Carrièredag UU
Carrièredag UU

Graag stel ik jullie hierbij op de hoogte dat de inschrijving voor de universiteitsbrede Carrièredag van 5 februari is geopend. Het evenement wordt voor de achtste keer georganiseerd voor alle bachelor- en masterstudenten, promovendi en alumni van de Universiteit Utrecht. Er dit jaar meer dan ooit ingezet op breed wervende organisaties (als KLM, Gemeente Utrecht en Shell) en organisaties die vaardigheidstrainingen bieden die interessant zijn voor elke doelgroep zoals leren solliciteren, personal branding en social media. Ook heeft het evenement door de samenwerking met SustainableMotion een sterk bezet veld in duurzaamheid. Ook ondernemerschap als ander focusgebied van de Universiteit Utrecht is goed vertegenwoordigd door tal van (sociale) ondernemers(organisaties).

 

Net als in voorgaande jaren krijgt de student de kans om workshops en trainingen te volgen en op de bedrijvenmarkt in gesprek te gaan met recruiters. Ook is het mogelijk een sollicitatietraining te volgen, het CV te laten nakijken en gratis een professionele profielfoto voor bijvoorbeeld LinkedIn te laten maken. Wij streven ernaar met al deze mogelijkheden een bijdrage te leveren aan de arbeidsmarktoriëntatie van studenten, ook van belang voor de jaarlijkse kwaliteitsbeoordelingen en passend in de huidige ontwikkeling van de Career Services.

 

Nieuw dit jaar en waar we zeer trots op zijn, is het interactieve forum met topbestuurders. Aanwezig zijn Erik Stam (Utrecht Center for Entrepreneurship, ook moderator forum), Wiebe Draijer (Rabobank), Marije Hulshof (Royal HaskoningDHV) en een representant van de Universiteit Utrecht). Het thema van dit forum is net als voor het evenement zelf Broaden Your Horizon. Onderwerp van gesprek zal binnen dit thema de kracht van een brede opleiding en brede ontwikkeling naast de opleiding zijn en alle ontwikkelingen die in de huidige en toekomstige arbeidsmarkt daarmee samenhangen.

Je kunt je hier in schrijven.