Vroegâh en recent gebeurd
Vroegâh en recent gebeurd

Historie

De AfterpartCie werd opgericht naar aanleiding van het gebrek aan afterparty na het bezoek aan het Escher museum in februari 2007. Toen Sjoerd er achter kwam dat hij als enige na deze activiteit nog in Den Haag wilde blijven, besloot hij dat het zo niet langer kon. Hoewel de activiteit uiteindelijk tóch nog een afterparty kreeg in de Muntkelder in Utrecht, was het idee geboren. De eerste leden die erbij kwamen waren Kenny (die Sjoerd als eerste in gedachte had toen hij het concept AfterpartCie bedacht), BBCie-ers Eric en Dinges (toen nog Joren), notoire borrelaars en latere BBCie-ers Rob en Arnoud en, hoewel er intussen een geen-vrouwen-beleid was ingesteld, Caroline. Om te compenseren voor haar geslacht werd de laatste tot voorzitter gemaakt. Later zouden meer vrouwen lid worden.
 

2007

Snel raakte het dispuut-in-oprichting bekend en onder de eerste, meest geslaagde activiteiten behoorden de afterparties van het Full House Feest (naar Dinges' huis lopen en daar shoarma eten en Kingsen) en het ALW (op een luchtbed liggen, bier drinken en gratis taart eten in de zon op het gras in Heeg, Friesland) van dat voorjaar. De afterparty van het collegejaar was de allereerste, legendarische OV-Kroegentocht, die bijna een etmaal duurde en langs Arnhem, Nijmegen, Den Bosch, Tilburg, Rotterdam, Delft en Amsterdam leidde. Op de Jaarvergadering werd het dispuut door het kersverse bestuur erkend als enige dispuut van A-Eskwadraat.
 
AfterpartCie begin 2008
Onze foto in de Almanak van 2007-2008 met de eerste leden
 

2008

Als afterparty van de Diesweek 2008: "Liefde" werd een tweede OV-Kroegentocht georganiseerd, ditmaal naar Brabant, langs Eindhoven, Breda, Tilburg en Den Bosch. Na veel activiteiten werd naar leden van de AfterpartCie gekeken om maar wat te organiseren, en vaak was het dan nog gezellig tot in de laatste uurtjes. Vooral na activiteiten van de KECC, nota bene de organisator van het gewraakte bezoek aan het Escher museum, was dit vaak het geval. Middels een ambigue brief werden in het najaar van 2008 vijf nieuwe leden uitgenodigd voor het dispuut, te weten Ellen, Johan, Meral, Okke en Wouter. De welkomstborrel vond plaats in Café De Vooghel, dat sindsdien de stamkroeg is van de AfterpartCie. Aan het eind van het jaar werd nog een OV-Kroegentocht georganiseerd naar Holland, waarbij achtereenvolgens Alkmaar, Haarlem, Leiden, Den Haag en Delft werden aangedaan.
 

2009

In de eerste week van 2009 werd door Ellen het officiële AfterpartCie-lied geschreven. Het resultaat is verderop op deze pagina te bewonderen. Sinds dit jaar organiseert de AfterpartCieook andere activiteiten dan OV-Kroegentochten. Als afterparty van de Diesweek 2009: "Helden" was er een Morning Afterparty, op vrijdagochtend na het Diesfeest. In juni volgde een Fietskroegentocht langs Bunnik, Zeist, De Bilt en meerdere kroegen in Utrecht en in november een Mannenavond. De laatste was een reactie op het niet toelaten van mannen op de Ladies Night van de Insièmi. Kort hierna werden weer nieuwe leden aangetrokken. De gelukkigen, Joren, Leon en Mijke, kregen een uitnodigingsbierviltje. Het jaar werd weer afgesloten met een OV-Kroegentocht. Deze leidde, nadat de trein naar Ede niet bleek te gaan, naar Den Bosch, Amersfoort, Hilversum, Almere en Amsterdam.
 

2010

Als afterparty van de Diesweek 2010 "Groovy" was er een Internationale Kroegentocht langs Utrechtse kroegen met buitenlandse namen. Op verzoek werd een poging ondernomen de Zwarte Piste te bedwingen: een biertje drinken in alle kroegen tussen de Vooghel en het station. Door algemene desoriëntatie heeft waarschijnlijk niemand hem volbracht, al hadden velen wel genoeg bier gedronken. Als afsluiter van het collegejaar was er weer een OV-Kroegentocht, dit keer naar Zwolle, Deventer, Arnhem en Tilburg. In het najaar werden Derek, Fiona, Gijs en Remco aan de AfterpartCie toegevoegd. Na hun welkomstborrel werd er gezwommen in het Wilhelminapark. In november wordt het team van de AfterpartCie derde bij het Zaalvoetbaltoernooi van A-Eskwadraat en is er als preparty van het Full Housefeest een karaokeborrel bij Café Weerdzicht met de andere disputen. In december zouden we op OV-Kroegentocht naar Zuid-Holland gaan, maar door winterse omstandigheden ging dit niet door. Het werd een tocht langs Utrechtse kroegen, zoals De Winter (niet Jan de Winter), Oud Café Wijk C (met 'speciale' Heineken) en vanaf dat moment raakten we de weg kwijt...
 

2011

Tijdens het Lustrum van 2011 organiseerde de AfterpartCie andermaal een ochtendafterparty na een feest, het Ontbyte. In mei was weer eens een OV-Kroegentocht, met variabele bestemming. Eerste werden Alphen en de Jopenkerk in Haarlem aangedaan, daarna werd er met een dobbelsteen gekozen voor Leiden, toen Rotterdam en Delft/Den Haag. Een klein groepje ging nog naar Schiphol en nam bijna een last-minute. Begin juni volgde de Afterparty van de Actieve Leden Dag. Na een voedzame maaltijd bij een snackbar in Houten werd er in het park gezeten tot de politie er een einde aan maakte. Tenslotte werd een Utrechtse kroeg bezocht. Half juni werd een Preparty van de JdB BBQ gedaan. Ook werden er dit jaar weer nieuwe leden aan de AfterpartCie toegevoegd. Eerste lid van deze vijfde generatie is Peter, de rest wordt nog gezocht.
 

2012

Naar onze bescheiden mening is dit jaar niet noemenswaardig.
 

2013

Dit jaar is noemenswaardig, in de gaten houden, dus! Een klein tipje van de sluier kunnen we alvast oplichten: In dit jaar heeft een aantal leden het plan opgevat om een bestuur voor de AfterpartCie te vormen. Daarbij volgde meteen allerlei nieuwe plannen: afstudeercadeaus, contributie en statuten. Ook is er een nieuwe stamkroeg gezocht. Ook is er de eerste uitgave van Het Luchtalarm, een krantje waarin het wel en wee van de AfterpartCie wordt besproken. De eerste Adternatieve Elfkroegentocht wordt georganiseerd.
 

2014

Het eerste bestuur wordt geïnstalleerd op de eerste Jaarvergadering ooit, bestaande uit CommisSaris, Karel en JeePee. Zij dragen een jaar lang de extra titel Koninck, Abt en Gulden Draak respectievelijk. Er worden kroegentochten georganiseerd als de Rode Piste, de Kroegentocht onder de sterren (in de dies), de Kleine Kroegentocht en de Adternatieve Elfkroegentocht gaat met succes op herhaling. Ook is er een Bestuursactiviteit op 27 september waarbij een hele dag een Wie is de Mol-spel wordt gespeeld (en bier wordt gedronken).
 

2015

For never alone, Appels met een K en Beest willen graag het nieuwe bestuur van de AfterpartCie worden. Als alles goed gaat, zal het huidige bestuur op 17 januari het stokje aan hen overdragen. Dit is inderdaad zo gebeurd, ondanks de afwezigheid van Appels met een K. Voor het eerst wordt het nu al legendarische dispuutsweekend georganiseerd, met onder andere een trampoline, stelende Paelen en veel bier. Ook wordt onder dit bestuur eindelijk de site vernieuwd, waardoor onze site er nu zo mooi uitziet als wij allemaal zijn (duidelijk te zien op de foto's van de leden).
 

2016

Er treedt alweer een nieuw bestuur aan. Dit jaar mogen Altijd Azen, Gröver en Tien ons prachtige dispuut vertegenwoordigen. Voor het eerst zijn we naar het buitenland vertrokken, om ons een weekend volledig weg van de wereld te voelen. Tijdens het tweede, nog legendarischere, dispuutsweekends wordt er gezellig gedroken, gezongen en gezonken. Het jaar was één groot feest.
 

2017

Ons tweede lustrum, dat belooft veel goeds. We zullen het zien. (edit: 07/06/2017) er is nog niet veel van te merken... maar het kan nog komen

Het vierde bestuur is alweer aangetreden. Vol goede ideeën zijn zij begonnen, hopelijk kunnen ze die ideeën ook waarmaken! Het dispuutweekend bracht een nieuw fenomeen, namelijk de AfterpartCie-cantus. Het was mooi, het gezang wat minder. 


2019

Het vorige "bestuur" is helaas niet in staat gebleken de historie bij te werken. Gelukkig werd in 2019 voor een bestuur gekozen waarin duidelijk meer ervaring naar voren kwam. Op Ons! werd op 3 februari 2019 ingestemd met Koninck (Bolleke?) Wit Shirt, Abt *Snif* en Gulden Draak Altijd.