Creative Game Challenge
Creative Game Challenge

Op vrijdag 21 juni vindt de prijsuitreiking van de Creative Game Challenge plaats, in de Minnaerthal. Wij studenten zij ook welkom bij dit game-evenement.

Tijdens het event zorgen we voor drankjes en hapjes. Natuurlijk kun je ook games spelen. Wij  zorgen we voor een uitgebreide game show. Eerstejaars informaticastudenten geven demo’s van games die zij gemaakt hebben. Er is verder een studieadviseur aanwezig voor het beantwoorden van vragen over de studie informatica met daarin de richting gametechnologie.

Naast het gamen vindt de prijsuitreiking plaats. Deze wordt verzorgd door Niels ‘t Hooft.

Als schrijver, journalist en hoofdredacteur is Niels ’t Hooft (1980) al twee decennia ondergedompeld in de wondere wereld van gaming, waarvan meer dan de helft in professionele hoedanigheid. Hij weet zeker dat gaming spoedig invloed zal uitoefenen op alle aspecten van het zakelijk en persoonlijk leven. Inzicht in hoe games werken is daarom essentieel voor iedereen in communicatie, productontwikkeling, marketing en waar dan ook.

Als journalist heeft Niels geschreven over mensen, technologie, entertainment en games, voor publicaties zo uiteenlopend als NRC Handelsblad en Power Unlimited, het nummer één gametijdschrift. Andere cliënten zijn onder andere Bright, Items en nrc.next, waarvoor hij een tweewekelijkse column schrijft. Hij heeft onderwerpen gecoverd zoals de geschiedenis van games, Nederlandse gameontwikkeling en de effecten van games op spelers. Niels heeft onder andere gesproken bij Ignite, Gamelab, Items Live en De Waag.

 

  • Commissie: Bestuur 2012-2013
  • Begin: vr 21 jun 2013, 12:00
  • Eind: vr 21 jun 2013, 17:00
  • Locatie: Minnaerthal
  • Organisator: Universiteit Utrecht
  • Poster: Nee