TeXniCie: LaTeX-cursus
TeXniCie: LaTeX-cursus
InstallerenPackage handleidingenCursus

Poster LaTeX Cursus

Belangrijk: De zip voor de scriptiecursus had ergens een missende afbeelding. Hierdoor kunnen sommige bestanden niet compileren. De oplossing is om /Presentation/aes2logo-rood.eps te kopiëren naar /aes2logo-rood.eps. Onderaan is een gecorrigeerde zip toegevoegd.

LaTeX-cursus

Vanaf 23 september 2019 zal de TeXniCie van A–Eskwadraat een serie van 4 LaTeX-cursussen geven op maandagen van 17 tot 19 uur. Hier kan je de documenten en informatie over deze cursus vinden.

Hoe werkt het?

Het is handig je van tevoren voor de cursus in te schrijven, dit kun je hier doen. Voor de eerste week hoef je geen voorkennis te hebben. We leggen ook uit hoe je LaTeX moet installeren op je laptop. Voor de daarop volgende weken verwachten we dat de studenten de kennis van de weken daarvoor bezitten. Als je dus week 4 wilt volgen verwachten we dat je de technieken van week 1, 2 en 3 kent.

Daar er beperkt computers beschikbaar zijn vragen we je om een eigen laptop mee te nemen. Zeker omdat je dan ook thuis met LaTeX kan werken.

Cursusrooster

WeekDatumLokalenOnderwerpenBestanden
123 septemberBBG 065 en 079LaTeX installeren, eenvoudig document makenWeek 1
230 septemberBBG 065 en 079Wiskundige formules, tabellen en matricesweek 2
37 oktoberBBG 205Plaatjes invoegen, verwijzen binnen het bestand, inhoudsopgaveweek 3
414 oktoberBBG 205LaTeX  presentatiesWeek 4

Scriptiecursus

De TeXniCie heeft voor jullie tijd besteed om deze mooie scriptie template te maken. Hierin kan je niet alleen zien hoe bepaalde dingen werken die je misschien nodig gaat hebben bij je scriptie, maar je kan het ook als een functioneel begin document gebruiken.

Je kan de handleiding hier downloaden (2020 versie): Handleiding gecorrigeerd
Originele versie (heeft een missend bestand): Handleiding

Of dezelfde handleiding maar zonder subfiles (makkelijker, maar veel chaotischer): Handleiding zonder subfiles

Oudere versie (2018) van de handleiding voor achterwaartse compatibiliteit: HandleidingHandleiding zonder subfiles

F.A.Q.

Q: Ik gebruik Biber en mijn referentielijst staat niet in de PDF en mijn referenties zien er uit als "(book, label)".

A: Maak Biber de standaard bibliografiemanager (zie scriptiecurssushandleiding). Bij sommige oude LaTeX distributies ontbreekt Biber. Biber staat vaak in: C:\Program Files\MiKTeX 2.9\miktex\bin\x64. Heb je geen Biber? Update MikTeX, of, in het ergste geval, herinstalleer MikTeX.