Informatiebijeenkomst: helper worden bij de Utrecht Physics Challenge?
Informatiebijeenkomst: helper worden bij de Utrecht Physics Challenge?

Lijkt het je leuk om mee te helpen bij de voorbereidingen van een natuurkundefestival op het Domplein? Op zaterdag 6 mei organiseren we de Utrecht Physics Challenge. Dit evenement bestaat uit twee delen: de Student Challenge voor natuurkundestudenten in het Academiegebouw, en het Physics Festival voor het algemene publiek op het Domplein. Het Physics Festival op het Domplein bestaat uit allerlei natuurkundige proefjes, experimenten, spelletjes en een aantal natuurkundeshows. Daarnaast zullen er voor het echte festivalgevoel ook muziek, foodtrucks e.d. zijn. 

Maar, we hebben daarvoor je hulp hard nodig! Voor het Physics Festival zijn we op zoek naar mensen die het in de aanloop naar het evenement toe leuk zouden vinden om te helpen bij het voorbereiden van festival, zoals het voorbereiden van een experiment, proefje, het maken van een spel en helpen bij de promotie. Het gaat hierbij vooral om uitvoerende taken, zoals materiaal verzamelen, het proefje testen en begrijpen of het werkt, of juist een spel in elkaar knutselen! Maar er is ook nog ruimte voor creativiteit en wilde ideeën, zo zijn nog niet alle kraampjes vol en zijn we nog op zoek naar een goed idee voor een ludieke promo-activiteit. 

Tijdens de informatiebijeenkomst lichten we alle taken toe, zodat je (eventueel als tweetal) een taak kunt kiezen die je leuk lijkt en die jou ook (qua tijd) goed uitkomt. 

Aangezien er ook een aantal knutselopdrachtjes bij zitten is het niet per se nodig dat je natuurkunde studeert, zo lang je het maar leuk vindt om mee te helpen! Wel is het fijn als je er op 6 mei ook bij kunt zijn om bij je eigen kraampje te staan, maar dit is geen vereiste. 

Ook als je nog niet zeker weet of je wilt helpen ben je van harte welkom om naar de informatiebijeenkomst te komen! 

Meer informatie over het evenement kun je vinden op www.utrechtphysicschallenge.com.