IT-Symposium 2019
IT-Symposium 2019

It's once again time for the annual IT-Symposium! This year, the theme is "[Cyber] Crime Time"!

It will be held on Thursday, October 10th, in the Boothzaal of the University Library on the Uithof.

It will start at 13:00 and end at 17:00, with free drinks afterwards. Please note: most of the talks will be in Dutch (see below).

We hope to see you there!

Program:

13:00              Reception

13:15 - 14:00 CGI - Security in [Cyber] Space (Dutch)

Wie het nieuws een beetje volgt, kan het niet ontgaan zijn dat buitenlandse mogendheden op grote schaal bezig zijn systemen te infiltreren om gegevens te stelen of de samenleving te ontregelen. Deze inmenging beperkt zich echter niet tot de aarde: er zijn aanwijzingen dat men bezig is satellieten te hacken en navigatiediensten te verstoren. CGI neemt je mee in de wereld van [Cyber] Space en laat zien wat wij verstaan onder Security in [Cyber] Space. Aan de hand van realistische situaties laten wij je zien wat het belang is van security voor het Galileo navigatiesysteem en wat CGI hierin bijdraagt. Daarnaast geven we je een inkijkje in hoe wij zorgen voor een veiliger samenleving aan de hand van andere voorbeelden van vitale infrastructuren waar CGI actief is.

14:15 - 15:00 IT Politie Nederland - Digitale Opsporing bij de Nationale Politie (Dutch)

Digitale Opsporing is een groeiende tak van sport bij de Nationale Politie. Digitaal specialisten met ervaring in grootschalige opsporingszaken als cybercrime en moord geven een kijkje in de wereld van de digitale opsporing. Aan de hand van voorbeelden worden de aanwezigen meegenomen in de gebruikte technieken en processen om zoveel mogelijk sporen inzichtelijk te maken. Vragen over het werk als IT’er binnen de Digitale Opsporing of de Politie worden beantwoord.

15:15 - 16:00 OWASP.org - Building secure software with OWASP Tools & Guides (English)

Many know about OWASP (Open Web Application Security Project), but seldom more than the OWASP Top Ten. OWASP was founded from developers for developers to educate and help building more secure software.This presentation is about tools and guide OWASP.org offers developers to increase security in their software development. From making security requirements explicit and visual, secure development tooling to verification of the security, OWASP has a lot to offer. This presentation gives you a head-up on what OWASP does offer you for free!

16:15 - 17:00 NFI - Digitaal Forensisch Onderzoek - misdaad, sporenkennis, en softwaremethodes (Dutch)

Edmond Locard stelde rond 1900 het basis principe “Elke contact laat een spoor na” en dacht toen aan fysieke sporen. Op dezelfde wijze laat het gebruik van een telefoon of computer sporen achter in het apparaat waarvan sommige heel zichtbaar, maar nog veel meer sporen subtiel en sommige zelfs nog onbekend. Een crimineel zal vaak zijn best doen zijn sporen te wissen, behalve van die sporen waarvan hij niet weet dat ze bestaan. In het digitaal forensisch onderzoek zoekt het NFI naar sporen die strafbare handelingen aantonen. Dat is niet eenvoudig, vereist volharding en een heleboel software.

17:00 - 18:00 Free Drinks (Foyer Boothzaal)

  • Actposter
  • Committee: cIeT Sympo 2019
  • Start: Thu 10 Oct 2019, 13:00
  • End: Thu 10 Oct 2019, 18:00
  • Locatie: University Library Uithof, Boothzaal
  • Admission price: Free
  • Organizer: A–Eskwadraat
  • Categorie: Study related
  • Poster: Ja