FYSICA
FYSICA

FYSICA is een jaarlijks natuurkundecongres georganiseerd door de Nederlandse Natuurkundige Vereniging, in samenwerking met de universiteit waar het evenement plaatsvindt. Dit jaar is dat de Technische Universiteit Eindhoven en het evenement zal plaatsvinden op 10 april 2015 ongeveer van 09h tot 21h! Het is een evenement waarop allerlei soorten natuurkundigen welkom zijn; docenten in allerlei soorten onderwijs, industriële fysici, studenten en andere academici. Komende editie staat FYSICA in het teken van het International Year of Light, delen van het programma zullen zich daar dan ook op focussen.

 

Programma

In de ochtend zijn er algemene lezingen: Erik Verlinde (UvA) zal vertellen over “a new theory of gravity” en Jan Anton Koster (RUG) zal wat vertellen over de Nobelprijs van 2014, LEDs. Daarnaast zal Marileen Dogterom (TUD), die de Physicaprijs 2015 heeft gewonnen, in de middag een Physicalezing geven. De finale van de Young Speakers Contest komt aan bod en ook zullen op de FYSICA-markt verschillende bedrijven en instituten vertellen wat zij doen.

 

In de middag zijn er focussessies, die ieder een ruime twee uur duren. Hierin kan je je focussen op de volgende gebieden:

  1. LIGHT – International Year of Light 2015
  2. BIG – Big machines in physics
  3. SMALL – Small scale physics
  4. ENERGY – Energy and physics
  5. EDUCATION – Quantum Education
  6. CAREER – Oriëntatie op carrière
  7. Tour door het nieuwe gebouw van Technische Natuurkunde op de TU/e: Flux

Vooral voor de studenten is puntje 6, het carrièredeel, het meest interessant. Deze focussessie zal een verrassende, interactieve workshop inhouden, gegeven door twee alumni van Technische Natuurkunde aan de TU/e. Zij zullen ingaan op de vaardigheden die je nodig zal hebben in de banenmarkt na afloop van de studie, maar die je niet direct zal leren in je reguliere vakkenpakket!

 

In de avond kan je óf dineren (€ 12,50) óf naar de studentenbarbecue (€ 7,95), waarna je ’s avonds nog van een prachtig spektakel toeschouwer/toehoorder mag zijn: er zal een licht- en geluidspektakel worden georganiseerd, met een Teslaspoel en het universiteitsorgel!

 

Alle onderdelen zijn los te bezoeken, dus als je bijvoorbeeld er in de ochtend niet bij kunt zijn: geen probleem!

De eerste 20 kaartjes zijn voor 5 euro, daarna is het 10 euro per stuk.

LET OP: Je moet NNV-lid zijn voor Fysica, anders kost het 85 euro

  • Commissie: Bestuur 2014-2015
  • Begin: vr 10 apr 2015, 10:00
  • Eind: vr 10 apr 2015, 18:00
  • Locatie: Eindhoven
  • Toegangsprijs: NNV-lid:Eerste 20, 5 euro, daarna 10
  • Organisator: Zustervereniging
  • Poster: Nee