Corona-informatie
Corona-informatie

A–Eskwadraat is de studievereniging voor studenten van de studies Natuur- en Sterrenkunde, Wiskunde, Informatiekunde, Informatica en Gametechnologie.

Lid worden van A–Eskwadraat kost je eenmalig €30,-, maar dan ben je voor de rest van je studententijd lid. We helpen je met nuttige zaken voor je studie zoals veel korting op boeken, een dictaatverkoop en vak ondersteunende sessies, maar zijn er ook voor het sociale aspect. Zo organiseren we borrels, feesten, sporttoernooien, symposia, studiereizen en eerstejaarsweekenden. Jaarlijks ongeveer 200 activiteiten, dus voor iedereen zit er wel iets tussen!

Natuurlijk kun je zelf ook deze activiteiten organiseren. Heel leuk, maar ook zeker leerzaam. Neem hier een kijkje voor al onze commissies.

 

A–Eskwadraat organiseert voor Wiskunde en Natuurkunde de introductieperiode. Ook in de digitale of hybride tijd gaan we zorgen dat je in deze periode je mentorgroepje, de Universiteit en de vereniging goed leert kennen.

Een goed begin van je studentenperiode is voor ons heel belangrijk. Kijk voor meer informatie over de introductieperiode op www.intro-utrecht.nl of neem contact met ons op:

Introductiecommissie:
E-mail: intro2021@a-eskwadraat.nl

A-Eskwadraat algemeen:
Bellen of WhatsApp: 030-253 4499
E-mail: bestuur@a-eskwadraat.nl

Voel je niet bezwaard om voor alle kleine dingetjes even contact op te nemen. Veel kan onduidelijk zijn in deze tijd en we willen je daar graag bij helpen!

Ben je van plan Informatiekunde of Informatica te studeren? Dan kun je terecht bij Sticky.

A–Eskwadraat is de vereniging die er voor zorgt dat je heel goedkoop aan je studieboeken kunt komen. Ben je lid? Dan kun je deze voorafgaand aan een blok te bestellen via onze website. De boeken die je bij A–Eskwadraat bestelt, zijn meestal een stuk goedkoper dan bij andere webshops.

Dus koop hier je boeken: www.a-eskwadraat.nl/boeken

Verder maken veel vakken gebruik van een dictaat. Dit is een extra boekje met informatie of opdrachten voor het vak. Deze dictaten worden door ons voor de docenten gedrukt en verkocht voor een paar euro. Helaas is het op het moment nog onzeker of we deze service kunnen leveren in het eerste blok in verband met de corona maatregelen.

Utrecht is een populaire studentenstad, wat de zoektocht naar een kamer helaas niet makkelijker maakt. Begin dus op tijd met het zoeken naar een kamer. De meeste studentenflats worden beheerd door de SSH. Zodra je je daar hebt ingeschreven, begin je met wachttijd opbouwen. Je kunt je dan aanmelden voor hospiteeravonden, maar het kan soms even duren voor je genoeg wachttijd hebt om te kunnen hospiteren. Via Kamernet of Facebookgroepen kun je reageren op kamers die particulier verhuurd worden. Zorg dat je een leuk berichtje schrijft om je kans om uitgenodigd te worden zo groot mogelijk te maken.

Studeren is niet altijd even makkelijk. Het kan best even wennen zijn om te beginnen en mogelijk nog een deel op afstand te moeten doen. De universiteit biedt verschillende aanspreekpunten om te praten over mentale gezondheid. Praat met je studieadviseur of plan een gesprek in met de studentenpsycholoog als je het ergens over wilt hebben.  

Ook kun je hier een pagina met tips van de UU vinden om psychische klachten aan te pakken.

 

Afspraak maken met de studieadviseurs

StudieStudieadviseur
Bachelor InformaticaAnne Oonk
Masters InformaticaYvonne Tromp
Bachelor en master InformatiekundePien van Leengoed
Bachelor NatuurkundeGeert-Jan Roelofs
Bachelor WiskundeMarian Brands
Master Wiskunde en master NatuurkundeYo-Yi Pat

Overige links

  • Maak hier een afspraak met de universiteit om te praten over je mentale gezondheid.
  • Klik hier voor onze Discord-server waarin je kunt borrelen en studeren.
  • Maak hier een afspraak met een studentpsycholoog.

Klik hier voor alle belangrijke berichten van de UU omtrent het coronavirus.