Content Enrichment Analist
Content Enrichment Analist

(Startersfunctie voor Informatica, Informatiekunde, Natuurkunde, Wiskunde)

Achterhaal jij dé productinformatie die klanten helpt hun keuze te maken uit ons enorme aanbod artikelen? Bewijs bij bol.com dat je een innovatieve Content Enrichment Analist bent!

Hoe beter we onze producten van informatie voorzien, hoe beter de klant een keuze kan maken uit ons enorme aanbod. Vanwege de enorme omvang van ons assortiment is deze data niet meer handmatig te onderhouden. Weet jij je weg te vinden in de gigantische datasets die achter al deze productdata schuilgaan? En lukt het jou om automatisering te gebruiken om de productinformatie te optimaliseren? Laat dan jouw innovatieve ideeën tot leven komen als Content Enrichment Analist bij bol.com.

Als Content Enrichment Analist (junior data scientist) ben je continue aan het zoeken naar een slimme oplossing voor het (geautomatiseerd) verrijken van content. Op basis van data analyses signaleer je mogelijkheden om productinformatie te optimaliseren en overleg je collega's om de eigenschappen van de verschillende producten te achterhalen (bijvoorbeeld materiaal en kleur). 

Vervolgens ga je op zoek naar logische verbanden binnen de beschikbare productdata en stel je scripts en algoritmes op, waarmee je op een structurele wijze producten van waardevolle product informatie kan voorzien.

Met continue out-of-the-box oplossingen creëer je mogelijkheden om de data toe te voegen aan onze catalogus en in overleg met onze IT-teams weet je de informatie op de juiste plek in onze te database te laten belanden. Daarnaast werk je samen met IT-teams om deze tools kwalitatief door te ontwikkelen en op een meer structurele wijze in te kunnen zetten.

In het kort

  • Signaleren van missende productinformatie in onze catalogus m.b.v. data analyses, waarbij je de waarde van missende data inschat o.b.v. de klantbehoefte
  • Data automatiseren m.b.v. scripts en algoritmes binnen onze datasets
  • Innovatieve tools ontwikkelen, testen en verbeteren om de productinformatie te verkrijgen
  • Productinformatie continu en geautomatiseerd blijven verbeteren
  • Verwerking van verkregen productdata in de catalogus database

Wie je bent

Je bent een creatieve en ondernemende automatiseringsexpert met een groot oplossingsgericht vermogen. Je voelt je op je gemak in grote datasets en bent altijd op zoek naar nieuwe manieren om automatisering in je voordeel te gebruiken. Je bent in staat om proactief te communiceren met andere teams binnen de organisatie, waarbij je op zoek gaat naar de behoefte van de klant en de mogelijkheden van onze catalogus. Het lukt je de voortgang te bewaken, je activiteiten op waarde te schatten voor de organisatie en iteratief op te leveren.

Must haves

  • Master met een econometrie of  informatica achtergrond
  • 1 tot 4 jaar werkervaring, maar ambitieuze starters zijn ook welkom!
  • Stevige kennis van en ervaring met MS Excel, VBA, SQL en/of data analyse
  • Kennis van en ervaring met MS Access, Python, Hive, Hbase, Pig Latin, Oracle of vergelijkbare tools zijn een pré

Jouw werkomgeving

Bol.com biedt je een unieke kans om een wezenlijke bijdrage te leveren aan het succes van de meest bekroonde webwinkel van Nederland. Als Content Enrichment Analist help je onze klant een afgewogen keuze te kunnen maken uit het enorme aanbod artikelen in onze catalogus. Om dit te bereiken krijg je de vrijheid om innovatieve tools te ontwikkelen die ons van de benodigde productinformatie voorziet. We dagen je uit alle beschikbare data en mogelijkheden binnen de organisatie in zijn volledigheid te benutten en constant op zoek te gaan naar nieuwe automatiseringsmogelijkheden. Je kan hierbij rekenen op de hulp van onze enthousiaste collega’s om inzicht te krijgen in de klantwensen en de mogelijkheden binnen onze systemen en databases. 

Uiteindelijk hebben jouw werkzaamheden een meetbare impact op de online shopping experience van vijf miljoen Nederlanders en Belgen.

Is je interesse gewekt? Mail je gegevens of neem contact op met Manon Vos (recruiter) via 

mvos@bol.com of 06 55255836


Terug naar de vacaturebank