Wintersportreis 2010
Wintersportreis 2010
banner
St. Jean D'Arves
pistes

Het leuke St. Jean d'Arves is een sfeervol dorp gelegen in het Domaine Les Sybelles. Het plaatsje biedt tal van mogelijkheden want je vindt hier een aantal leuke terrasjes, goede restaurants, een bioscoop en onze eigen Paddy’s Après-skibar.

Het skigebied is uitstekend te doen voor iedere type wintersporter. Het gebied telt maar liefst 310 kilometer, variërend van gemakkelijke, lichtglooiende hellingen voor beginners tot pittige zwarte afdalingen voor de meer geoefende skiër. Een aantal rode pistes leiden je naar de andere dorpen in het gebied. Onderweg is er natuurlijk een grote keuze aan gezellige pisterestaurants en zonovergoten terrassen. Ook de poederfanaten komen hier ruimschoots aan hun trekken want het Domaine Les Sybelles heeft relatief gezien de meeste offpiste afdalingen (op eigen risico) van alle skigebieden in Frankrijk. Snowboarders kunnen terecht in één de vele funparken. Hier kun je je techniek verbeteren en werken aan nieuwe tricks in de boardercross, halfpipe of op de big jump.

locatie

Aangezien St. Jean d’Arves vol op het zuiden ligt, kun je aan het einde van de middag heerlijk op het terras van La Bouche gaan zitten. Dit terras ligt pal naast de lift en is erg geliefd bij zonaanbieders, dus wees er vroeg bij! Mocht er bij La Bouche geen plaats meer zijn dan biedt het terras van Paddy's uitkomst, want ook hier kun je lekker genieten van de laatste zonnestralen.

Paddy's is de feestkroeg van Husk in St. Jean d'Arves. Deze bar is een gezellige tent waar je moet zijn voor een bruisende après-ski. Het Nederlandse personeel haalt alles uit de kast om hier iedere dag een knalfeest neer te zetten. Samen met de reisleiding organiseren zij een aantal leuke activiteiten zoals de snowbbq, partynight, kroegentocht en het afscheidsdiner. Heb je na de Paddy’s geen zin om je bed in te duiken dan kun je nog los gaan in de discotheek D’Sybelles. Deze mooie discotheek ligt tussen St. Jean d’Arves en St. Sorlin d’Arves en vanuit beide dorpen komen hier vele feestgangers bijeen om tot in de vroege uurtjes door te gaan.

husk mick 2seasons
© Max van Boxel & Matthijs Venselaar 2009/2010