Nederlands Mathematisch Congres
Nederlands Mathematisch Congres
Het 45-ste Nederlands Mathematisch Congres (NMC 2009) vindt plaats in Groningen op dinsdag 14 en woensdag 15 april 2009. Dit jaarlijks congres is de ontmoetingsplek bij uitstek van wiskundig Nederland. Het programma is voor alle wiskundigen in Nederland interessant.

Naast een tiental hoofdvoordrachten zijn er minisymposia over verschillende onderwerpen uit de zuivere en toegepaste wiskunde en enkele speciale voordrachten, o.a. over de didactiek van de wiskunde. Het congres geldt tevens als officiële bijscholing voor leraren van het voortgezet onderwijs. Voor de sprekers en hun voordrachten verwijzen we naar het programma.

Op de avond van de eerste congresdag wordt de jaarlijkse Groningse Johann Bernoullilezing gehouden. Deze dag wordt afgesloten met een receptie. De Algemene Ledenvergadering van het KWG vindt plaats op de tweede congresdag.

Ook dit jaar bieden we weer de gelegenheid aan promovendi hun resultaten aan een breed publiek te presenteren. De beste presentatie zal worden beloond met de Philips NMC Prijs.