cieinfinity@a-eskwadraat.nl met een groep van 3 tot 4 personen en een tijdslot. De beschikbare tijdslots beginnen iedere 45 minuten vanaf 11:00 tot en met 15:30. Er zijn meerdere inschrijvingen mogelijk per tijdslot.

 • di 27 okt 2020, 11:00
  WKTL: Wekelijkse Koffie-Thee-Leut-Üürtje (Herhaling)

  We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, het zijn aparte tijden en het bestuur mist jullie. Daarom introduceren wij nu het WKTL'tje: het Wekelijkse Koffie-Thee-Leut-Üürtje! De komende weken zal elke dinsdag van 11 tot 12 het WKTL'tje plaatsvinden op de A-Es Discord (a-es2.nl/discord). Pak een kopje koffie, een kopje thee en voor de liefhebbers ook nog koekje en kom gezellig leuten. 

  Weet jij hoe je Köffïë-Thëë-Lëüt-Üürtje uitspreekt?
   

 • do 29 okt 2020, 13:00
  VOS: Wiskundige technieken 3

  Het einde van het blok komt eindelijk een beetje in zicht, maar daarmee ook helaas de eerste tentamenweek. Volg jij het vak wiskundige technieken 3? Kun jij nog wel wat hulp gebruiken? Dan is A-Eskwadraat daar voor jou! We organiseren namelijk een VOS: VakOnderSteuning. Er zijn deze middag ouderejaars aanwezig die je kunnen helpen!

  En no stress, je kan de middag lekker rustig bijwonen vanuit huis achter je eigen laptop via MS Teams! Kom gezellig langs!

  Teamcode: wbn0ssp

  Link: a-es2.nl/vakondersteuning

 • vr 30 okt 2020, 14:00
  Halloween Cook-a-long

  Het is halloween! Taart is lekker! Pompoenen zijn gaaf! 

  Dus leer van de enige echt Tjibbe Bolhuis een pumpkin pie maken! 

 • ma 9 nov 2020, 15:00
  Schaken

  Kom naar de A-Es discord om te schaken!

 • di 10 nov 2020, 15:00
  Workshop Lampion Maken

  Sint Maarten, Sint Maarten
  de koeien hebben staarten
  de meisjes hebben rokjes aan
  daar komt Sinte Maarten aan.
   
  Het is bijna 11 november! Dat betekent snoepjes vragen bij de buren. Pak je lampionnnen maar uit de kelder! Heb je ze niet meer? Wees gerust, speciaal voor deze feestelijke dag zullen wij een workshop lampion maken organiseren! Dan weet jij zeker dat je net zo'n mooie lampion hebt asl het bestuur op de poster! 
   
  Voor nu zal de activiteit via de discord plaatsvinden (a-es2.nl/discord). De benodigdheden worden later bekend gemaakt! Dan kun je deze nog even shoppen! Joe!

 • di 10 nov 2020, 17:00
  (Re)creatieve Wiskunde Avond

  Het idee dat wiskunde niet alleen nuttig hoeft te zijn, maar dat je ook leuke wiskunde kan doen puur en alleen omdat het leuk is, is bijna 4000 jaar oud en bedacht door de Babyloniërs. Om deze oeroude traditie van het doen van recreatieve wiskunde in stand te houden organiseert de Cie-Infinity maandelijks de (Re)creatieve Wiskundeavond. Een avondje samen leuke vraagstukken bekijken, van het soort dat je ook krijgt op wedstrijden zoals de (internationale) Wiskunde Olympiade, de MOAWOA of het IMC. Iedereen is welkom en er zijn vraagstukken van ieder niveau! So join the dork side, we have (online) cookies!

 • wo 11 nov 2020, 00:00
  Halfjaarlijkse Happening

  ZET DE DATUM ALVAST IN JE AGENDA!

 • zo 15 nov 2020, 23:59
  Audities BMN 2021

  Heyhoi,

  Bespeel jij een instrument of kan je goed zingen? Schrijf je dan in voor de audities voor de 2021ste editie van de BMN! Wat is de BMN? De Beta Music Night (BMN) is een muziekevenement aan het eind van het college jaar waar een groep muzikanten een volle setlist aan flink geoefende covers opvoert in de Helling in Utrecht, en daar kan jij deel van uitmaken!

  Voor de mensen die dit jaar auditie willen doen: alle audities zijn online tenzij het niet anders kan. Dit zal via opgenomen video's gaan die je instuurt. Voor vocalisten geldt: maak een opname van twee nummers die qua stijl flink uit elkaar liggen en beide ongeveer drie minuten duren. Voor instrumentalisten geldt: maak een opname van maximaal vijf minuten en laat daarin zoveel mogelijk zien wat je kan.

  Klik hier voor de volledige informatie over hoe de auditie in z'n werk gaat en om je in te schrijven.

  Heb je je al ingeschreven en weet je al hoe het werkt? Klik dan hier om je auditievideo in te sturen.

 • ma 16 nov 2020, 15:00
  Lezing ASML

  Meer info volgt

 • ma 23 nov 2020, 17:00
  Meetkunde Wedstrijd

  Mis je de meetkunde van de middelbare school of heb je helemaal geen meetkunde meer gehad en wil je wel graag weten wat het is? Kom dan naar de opvolger van de HOMO, MIAUW, E, EDNUKTEEM, AGENT X en WOORDGRAP. Naast meetkunde bevat de wedstrijd ook vragen die misschien niets met meetkunde te maken hebben. Vergeet zeker je geodriehoek niet!

  Schrijf je in via wiskunde@a-es2.nl! De wedstrijd zal online plaatsvinden via de A-eskwadraat Discord om 17:00.

 • di 24 nov 2020, 20:00
  Bullsh*t Battle

  TBA

Leden

2906

Activiteiten 2019-2020

230

Actieve commissies

34

Foto's

99965